Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Podpina się 2 parami kabli, chodzi o to by jednymi przewodami płynęły tylko tony wysokie, drugimi średnie i bas (w przypadku wiekszosci kolumn). Praktycznie szkoda zachodu, jeśli już chcesz eksperymentować kup lepsze kabelki - pojedyncze.
Napisano
Bi-wiring to nie jest taka bezsensowna sprawa w jednych konfiguracjach sprzętowych
sprawdza się w innych nie.
Najlepiej jak by wypowiadali się ludzie,którzy mają jakieś doświadczenis w tej dziedzinie
a nie ci co tylko gdzieś coś zasłyszeli lub przeczytali.
Napisano
Nie do końca bezsensowna. Audiofile twierdzą, że słyszą różnicę. Sam z ciekawości podłączyłem E100 do AVR435 w bi-wiringu i nie odczułem żadnej różnicy. Według mnie bi-wiring (senat - spójrz, jak się to pisze, od ang. wire=drut) w sprzęcie poniżej 20 kzł to strata czasu i pieniędzy.
Napisano
Piszecie bzdury, nie chodzi o to, że nie może być lepiej i że nie słychać, ale o to, że do bi-wiringu trzeba 2 kable, więc i cena x2, a wtedy lepiej jest za to samo kupić po prostu jeden kabel wyższej klasy.
Napisano
Damos - ostrożniej z takimi osądami. Nie ma żadnej gwarancji, że 2-krotnie droższy kabel da większą poprawę jakości od bi-wiringu. Trzeba posłuchać, porównać i dopiero wtedy można wyrokować, kto pisze bzdury.
Cytat

Wiem jak to sie pisze icon_smile.gif

To dlaczego konsekwentnie piszesz niepoprawnie?
Napisano
Mój ostatni kabel głośnikowy za ok. 700 zł /podwójny bi-wiring/ wymieniłem na pojedynczy
za ok. 1.600 zł. i jak ostatnio pisałem dołożyłem do tego Solarisa za 350 zł i jak widać
nie wyszło x2................................................................ a jest zdecydowanie lepiej.