RoRo Napisano 9 listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 listopada 2010 A teraz wreszcie Xavian Kolejny pokój gdzie "mię się podobywywało" to 315 w hotelu Sobieski i firma Moje Audio z kolumnami Xavian oraz lampowcami Manley: monobloki Manley Mahi preamp Manley Jumbo Shrimp. Do tego zacne stoliki (autor- pan Sroka). Kable Harmonics oraz na wykończenie portfela – podkładki firmy Harmonics (drobne 2 tysie za komplet pod jedną kolumnę – a zazwyczaj korzystamy z dwóch kolumn ...)Za źródło robił – i „dawał do myślenia” potencjalnym kupcom – nowy model CDka: Abbington Music Reserch AMR CD 777.Zasilanie (listwy i kable) to sprawka firmy Gigawatt. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 9 listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 listopada 2010 Grały kolumny podstawkowe Xavian XN250Evo (te mniejsze, z pojedyńczym basrefleksem z tyłu) oraz XN270 Evoluzione (większe, konstrukcja zamknięta). Zwraca uwagę (poza dźwiękiem oczywiście) wyśmienite wykonanie kolumn - obudowy wykonane są wręcz idealnie A z boku i tyłu stały skromnie kolumny podłogowePozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 9 listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 listopada 2010 Polecam wszystkim fragment "Panoramy" z niedzieli 7 listopada br., godz. 18.W relacji trwającej ciut ponad 2 minuty (dokładnie 126 sekun) udało się zmieścić parę fajnych ujęć i rozmów z organizatorami, wystawcami i zwiedzającymi.Jak łatwo się było domyślać - główny nacisk położono na te najdroższe systemy...Steinway Lyngdorf Model D (Trimex, Hotel Kyriad, sala Sonata), troche tańszy system z kolumnami MBL (firma AudioSystem) oraz stoisko firmy Voice (gramofon EAT Forte, kolumny Triangle Magellan Grand Concerto, BAT). http://tvp.info/panorama/wideo/07112010-1800/3035767 fragment o AudioShow (pominąwszy parusekundową "zajawkę" na początku "Panoramy") zaczyna się od 20"23" a kończy w 22 minucie i 29 sekundzie.Kto nie był na AS - polecam, kto był - również a pilot do systemu robił wrażenie - złota busola lub coś w tym stylu PozdrawiamPS. Relacja w TV naprawdę fajna i rzetelna - bez nieścisłości i kitu, krótka (choć wystarczająco obszerna jak na program dziennikopodobny...) i w dobrym tempie... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 9 listopada 2010 Udostępnij Napisano 9 listopada 2010 Romanjak zwykłe można na Ciebie liczyć. Na AS jak wiesz byłem krótko i może trochę żałuję, ale dzięki Tobie zobaczyłem to co w pośpiechu musiałem pominąć lub na co rzuciłem tylko tzw. okiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 10 listopada 2010 Udostępnij Napisano 10 listopada 2010 Zapraszam do zapoznania się z pełną fotorelacją z AudioShow 2010. W galerii znajdziecie co najmniej jedną fotografię z każdego pokoju wraz z podziałem na piętra i konkretne firmy. Polecamy oglądać razem z przewodnikiem.http://rms.pl/audioshow-2010.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 10 listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 10 listopada 2010 Tym razem trochę wstęgi - bez przecinania , ale do posłuchania Ceny na wystawie - z bardzo porządnym upustem od firmy Audio Tech (pokój 307). Patrząc na nowe HM "dwójki" 3300zł za parkę to była okazja - jeżeli akurat ktoś potrzebował niezłej klasy podstawkowców Zestaw Moona - bezcenny kable MIT - też... (ale o to już można było popytać panów z Audio Forte w pokoju 516).Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 10 listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 10 listopada 2010 W pokoju 515 - firma Audiothlon prezentowała kable i kondycjonery ENERR oraz kolumny (model Eltheria) i kable IC oraz głośnikowe Equilibrium... Czyli swoje wyroby - i jak to miło zobaczyć coś polskiego i coś porządnego jednocześnie!Do tego sprzęt (obecnego w kilku pokojach....) MOONa: CD model 750D oraz integra i7. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 11 listopada 2010 Udostępnij Napisano 11 listopada 2010 Mam pytanie do tych co byli na A.S. ,czy wystawiała się firma Harpia Acoustics ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 11 listopada 2010 Udostępnij Napisano 11 listopada 2010 Dołączam się do pytania, z ciekawości dopytam o Rogoz Audio (stoliki, kable, standy) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 11 listopada 2010 Udostępnij Napisano 11 listopada 2010 Właśnie zmniejszyłem rozmiar swoich zdjęć więc mogę je po kolei dodawać.Zaraz po wejściu na wystawę trafiłem d dwóch pokoi .Pierwszy był n audio zaraz potem Sound Project.W obu spotkałem się z przyjemnym dźwiękiem .Jak i z sympatycznymi ludźmi którzy chętnie odpowiadali na moje pytania.Niestety nawet zmniejszone nie weszły dwa zdjęcia??!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 11 listopada 2010 Udostępnij Napisano 11 listopada 2010 A ten głośnikowy z tą puszką ,zdjęcie nr 6 to z jakiej Firmy ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 11 listopada 2010 Udostępnij Napisano 11 listopada 2010 Te kolumny grały w zestawie Sound Project.Ale nie wiem jakiej były firmy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 11 listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 11 listopada 2010 Cytat Mam pytanie do tych co byli na A.S. ,czy wystawiała się firma Harpia Acoustics ? Z tego co mam w materiałach z wystawy, to nie było sprzętu firm Harpia Acoustic oraz Rogoz Audio.No i również nie zauważyłem ich produktów - chociaż jakiś pojedyńczy stolik mógł się znaleźć, podobnie jak kable oraz kolumny (w ramach prezentacji innych wyrobów).Więc niestety na 100% nie mogę odpowiedzieć, że nic z produktów tych firm się nie pojawiło...Również nie wystawiali się dystrybutorzy (lub firmy) takich firm jak Advance Acoustic, Cyrus, Denon, Pioneer, Rotel, Sony czy Yamaha - obecni w poprzednich AudioShow.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 12 listopada 2010 Udostępnij Napisano 12 listopada 2010 Kolejne fotki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radi73 Napisano 13 listopada 2010 Udostępnij Napisano 13 listopada 2010 Przyznam się, że nie kojarzę tych kolumn ze zdjęć, może było ciasno w pokoju i zrezygnowałem z wejścia . Przypominają mi troszkę patent jaki stosuje DALI... Co to za marka??? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 13 listopada 2010 Udostępnij Napisano 13 listopada 2010 Zdjecie 1 i drugie to produkty Sound Art.Zdjecie trzecie elektronika firmy Block.Te ładne kolumny są produktem firmy Swans .Mniejsze to model M3 ( 9 Isodynamic super ribbon tweeter; 50mm(2") soft dome midrange; 6-1/2 inch woofer ,40Hz-20kHz , 10-120W ).Większe to Swans M6. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 15 listopada 2010 Udostępnij Napisano 15 listopada 2010 Voxativ by Schimmel model Ampeggio ,na dwóch pierwszych ich konstruktorka.I teraz moje fotki tak pięknie grających kolumn że .....Te białe tuby to projekt wykonawcy ze Szczecina wspólnie z firmą z Lublina. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti Napisano 16 listopada 2010 Udostępnij Napisano 16 listopada 2010 Kilka moich fotek z Audio Show [attachment=2986:2022.jpg] Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 16 listopada 2010 Udostępnij Napisano 16 listopada 2010 Trochę o czarnej płycie na zdjęciu ciekawa konstrukcja gdzie napęd przekazywany jest magnetycznie.Thorens z zawieszeniem ramienia przypominającym mi stare Duale.I jeszcze kolejne gramofony.Jak widać odtwarzaczy czarnej płyty nie brakowało. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 26 listopada 2010 Udostępnij Napisano 26 listopada 2010 Grudniowe wydanie posiada bardzo bardzo fajny Anty reportaż AudioShow przypadł Wam do gustu ? mnie - tak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 27 listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 listopada 2010 Mnie też bardzo się spodobał! Reportaż niesie w sobie bardzo wiele uniwersalnych treści oraz informacji - choćby "1 i 2 uwaga porządkowa" (strona 18) oraz "różnorodne kwestie społeczne towarzyszące zwiedzaniu" (strona 19).No i nadaje się nie tylko do kolejnej wystawy AudioShow - ale i do innych spędów ludzkości w konkretnym celu. Baaa - jest to nawet do zastosowania w podstawowej komórce społecznej! A na koniec - w 2009 roku w tym samym czasie odbywała się w Wawie weekendowa wystawa kamieni szlachetnej (w tym tygodniu wystawy minęły się o tydzień). Co prawda kończy się trochę wcześniej (ale może pójść z koleżanką do kina/teatru itp) i niestety większość rzeczy można od razu kupić, ale ograniczając obywatelce małżonce/innej związanej z nami kobiecie (byle nie obu równoczesnie ) środki finansowej i zabierając karty płatnicze mamy możliwość ograniczenia łącznych kosztów obu wystaw i przede wszystkim ilości zarzutów skierowanych pod naszym kątem w momencie powrotu z AS!PozdrawiamPS. A zapowiedź obszernej relacji z AS 2010 w styczniowym numerze AUDIO - bezcenna Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 27 listopada 2010 Udostępnij Napisano 27 listopada 2010 Roman dokładnie, opisy mnie osłabiają poczynając od "mentosów" po "speszonych panów" Świetnie połączona forma żartu z rzeczywistością - cóż tak jest!!:)PS. Kamienie szlachetne też trzeba umieć zrozumieć .... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 27 listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 listopada 2010 Ja rozumiem kamienie szlachetne !!!Co chyba widać po załączonych fotkach Moja wspaniała żona chyba ma już odpowiednie podejście do "kamyczków" i do męża, więc co jakiś czas kupuje coś dla mnie (o proporcjach wydatków nie wspomnę, zresztą parę rzeczy z tego to osobisty zakup, ale już nie na tych "szlachetnych" targach). Może i to, co na fotkach nie zawsze kwalifikuje się jako "bardzo szlachetne", ale są to kamienie... PozdrawiamPS. Od razu informacja - nic nie rezonuje, a między górną powierzchnią kolumn i kamyczkami jest tłumiąca podkładka z korka...PSS. Zdjęć tych trochę droższych "kamyczków" i metalil szlachetnych raczej nie będzie... W końcu głównie faceci przeglądają to forum, a kobiety same wiedzą co chcą kupić/już kupiły. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 27 listopada 2010 Udostępnij Napisano 27 listopada 2010 Romek szacun!!mam pomysł - zaproponuj żonie Bowers & Wilkins Diamond2w1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 27 listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 listopada 2010 Przemku, a wtedy to sobie od razu kupię pokrywę z granitu lub z marmuru ... A właściwie to nie pokrywę a całe "pudełko", jedynie bez podstawy (a właściwie to podstawa będzie betonowa, na 2 metry w głąb). A zamiast dwóch frontów to będę miał pojedyńczą drewnianą skrzynkę (teoretycznie - centralną ), bez maskownicy z przodu.A na dodatkowej pionowej płycie będą "dane techniczne" właściciela: wiek oraz imię i nazwisko... Pasmo przenoszenia i moc - zero A moc konieczna do ruszenia to chyba ładne parę tysięcy W Ale starczy na dzisiaj tych OT...Bo oprócz kamieni to jeszcze trochę złota siedzi na kablach i gniazdach RCA, jeszcze za dużo powiem i ktoś usłużnie mojej pani podsunie linka - lub linkę - na jedno wyjdzie Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts