pruci Napisano 30 grudnia 2007 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2007 Szczerze mówiąc to nie wiem dlaczego właśnie te płyty zaproponowane przez "AUDIO" są płytami z najwyższej półki. Nie wiem jak tu odnieść się do tematu "płyty z najwyższej półki". Czy są to płyty najlepiej nagrane pod względem audiofilskim, czy też najlepsze płyty danego artysty????? Wybór niewielki, ale cóż zawsze coś tam człowiek znajdzie. Ja stawiam na Gilmoura, mimo wszystko. Niestety już go mam, więc idę w stronę jazzu. Jan Ptaszyn Wróblewski i Jarek Śmietana. Remstering i dwie płyty, czyli razem cztery. W tym wypadku mimo wszystko idę na jakość, a nie na ilość. Zobaczymy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oxygenum Napisano 8 stycznia 2008 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2008 Ja zamówiłem sobie ARCYDZIEŁA POLSKIEJ MUZYKI KAMERALNEJ.Płytka fajna.Nie jestem szczególnym fanem muzyki klasycznej ale uważam że to nagranie jest na porządnym poziomie.Niektóre utwory trochę nudne ale da się posłuchać.Szkoda, że nie nagrali cyklu najlepsze z polskiej klasyki: Chopin itp ale to już zadanie nie tylko dla tego zespołu..Do takiego projektu trzeba byłoby zaangażować większą ich liczbę np. pianistów,orkiestrę symfoniczną itp.Ciekawa jest ta płytka pod względem technologicznym.Mamy na niej nagrania w 3 formatach :1.CD2.SACD3 surround SACDNiestety ale odtwarzacza SACD nie posiadam i nie mogę opisać czym różni się takie nagranie od klasycznego CD..Może kiedyś będę miał SACD i wtedy na pewno napiszę o wrażeniach... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirs Napisano 20 stycznia 2008 Udostępnij Napisano 20 stycznia 2008 Nie wiem czy to z najwyższej półki ale ostatnio kupiłem płyte ROXY MUSIC ,AVALON; wydanie SACD.Płyta jest moim zdaniem bardzo dobrze remasterowana.Zespół stary ale muzyka wiecznie żywa.Polecam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Józek Napisano 20 stycznia 2008 Udostępnij Napisano 20 stycznia 2008 Czy lista płyt w najwyższej półki będzie w przyszłości poszerzana, brakuje mi tutaj ostrzejszej muzyki np metalu lub hard rocka. Chętnie bym coś coś takiego na tej liście coś mocnego zobaczyć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszf Napisano 5 lutego 2008 Udostępnij Napisano 5 lutego 2008 Osłuchałem na Merlinie fragmentów plyt które wydały mi się najbardziej interesujące mogę polecić :METHENY/MEHLDAU - QUARTETANJA GARBAREK - BRIEFLY SHAKINGANGELIQUE KIDJO - DJIN DJIN Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redrum Napisano 11 lutego 2008 Udostępnij Napisano 11 lutego 2008 mam tylko takie małe pytanko odnośnie tych redakcyjnych płyt... jeśli wysłałam maila z informacją że mam 10 postów to płyta zostanie mi wysłana bez żadnego potwierdzenia? bo nie dostałam odpowiedzi na maila Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 11 lutego 2008 Udostępnij Napisano 11 lutego 2008 Powinieneś dostać odpowiedź potwierdzającą akceptację zgłoszenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kibic1 Napisano 1 marca 2008 Udostępnij Napisano 1 marca 2008 Wczoraj dostałem płytkę Franka Sinatry .Bardzo przyjemna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stanisława Napisano 15 marca 2008 Udostępnij Napisano 15 marca 2008 Słuchałem fragmentów albumu Cassandry Wilson "Thunderbird" i jest to płyta którą chciałbym mieć u siebie na półce. Angelique Kidjo z płytą "Djin, Djin" też jest według mnie godna posiadania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 16 marca 2008 Udostępnij Napisano 16 marca 2008 Jedna z ciekawszych brzmieniowo płyt które są do wyboru, jest moim zdaniem ANJA GARBAREK z BRIEFLY SHAKING. Płyta niezwykła, bardzo zmienna rytmicznie i nastrojowo. Używam jej do testowania sprzętu ze względu na czystość dźwięku i szeroką jego barwę. Płyta nie jest dla tych co lubią słodki, wygłaskany pop. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sev Napisano 16 marca 2008 Udostępnij Napisano 16 marca 2008 Zapomniałem podziękować AUDIO za płyte którą dostałem - Audiofilskie Zajawki - doszła cała i zdrowa w idealnym stanie...A tak przy okazji chciałem zapytać...wybieram się do sklepu kupić sobie którąś z płyt LAZY HOURS -może mi ktoś coś powiedzieć na temat realizacji /masteringu tego wydawnictwa??? Wszystko w porządku? Czy? W porządku ale... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirs Napisano 17 marca 2008 Udostępnij Napisano 17 marca 2008 Witam.Cz58y Do testowania sprzętu poleciłbym Ci płytę.-Marantz Hi-End Audiophile Test.-Jest świetnie nagrana.Rózne style muzyczne.Będziesz z niej zadowolony.Oczywiście jeżeli jej jeszcze nie słuchałeś.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirs Napisano 18 marca 2008 Udostępnij Napisano 18 marca 2008 Polecam koncert na DVD,Andrea Bocelli-VIVERE-Live in Tuscany.Świetnie zrealizowana z dobrym dzwiękiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 18 marca 2008 Udostępnij Napisano 18 marca 2008 pirsDzięki za propozycję płyty do testu, ale chciałbym przypomnieć, że tematem tego topiku są płyty z tego spisu:http://www.audio.com.pl/spis_plyt.php Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Perkoz_1 Napisano 15 czerwca 2008 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2008 Dzięki wspaniałomyślności Sz.Redakcji "AUDIO" dostałem za posty jako pierwszą płytkę GILMOUR DAVID - ON AN ISLAND. Na początku jeden raz ją posłuchałem i poszła jakoś w zapomnienie na ponad 2 miesiące. Kilka dni temu wróciłem do niej na spokojnie i z zastanowieniem. I co ? Teraz cierpię Ta płyta działa podobnie jak narkotyk. Uzależnia totalnie. Rewelacja muzyczna, dźwiękowa i nagraniowa. Ileż w niej melancholii, smaczków i piękna twórczości Gilmoura przy akompaniamencie orkiestry nikogo innego jak Zbigniewa Preisnera. POLECAM. Z tego co czytam na tym Forum większość Was posiada sprzęt o którym ja nawet marzyć nie mogę. Nie mogę też sobie wyobrazić jak ta płyta zabrzmi na Waszych konfiguracjach jak na mojej ledwo - budżetowej jest tak miodnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redrum Napisano 28 lipca 2008 Udostępnij Napisano 28 lipca 2008 mam pytanie - czy płyty które można otrzymać za posty są zawsze takie same czy co jakiś czas zmieniają się tytuły? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 29 lipca 2008 Udostępnij Napisano 29 lipca 2008 Płytki dotarły do mnie w stanie nienaruszonym, wielkie dzieki dla zbiga_m i Redakcji Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 29 lipca 2008 Udostępnij Napisano 29 lipca 2008 Ja również przyłączam się do podziękowań!Dzięki wysiłkom redakcji od długiego już czasu Poczta Polska nie jest w stanie poniszczyć przesyłanych płyt Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbig_m Napisano 30 lipca 2008 Udostępnij Napisano 30 lipca 2008 Polecamy się, polecamy... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miro88 Napisano 30 lipca 2008 Udostępnij Napisano 30 lipca 2008 Ja również dziękuję za płytę. Przesyłka dotarła bez żadnych naruszeń. Dodatkowo płyta CD była zapakowana w dwie koperty bąbelkowe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anyone Napisano 1 września 2008 Udostępnij Napisano 1 września 2008 Anja Garbarek, wspaniała wokalista, córka wybitnego jazzmana no i do tego przy produkcji płyty udzielał się Steven Wilson, a to jak dla mnie największa postać (w sensie metaforycznym) we współczesnej muzyce ;]Na drugim miejscu pan Gilmour, choć nie jest to dzieło doskonałe, to płyta zdecydowanie warta uwagi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
egoist Napisano 8 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2009 witamniestety nie ma tej płytki na liście ale moja The Very Best Of:KING CRIMSON In the court of the crimson kingpo prostu miazgaoraz również nie obecna na liścieZbigniew Preisner- Requiem For My Friend Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 8 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2009 Z wieką radością zobaczyłem nowe tytuły w "Płytach z najwyższej półki"! Oj, będzie o czym pisać w temacie, bo widzę kilka naprawdę zacnych nowych płyt!Wielkie dzięki dla Redakcji za odświeżenie katalogu i pozdrowienia! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 8 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2009 Czy ten Genesis "Wind And......" to SACD ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hybyrd83 Napisano 10 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2009 Mimo, iz za Popem nie przepadam, z nowych plytek jakie pojawily sie w Kolekcji Audio, moge polecic Dido. Swietnie zrealizowana plytka, a jak na Pop wrecz wysmienicie. Material moze sie podobac ! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts