Rega Napisano 13 marca Napisano 13 marca Miałem okazję słuchać na żywo w 2000 r w Szczecinie (Dąbiu). Na koncercie ponad 300 tys osób (w tym moja skromna osoba) 1 1 Odpisz, cytując
Dedal Napisano 13 marca Napisano 13 marca 16 minut temu, soberowy napisał: Sprawdziłem, według discogs mam dwie z 1983, dwanaście z 1984. Wracając do albumu Forever Young, jednym słowem - zajebisty. Mogę go polecić każdemu, bez względu na gust muzyczny. Słucham od dziecka . 2 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 13 marca Napisano 13 marca (edytowany) 2 godziny temu, MarcKrawczyk napisał: dziś mijają 42 lata od wydania przez grupę Marillion debiutanckiego, studyjnego albumu ,,Script For A Jester's Tear" Script for a Jester's Tear is the debut studio album by British neo-prog band Marillion, released in the United Kingdom on 14 March 1983 by EMI Records. Edytowano 13 marca przez pairtick 2 Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano 14 marca Napisano 14 marca Tego dnia w 1983 roku ukazał się "Let's Dance" - tytułowy singiel 15 albumu studyjnego Davida Bowiego. Wyprodukowany przez Nile'a Rodgersa, stał się jednym z najlepiej sprzedających się utworów Bowiego. Pod koniec mamy „truskaweczkę na torcie” - solo gitarowe Steviego Raya Vaughana… 3 Odpisz, cytując
coyote Napisano 14 marca Napisano 14 marca Witam, Postanowiłem będąc w pracy na spacerze przesłuchać najnowszy album "The Overview" Stevena Wilsona. Pierwsze wrażenia pozytywne, jeden utwór nie spasował mi na tym albumie. Tak utwór ten przypomina mi klimat "The Future Bites" i nie wkomponował mi się w ten album zbytnio. Co do całości, uważam że jest dobrze być może podobnie klimatycznie jak w wcześniejsze wydanie "The Harmony Codex". To takie moje pierwsze odczucia, jak wiemy one często okazują się mylące. A jakie są fasze pierwsze opinie ? "The Overview" Steven Wilson https://tidal.com/browse/album/422390713?u Odpisz, cytując
fp74 Napisano 14 marca Napisano 14 marca Gondwana Records, podobnie jak ECM postawiła na dość jednorodny styl grania ale i spójność graficzną wydawnictw. 1 Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano 14 marca Napisano 14 marca Chyba już mamy zwycięzców najbliższej eurowizji… Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 14 marca Napisano 14 marca Tych nie ogladalem jeszcze, ale z tego co widze to poziom z roku na rok, jest nizszy. Tak jakby nie chodzilo o piosenke, tylko , kto sie najbardziej wyglupi lub przebierze. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 14 marca Napisano 14 marca Jest moc. https://tidal.com/track/127742969?u Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 14 marca Napisano 14 marca Dla smakoszy. https://tidal.com/track/234336308?u Odpisz, cytując
fp74 Napisano 14 marca Napisano 14 marca Ciekawe wydanie HH Sextant. Pierwsze wydanie na CD (bo plyta chyba z 1973), dopiero w 1992 w JPN potem drugie i trzecie oba 1997 JPN. Dopiero 1998 w Europie i Kanadzie. A to jest też wydanie europejskie 1995 SonynMusic France. Nagrane super no ale muza ciężka. Trzeba przysiąść i się wsłuchać. Nie jestem fanem takich wydań wieloplytowych ale to jest dość wyjątkowy przypadek, kiedy skladak jest nie jakimś kolejnym marketingowym szajsem ale pierwszym europejskim i drugim światowym wydaniem. Na zdjęciu tego nie oddałem chyba ale po otwarciu pudełka następuje efekt WOW. Graficznie mistrzostwo świata. 2 Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 15 marca Napisano 15 marca 10 godzin temu, fp74 napisał: Nagrane super no ale muza ciężka. Trzeba przysiąść i się wsłuchać. Przysiąść i wsłuchać obowiązkowo. Trudno sobie wyobrazić, żeby słuchać tej muzyki do kotleta 😉 Dla mnie Mwandishi i Crossings to ten sam poziom geniuszu. Odpisz, cytując
Artur Charicki Napisano 15 marca Napisano 15 marca https://tidal.com/album/51980106?u Odpisz, cytując
Highlander_now Napisano 15 marca Napisano 15 marca Trzech Gigantów Gitary i pewien piątkowy wieczór. Ale Jazz! Zdjęcie okładki z serwisu Discogs. 4 Odpisz, cytując
fp74 Napisano 15 marca Napisano 15 marca (edytowany) 35 minut temu, Highlander_now napisał: Trzech Gigantów Gitary i pewien piątkowy wieczór. Ale Jazz! Zdjęcie okładki z serwisu Discogs. Pamiętam jak lata temu usłyszałem w Trójce Mediterranean Sundance i byłem w szoku, że takie granie jest w ogóle możliwe!!!! Zawsze gdy wracam do tej płyty, to jakbym się przeniósł w czasie do tamtego wieczoru (ale nie tego w San Francisco, tylko na Winogradach w Poznaniu😂). Dla mnie muzyka to czasem jak oglądanie fotografii sprzed lat. Dzięki za przypomnienie. Edytowano 15 marca przez fp74 3 Odpisz, cytując
fp74 Napisano 15 marca Napisano 15 marca Kolejna płyta, której pierwsze wydanie było w Japonii (oczywiście chodzi o CD) - 1992, a tu mamy drugie wydanie - US 1995. Czasami nie ogarniam z tymi wytwórniami, bo tu się podpisało Sony Music Special Products, że niby jakieś extra specjalne wydania ale zarazem One Way Records, wyspecjalizowane w wydawaniu budżetowych wersji w latach 90.... Mała sprzeczność chyba. Wydanie rzeczywiście bidniutkie ale jaka dynamika !!!! Na loudness-war ta wersja dochodzi do 16, średnia 12 (czyli na zielono). Miło, bo ta muzyka bez dobrych realizacji nie ma racji bytu. Wizualnie wg mnie paskudztwo. 3 Odpisz, cytując
soberowy Napisano 15 marca Napisano 15 marca A niech Cię.... ale to jest dobre, kolejne płyty trzeba kupić 1 Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 15 marca Napisano 15 marca Dnia 13.03.2025 o 21:00, fp74 napisał: Hehe to coś nam nie idzie to liczenie, bo miałem na myśli '90🤣 Okej 😁 Jaka Maszyna jest Twoja ulubiona? 1 Odpisz, cytując
fp74 Napisano 15 marca Napisano 15 marca 13 minut temu, soberowy napisał: A niech Cię.... ale to jest dobre, kolejne płyty trzeba kupić Udało mi się odkupić kilkadziesiąt klasyków wydanych w latach 80 i 90 od pana, który likwidował płytotekę. A tu już są nowe remastery na CD, a dla miłośników winylu narazie pre-order tylko. Np: 7 minut temu, Adi777 napisał: Okej 😁 Jaka Maszyna jest Twoja ulubiona? Nie ma jednej odpowiedzi. Ale od 3 do 6 uważam że można przebierać, równy poziom i stylistyka, którą najbardziej lubię. dzis wybralbym Fourth... Jakoś nie mogę trafić dobrze nagranego koncertu. Mam 2 i tak bez szału (mam na myśli samą realizację). Są dwie takie serie koncertów, każda czteroplytowa ale ciągle coś innego mi wyskakuje. A oni mają nagranych tych koncertów od groma, łatwo się naciąć bo to czasami bardzo amatorski poziom nagrań. 2 Odpisz, cytując
Recommended Posts