Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
A teraz wreszcie Xavian icon_razz.gif
Kolejny pokój gdzie "mię się podobywywało" to 315 w hotelu Sobieski i firma Moje Audio z kolumnami Xavian oraz lampowcami Manley: monobloki Manley Mahi preamp Manley Jumbo Shrimp. Do tego zacne stoliki (autor- pan Sroka).
Kable Harmonics oraz na wykończenie portfela – podkładki firmy Harmonics (drobne 2 tysie za komplet pod jedną kolumnę – a zazwyczaj korzystamy z dwóch kolumn ...)
Za źródło robił – i „dawał do myślenia” potencjalnym kupcom – nowy model CDka: Abbington Music Reserch AMR CD 777.
Zasilanie (listwy i kable) to sprawka firmy Gigawatt.

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

Pozdrawiam
  • Odpowiedzi 75
  • Created
  • Ostatnia odpowiedź

Top Posters In This Topic

Napisano
Grały kolumny podstawkowe Xavian XN250Evo (te mniejsze, z pojedyńczym basrefleksem z tyłu) oraz XN270 Evoluzione (większe, konstrukcja zamknięta).

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

Zwraca uwagę (poza dźwiękiem oczywiście) wyśmienite wykonanie kolumn - obudowy wykonane są wręcz idealnie icon_razz.gif

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

A z boku i tyłu stały skromnie kolumny podłogowe

Pozdrawiam
Napisano
Polecam wszystkim fragment "Panoramy" z niedzieli 7 listopada br., godz. 18.
W relacji trwającej ciut ponad 2 minuty (dokładnie 126 sekun) udało się zmieścić parę fajnych ujęć i rozmów z organizatorami, wystawcami i zwiedzającymi.
Jak łatwo się było domyślać - główny nacisk położono na te najdroższe systemy...
Steinway Lyngdorf Model D (Trimex, Hotel Kyriad, sala Sonata), troche tańszy system z kolumnami MBL (firma AudioSystem) oraz stoisko firmy Voice (gramofon EAT Forte, kolumny Triangle Magellan Grand Concerto, BAT).

http://tvp.info/panorama/wideo/07112010-1800/3035767

fragment o AudioShow (pominąwszy parusekundową "zajawkę" na początku "Panoramy") zaczyna się od 20"23" a kończy w 22 minucie i 29 sekundzie.
Kto nie był na AS - polecam, kto był - również icon_razz.gif

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

a pilot do systemu robił wrażenie - złota busola lub coś w tym stylu icon_wink.gif

Pozdrawiam
PS. Relacja w TV naprawdę fajna i rzetelna - bez nieścisłości i kitu, krótka (choć wystarczająco obszerna jak na program dziennikopodobny...) i w dobrym tempie...
Napisano
Tym razem trochę wstęgi - bez przecinania icon_mrgreen.gif , ale do posłuchania icon_razz.gif

Ceny na wystawie - z bardzo porządnym upustem od firmy Audio Tech (pokój 307). Patrząc na nowe HM "dwójki" 3300zł za parkę to była okazja - jeżeli akurat ktoś potrzebował niezłej klasy podstawkowców icon_razz.gif

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

Zestaw Moona - bezcenny icon_rolleyes.gif
kable MIT - też... (ale o to już można było popytać panów z Audio Forte w pokoju 516).

Pozdrawiam
Napisano
W pokoju 515 - firma Audiothlon prezentowała kable i kondycjonery ENERR oraz kolumny (model Eltheria) i kable IC oraz głośnikowe Equilibrium...
Czyli swoje wyroby - i jak to miło zobaczyć coś polskiego i coś porządnego jednocześnie!

Do tego sprzęt (obecnego w kilku pokojach....) MOONa: CD model 750D oraz integra i7.

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

Pozdrawiam
Napisano
Właśnie zmniejszyłem rozmiar swoich zdjęć więc mogę je po kolei dodawać.Zaraz po wejściu na wystawę trafiłem d dwóch pokoi .Pierwszy był n audio zaraz potem Sound Project.W obu spotkałem się z przyjemnym dźwiękiem .Jak i z sympatycznymi ludźmi którzy chętnie odpowiadali na moje pytania.
Niestety nawet zmniejszone nie weszły dwa zdjęcia??!! icon_sad.gif

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

Napisano
Cytat

Mam pytanie do tych co byli na A.S. ,czy wystawiała się firma Harpia Acoustics ?

Z tego co mam w materiałach z wystawy, to nie było sprzętu firm Harpia Acoustic oraz Rogoz Audio.
No i również nie zauważyłem ich produktów - chociaż jakiś pojedyńczy stolik mógł się znaleźć, podobnie jak kable oraz kolumny (w ramach prezentacji innych wyrobów).
Więc niestety na 100% nie mogę odpowiedzieć, że nic z produktów tych firm się nie pojawiło...

Również nie wystawiali się dystrybutorzy (lub firmy) takich firm jak Advance Acoustic, Cyrus, Denon, Pioneer, Rotel, Sony czy Yamaha - obecni w poprzednich AudioShow.

Pozdrawiam
Napisano
Zdjecie 1 i drugie to produkty Sound Art.Zdjecie trzecie elektronika firmy Block.Te ładne kolumny są produktem firmy Swans .Mniejsze to model M3 ( 9 Isodynamic super ribbon tweeter; 50mm(2") soft dome midrange; 6-1/2 inch woofer ,40Hz-20kHz , 10-120W ).Większe to Swans M6.
  • 2 weeks later...
Napisano
Mnie też bardzo się spodobał! icon_razz.gif

Reportaż niesie w sobie bardzo wiele uniwersalnych treści oraz informacji - choćby "1 i 2 uwaga porządkowa" icon_mrgreen.gif (strona 18)
oraz "różnorodne kwestie społeczne towarzyszące zwiedzaniu" (strona 19).
No i nadaje się nie tylko do kolejnej wystawy AudioShow - ale i do innych spędów ludzkości w konkretnym celu.
Baaa - jest to nawet do zastosowania w podstawowej komórce społecznej! icon_lol.gif

A na koniec - w 2009 roku w tym samym czasie odbywała się w Wawie weekendowa wystawa kamieni szlachetnej (w tym tygodniu wystawy minęły się o tydzień). Co prawda kończy się trochę wcześniej (ale może pójść z koleżanką do kina/teatru itp) i niestety większość rzeczy można od razu kupić, ale ograniczając obywatelce małżonce/innej związanej z nami kobiecie (byle nie obu równoczesnie icon_mrgreen.gif ) środki finansowej i zabierając karty płatnicze mamy możliwość ograniczenia łącznych kosztów obu wystaw i przede wszystkim ilości zarzutów skierowanych pod naszym kątem w momencie powrotu z AS!

Pozdrawiam
PS. A zapowiedź obszernej relacji z AS 2010 w styczniowym numerze AUDIO - bezcenna icon_lol.gif
Napisano
Ja rozumiem kamienie szlachetne !!!
Co chyba widać po załączonych fotkach icon_mrgreen.gif

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

Moja wspaniała żona chyba ma już odpowiednie podejście do "kamyczków" i do męża, więc co jakiś czas kupuje coś dla mnie (o proporcjach wydatków nie wspomnę, zresztą parę rzeczy z tego to osobisty zakup, ale już nie na tych "szlachetnych" targach).

Może i to, co na fotkach nie zawsze kwalifikuje się jako "bardzo szlachetne", ale są to kamienie... icon_wink.gif

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

Pozdrawiam
PS. Od razu informacja - nic nie rezonuje, a między górną powierzchnią kolumn i kamyczkami jest tłumiąca podkładka z korka...
PSS. Zdjęć tych trochę droższych "kamyczków" i metalil szlachetnych raczej nie będzie... W końcu głównie faceci przeglądają to forum, a kobiety same wiedzą co chcą kupić/już kupiły.
Napisano
Przemku,
a wtedy to sobie od razu kupię pokrywę z granitu lub z marmuru ...

A właściwie to nie pokrywę a całe "pudełko", jedynie bez podstawy (a właściwie to podstawa będzie betonowa, na 2 metry w głąb).
A zamiast dwóch frontów to będę miał pojedyńczą drewnianą skrzynkę (teoretycznie - centralną icon_mrgreen.gif ), bez maskownicy z przodu.
A na dodatkowej pionowej płycie będą "dane techniczne" właściciela: wiek oraz imię i nazwisko... Pasmo przenoszenia i moc - zero icon_sad.gif
A moc konieczna do ruszenia to chyba ładne parę tysięcy W icon_mrgreen.gif

Ale starczy na dzisiaj tych OT...
Bo oprócz kamieni to jeszcze trochę złota siedzi na kablach i gniazdach RCA, jeszcze za dużo powiem icon_rolleyes.gif i ktoś usłużnie mojej pani podsunie linka - lub linkę - na jedno wyjdzie icon_redface.gif icon_arrow.gif icon_eek.gif icon_arrow.gif icon_cry.gif

Pozdrawiam