senat Napisano 12 września 2007 Udostępnij Napisano 12 września 2007 Do czego dokladnie sluzy Bi-writing i jak sie podpina kolumny zaopatrzone w takie gniazda? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 12 września 2007 Udostępnij Napisano 12 września 2007 Co to jest Bi-writong i Bi-writing, czyżby nowe określenia Bi-wiring.Wyczerpujące odpowiedzi na pytanie znajdziesz tutaj. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proton Napisano 13 września 2007 Udostępnij Napisano 13 września 2007 Podpina się 2 parami kabli, chodzi o to by jednymi przewodami płynęły tylko tony wysokie, drugimi średnie i bas (w przypadku wiekszosci kolumn). Praktycznie szkoda zachodu, jeśli już chcesz eksperymentować kup lepsze kabelki - pojedyncze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senat Napisano 13 września 2007 Autor Udostępnij Napisano 13 września 2007 Cytat Co to jest Bi-writong i Bi-writing, czyżby nowe określenia Bi-wiring.Wyczerpujące odpowiedzi na pytanie znajdziesz tutaj. Writing, szybko [pisalem i mi sie "o" wcisnelo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo1964 Napisano 13 września 2007 Udostępnij Napisano 13 września 2007 A bi-writing to znaczy pisanie obiema rękami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 13 września 2007 Udostępnij Napisano 13 września 2007 Bi-wiring to nie jest taka bezsensowna sprawa w jednych konfiguracjach sprzętowychsprawdza się w innych nie.Najlepiej jak by wypowiadali się ludzie,którzy mają jakieś doświadczenis w tej dziedziniea nie ci co tylko gdzieś coś zasłyszeli lub przeczytali. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo1964 Napisano 13 września 2007 Udostępnij Napisano 13 września 2007 Nie do końca bezsensowna. Audiofile twierdzą, że słyszą różnicę. Sam z ciekawości podłączyłem E100 do AVR435 w bi-wiringu i nie odczułem żadnej różnicy. Według mnie bi-wiring (senat - spójrz, jak się to pisze, od ang. wire=drut) w sprzęcie poniżej 20 kzł to strata czasu i pieniędzy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senat Napisano 13 września 2007 Autor Udostępnij Napisano 13 września 2007 Wiem jak to sie pisze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 13 września 2007 Udostępnij Napisano 13 września 2007 Mam akurat sprzęt coś w tych "okolicach" i ostatnio "dopaliłem" mojego głośnikowego quasarusasolarisem /bi-wiring/ i jest zdecydowanie lepiej chociaż nie spodziewałem się tego po moichkolumnach dwudrożnych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damos Napisano 14 września 2007 Udostępnij Napisano 14 września 2007 Piszecie bzdury, nie chodzi o to, że nie może być lepiej i że nie słychać, ale o to, że do bi-wiringu trzeba 2 kable, więc i cena x2, a wtedy lepiej jest za to samo kupić po prostu jeden kabel wyższej klasy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo1964 Napisano 14 września 2007 Udostępnij Napisano 14 września 2007 Damos - ostrożniej z takimi osądami. Nie ma żadnej gwarancji, że 2-krotnie droższy kabel da większą poprawę jakości od bi-wiringu. Trzeba posłuchać, porównać i dopiero wtedy można wyrokować, kto pisze bzdury. Cytat Wiem jak to sie pisze To dlaczego konsekwentnie piszesz niepoprawnie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 14 września 2007 Udostępnij Napisano 14 września 2007 Mój ostatni kabel głośnikowy za ok. 700 zł /podwójny bi-wiring/ wymieniłem na pojedynczyza ok. 1.600 zł. i jak ostatnio pisałem dołożyłem do tego Solarisa za 350 zł i jak widaćnie wyszło x2................................................................ a jest zdecydowanie lepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senat Napisano 14 września 2007 Autor Udostępnij Napisano 14 września 2007 Cytat To dlaczego konsekwentnie piszesz niepoprawnie? o wlasnie mialo byc bi-wiring Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts