DiBatonio Napisano Piątek o 15:19 Napisano Piątek o 15:19 (edytowany) Dzisiejsze popołudnie z Patem Metheny otwieram płytą dzięki której ten artysta wkradł się do mojego muzycznego życia jakieś 30 lat temu i tak ze mną zostal do dziś. Oczywiście nie może obyć się bez Pata Metheny w wersji "skośnookiej", a jak "skośnooka" to tylko SHM CD. ❤️ Edytowano Piątek o 15:25 przez DiBatonio 5 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano Piątek o 15:48 Napisano Piątek o 15:48 https://tidal.com/browse/track/255971?u 1 Odpisz, cytując
coyote Napisano Sobota o 13:42 Napisano Sobota o 13:42 Jazz - Rock - Fusion Tidal https://tidal.com/browse/playlist/5b9aaadf-0194-4998-aefd-f689df985662 Spotify 2 Odpisz, cytując
MMarek Napisano Sobota o 16:30 Napisano Sobota o 16:30 Dla lubiących bluesa w wykonaniu urodziwej kobitki 2 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano Sobota o 16:53 Napisano Sobota o 16:53 (edytowany) Sobota z Sade, muzyka mojej młodości i przy Sade mam wiele fajnych wspomnień też tych ❤️ Zaczynam od mojej perelki "skośnookiej" w technologii BSCD2, bo wiadomo jak japońce to HSM CD lub BSCD2 😉 Edytowano Sobota o 16:56 przez DiBatonio 3 1 Odpisz, cytując
coyote Napisano Sobota o 18:23 Napisano Sobota o 18:23 Tidal https://tidal.com/browse/playlist/26dd8aa6-aba3-4d2d-9740-31c8c95f56cc Spotify 1 Odpisz, cytując
fp74 Napisano Sobota o 21:15 Napisano Sobota o 21:15 Jakieś wyciszenie ogólne następuje.... 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano Sobota o 21:54 Napisano Sobota o 21:54 Dnia 23.05.2025 o 16:19, DiBatonio napisał: Dzisiejsze popołudnie z Patem Metheny otwieram płytą dzięki której ten artysta wkradł się do mojego muzycznego życia jakieś 30 lat temu i tak ze mną zostal do dziś. Tomasz Szachowski - "Wieczór Płytowy". Sam utwór jest starszy, z tym że wydany dopiero w 1991. Recorded Live at The Great American Music Hall, San Francisco, Aug. 31, 1977. 3 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu (edytowany) Dziś audiofilskie polskie akcenty, mniam. Asia Lewandowska na zlotym nośniku 😉 A na koniec może jakaś skośnooka perełka, wiadomo na SHM CD🤭 Edytowano 12 godzin temu przez DiBatonio 3 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Ja wlasnie czekam, az celnicy moja pierwsza SHMCD w koncu zwolnia. Od 14 maja juz ja trzymaja. Podobno do 30 dni moga. Zaczalem od Queensyche Empire. Na marginesie, gdyby kogos interesowalo Metallica niedlugo wypuszcza nowy wersje Load a Bryan Adams nowa plyte. Moze juz wiecie, a moze nie 😀 1 Odpisz, cytując
fp74 Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 1 godzinę temu, Artur Brol napisał: Ja wlasnie czekam, az celnicy moja pierwsza SHMCD w koncu zwolnia. Od 14 maja juz ja trzymaja. Podobno do 30 dni moga. Zaczalem od Queensyche Empire. Na marginesie, gdyby kogos interesowalo Metallica niedlugo wypuszcza nowy wersje Load a Bryan Adams nowa plyte. Moze juz wiecie, a moze nie 😀 Load w najnowszej wersji już jest w japońskich sklepach 1 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu (edytowany) Ale nie przypadkiem jako pre-order? Tak to wyglada w jednym ze sklepow w NL. Ma byc od 12 06 w sprzedazy. Chyba ze Japonczycy sa o kilkla krokow przed nami😀 Edytowano 10 godzin temu przez Artur Brol 1 Odpisz, cytując
fp74 Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 18 minut temu, Artur Brol napisał: Ale nie przypadkiem jako pre-order? Tak to wyglada w jednym ze sklepow w NL. Ma byc od 12 06 w sprzedazy. Chyba ze Japonczycy sa o kilkla krokow przed nami😀 Racja. Pre. 1 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu (edytowany) 4 godziny temu, Artur Brol napisał: Ja wlasnie czekam, az celnicy moja pierwsza SHMCD w koncu zwolnia. Od 14 maja juz ja trzymaja. Podobno do 30 dni moga. To Ty zamawiasz w samej Japonii ? W Polsce masz dystrybutorów takich japońskich wydań, byłoby prędzej. Edytowano 7 godzin temu przez DiBatonio Odpisz, cytując
soberowy Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Dobrą muzykę można słuchać nawet z telefonu 😀 Odpisz, cytując
fp74 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu (edytowany) 12 minut temu, DiBatonio napisał: To Ty zamawiasz w samej Japonii ? W Polsce masz dystrybutorów takich japońskich wydań, byłoby prędzej. Nie jest prędzej, bo oni zazwyczaj i tak składają zamówienie w Japonii, po drugie bywa nawet 2x drożej. To co nowe i dostępne warto zamawiać tylko w Japonii. Temat cła rozwiązuje np dhl, który w przeciwieństwie do poczty polskiej załatwia temat błyskawicznie - sami składająna na siebie deklaracje i pokrywają opłaty, otem trzeba sie tylko rozliczyć np blikiem. Plyty dostępne w sklepie japońskim od ręki docierają do mnie w tydzień, max dwa. Oczywiście koszty przesyłki warto minimalizować ilością płyt. No i warto zwrócić uwagę, że do cen podanych w japońskich sklepach trzeba dodać 1/4 ceny podatku VAT dla Europy. Ale z płytami z USA jest tak samo. Edytowano 7 godzin temu przez fp74 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Raz zamowilem, dla sprawdzenia i posiadania takiego wydania Bylem ciekaw Nie wykluczam oczywiscie ze bedzie to jedyny zakup. Takze namiary na tych dystrybutorow by sie moze przydaly 😊 Odpisz, cytując
fp74 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Dla mnie nowość zasłyszana w Trójce. Wreszcie był czas posłuchać całej płyty. Jestem oczarowany. Klimaty trochę jak PJ Harvey. Zespół Feist, bo to z okładki chyba za bardzo nie wynika. Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 1 godzinę temu, fp74 napisał: Nie jest prędzej, bo oni zazwyczaj Hmmmm... Dziwne, bo tak jak kiedyś tak i teraz można kupić od razu to co mają na stanie, a mają dużo przynajmniej tego co mnie interesuje. Po dwóch dniach w paczkomacie. Masz nawet na allegro niektórych dystrybutorów japońskich wydań. Jaka jest cena w Japonii nie wiem, ale w Polsce za taką płytę SHM CD lub BSCD2 to jakieś 75-89 i trochę wiecej ponad 100, zazwyczaj 118-130zł. Ale są też droższe. Nie wiem, czy nie zacznę znowu wzbogacać swoją płytotekę, niekoniecznie zawsze w japońce 1 godzinę temu, Artur Brol napisał: Takze namiary na tych dystrybutorow by sie moze przydaly Artur, już kiedyś chcialem do Ciebie coś napisać na PW, ale albo masz wyłączone wysyłanie wiadomości do Ciebie, albo masz wyłączone/zablokowane wiadomości ode mnie. Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 1 godzinę temu, fp74 napisał: Ale z płytami z USA jest tak samo. Kiedyś zamawiałem, ale po1szt, czasem 2 szt i nic mi nikt nie doliczał. Jedyny minus, że czasem czekało się miesiąc, ale to dawno było nie wiem jak teraz jest Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano przed chwilą Napisano przed chwilą 6 godzin temu, DiBatonio napisał: Hmmmm... Dziwne, bo tak jak kiedyś tak i teraz można kupić od razu to co mają na stanie, a mają dużo przynajmniej tego co mnie interesuje. Po dwóch dniach w paczkomacie. Masz nawet na allegro niektórych dystrybutorów japońskich wydań. Jaka jest cena w Japonii nie wiem, ale w Polsce za taką płytę SHM CD lub BSCD2 to jakieś 75-89 i trochę wiecej ponad 100, zazwyczaj 118-130zł. Ale są też droższe. Nie wiem, czy nie zacznę znowu wzbogacać swoją płytotekę, niekoniecznie zawsze w japońce Artur, już kiedyś chcialem do Ciebie coś napisać na PW, ale albo masz wyłączone wysyłanie wiadomości do Ciebie, albo masz wyłączone/zablokowane wiadomości ode mnie. Byłeś w ignorowanych. Zapomniałem o tym bo i tak twoje wpisy były dla mnie widoczne. O dziwo. Odpisz, cytując
Recommended Posts