Nowy75 Napisano Czwartek o 20:15 Napisano Czwartek o 20:15 @tomek4446 właśnie o to chodzi, normalność staje się zjawiskiem. 2 Odpisz, cytując
Profi Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu 19 czerwca w Radomiu odbędzie się koncert J. M. Jarre'a - jakby ktoś chciał się wybrać. https://biletyna.pl/koncert/Jean-Michel-Jarre/Radom?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=a_60032_o_15700_oc_22_n_JMJ_Perfmax_ERS4&utm_content=23663610942&utm_agid=&utm_term=&creative=&device=c&placement=&gad_source=1&gad_campaignid=23669072528&gbraid=0AAAAApQS1Erhc1lU489RiiynCW3zMhKuP&gclid=EAIaIQobChMI9ZG-0qTCkwMVYqeDBx155QwVEAAYASAAEgLUDvD_BwE Odpisz, cytując
sonique Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Shanghai, Lyon, Houston, London, Paris…Radom. Muszę się tym miastem mocniej zainteresować…;) 5 Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 2 godziny temu, sonique napisał: Shanghai, Lyon, Houston, London, Paris…Radom. Muszę się tym miastem mocniej zainteresować…;) Nie Radom, tylko Warszawa-Radom........😁 Odpisz, cytując
sonique Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu No i tak sobie czytam… Według danych z Wikipedii, Radom ma tylko 386 mieszkańców mniej niż Toruń. Nie ma żartów… Odpisz, cytując
lpomis Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) Chciałbym polecić fajny gadżet dla wszystkich fanów mocnego, koncertowego grania. Bywam na takich imprezach zwykle kilka/kilkanaście razy w roku. Często po koncertach wychodziłem z piskiem w uszach i dyskomfortem, który mijał całkowicie dopiero po kilku godzinach. Do tego dochodziło takie ogólne "zmęczenie" w głowie. Wspomniany pisk to tzw. Temporary Threshold Shift (TTS) czyli chwilowe pogorszenie słuchu spowodowane przeciążeniem komórek słuchowych w uchu wewnętrznym. Komórki (rzęski) dostają ostro po tyłku i jest to w sumie taka łagodna forma urazu akustycznego, który na szczęście jeszcze się cofa. Regularne przeciążanie słuchu może jednak prowadzić do jego nieodwracalnych uszkodzeń. Jeśli komuś doskwierają takie problemy lub po prostu źle znosi ekspozycję na głośne dźwięki i chce zadbać o słuch, polecam sprawdzić wkładki/zatyczki douszne. Wybór na rynku jest naprawdę spory. Z bardziej popularnych mamy chociażby Alpine MusicSafe Pro, Sennheiser SoundProtex, Fender Musican czy Etymotic ER20XS. Ja zdecydowałem się na te pierwsze, głównie za sprawą ciekawego patentu z wymiennymi filtrami, które dołączone są do samych zatyczek. Możemy wybierać między niskim, średnim i wysokim poziomem tłumienia. Wkładki są wielokrotnego użytku. Przetestowałem je kilka dni temu na kilkugodzinnym koncercie (w sumie trzech kapel) w klubie Hydrozagadka w Warszawie. Głośność na imprezie oscylowała w okolicach 100-110dB (mierzyłem na apce Decibel X). Było więc naprawdę grubo. Użyłem filtrów z najsłabszym tłumieniem i jak dla mnie były w zupełności wystarczające. Komfort noszenia oceniam na 4/5. Zatyczki siedzą w kanale słuchowym dość ciasno. Nie ma się jednak uczucia całkowitego zatkania uszu jak w przypadku tradycyjnych stoperów, co jest dużym plusem. Sama jakość dźwięku? Po chwili przyzwyczajenia bez zarzutów. Mniejszy jazgot, brak dyskomfortu i wyraźniejszy wokal. Niskie częstotliwości są oczywiście tłumione w mniejszym stopniu, ale to naturalne i nie do przeskoczenia. Podsumowując - jeden z moich lepszych zakupów ostatnich miesięcy. W końcu wyszedłem z koncertu bez dzwonienia w uszach i ze świeżą głową. Dbajcie o słuch Poniżej wrzucam fotkę z tabelą tłumienia dla poszczególnych filtrów. Edytowano 2 godziny temu przez lpomis 6 Odpisz, cytując
Profi Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Sprawdzę na koncercie Jarre'a w Radomiu. Podobno jego koncerty są masakrycznie głośne. 9 godzin temu, sonique napisał: Shanghai, Lyon, Houston, London, Paris…Radom. Muszę się tym miastem mocniej zainteresować…;) Po takiej rekomendacji Radom zostanie pewnie wywindowany na szczyt listy elitarnych miejsc w Polsce, a może i w Europie? 😉 Odpisz, cytując
lpomis Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Przed chwilą, Profi napisał: w Radomiu W Default City Odpisz, cytując
pairtick Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 18 minut temu, Profi napisał: Sprawdzę na koncercie Jarre'a w Radomiu. Podobno jego koncerty są masakrycznie głośne. Weź miernik, bo pomiar telefonem jest niemiarodajny. Odpisz, cytując
Recommended Posts