coyote Napisano 26 maja Napisano 26 maja Chill Song's Tidal https://tidal.com/browse/playlist/4bcd0258-072a-4dae-80e9-a2158f2227b0 Spotify 1 Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano 26 maja Napisano 26 maja Tymczasem 17 lat temu, 26 maja 2008 roku ukazał się box Yazoo „In Your Room”, w którym znajdziemy cztery płytki. Dwie pierwsze to debiutancka płyta "Upstairs At Eric's" i drugi album pt. "You And Me Both". Najbardziej interesujący jest jednak dysk trzeci i czwarty z miksami i teledyskami… 4 Odpisz, cytując
soberowy Napisano 26 maja Napisano 26 maja Dziś na rowerze ten utwór podbił mi średnią prędkość 😀 https://tidal.com/browse/track/94438615 3 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 26 maja Napisano 26 maja Czterdzieści lat minęło, jak jeden dzień. Świetna płyta. Kurcze, Deep Purple i Black Sabbath w Spodku (to chyba był 1998). 2 Odpisz, cytując
sonique Napisano 26 maja Napisano 26 maja (edytowany) 3 godziny temu, MarcKrawczyk napisał: Rok 1983 i „Nobody’s Diary”. Jedna z najpiękniejszych ejtisowych piosenek o miłości. Dać jej nową aranżację, i staje się bez problemu ponownym hitem. Jedyny utwór Yazoo, który wciąż cenię. Jest w niej fragment, który paradoksalnie może przydać się statystycznemu audiofilowi (chociaż Alison z pewnością chodziło o coś innego): „You can change the chapter you can change the book, But the story remains the same if you'd take a look.”…;) Edytowano 26 maja przez sonique 4 Odpisz, cytując
Highlander_now Napisano 27 maja Napisano 27 maja Jeżeli chodzi o utwór o miłości to mam swój numer jeden, zresztą z bardzo dobrej płyty. Przedostatni na stronie czwartej. 4 1 Odpisz, cytując
Highlander_now Napisano 27 maja Napisano 27 maja Czego będę słuchał. Premiera za kilka dni. Będzie wydane na CD jak i na winylu. Można już znaleźć oferty. Zdjęcie okładki pochodzi z serwisu Discogs. 1 Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano 27 maja Napisano 27 maja 5 godzin temu, Highlander_now napisał: Jeżeli chodzi o utwór o miłości to mam swój numer jeden, zresztą z bardzo dobrej płyty. Płyta dobra i ją mam, ale raczej powinna być obrandowana Trevor Horn Band… 1 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 27 maja Napisano 27 maja 1 godzinę temu, MarcKrawczyk napisał: Płyta dobra i ją mam, ale raczej powinna być obrandowana Trevor Horn Band… A tego Horna lubisz? 3 Odpisz, cytując
sonique Napisano 27 maja Napisano 27 maja 7 godzin temu, Highlander_now napisał: Premiera za kilka dni. Niech on się już zlituje… dałem mu miejsce na 54 opakowania CD… czy on myśli, że ja mam szuflady z gumy?;) 5 2 Odpisz, cytując
sonique Napisano 27 maja Napisano 27 maja 1 godzinę temu, Kraft napisał: W tym produkcie nie zestarzał się żaden składnik. Każdy instrument wciąż brzmi świeżo. A obraz przyprawia o gęsią skórkę. Nawet ten Citroën CX wygląda nowocześniej niż większość współczesnych samochodów… 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 27 maja Napisano 27 maja 46 minut temu, sonique napisał: Niech on się już zlituje… dałem mu miejsce na 54 opakowania CD… czy on myśli, że ja mam szuflady z gumy?;) To może, czas na NAS? Odpisz, cytując
Highlander_now Napisano 27 maja Napisano 27 maja 51 minut temu, sonique napisał: Niech on się już zlituje… dałem mu miejsce na 54 opakowania CD… czy on myśli, że ja mam szuflady z gumy?;) Może powinien wydawać tylko na winylu? ;-) 5 minut temu, pairtick napisał: To może, czas na NAS? W formacie FLAC? Tylko @sonique chyba należy to tego rodzaju zbieraczy, których satysfakcjonuje konkretny nośnik, a nie pliki. Mylę się? Odpisz, cytując
sonique Napisano 27 maja Napisano 27 maja 5 minut temu, Highlander_now napisał: Tylko @sonique chyba należy to tego rodzaju zbieraczy, których satysfakcjonuje konkretny nośnik, a nie pliki. Mylę się? Sporo frajdy, którą czerpię z tego hobby, wynika z faktu iż obcuję z nośnikami, które często są niewiele młodsze ode mnie. Celuję w pierwsze wydania. Dodatkowo obcowanie ze smartfonem, tabletem, streamerem, NASem przekreśla u mnie możliwość pełnego relaksu. Nie mam aż takiej awersji do tego rodzaju sprzętu jak Tomasz Beksiński ale coś w tym stylu… 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 27 maja Napisano 27 maja 3 minuty temu, sonique napisał: obcowanie ze smartfonem, tabletem, streamerem, NASem przekreśla u mnie możliwość pełnego relaksu To odwrotnie niż u mnie. Już w czasach literatury SF (czyli pierdyliard lat temu), chciałem mieć muzykę 'na kryształkach'. No i mam. Obsługa z tabletu, to jest bajka. Cała techniczna reszta robi się 'sama' - automagicznie 😇 1 Odpisz, cytując
fp74 Napisano 27 maja Napisano 27 maja 9 godzin temu, Highlander_now napisał: Czego będę słuchał. Premiera za kilka dni. Będzie wydane na CD jak i na winylu. Można już znaleźć oferty. Zdjęcie okładki pochodzi z serwisu Discogs. Ja czekałem kilka miesięcy po zapowiedzi nowego wydania Sun Bear Concerts tym razem Made In Japan. Już jest w drodze. 1 godzinę temu, sonique napisał: Niech on się już zlituje… dałem mu miejsce na 54 opakowania CD… czy on myśli, że ja mam szuflady z gumy?;) Sam wiesz, że to choroba nieuleczalna....😄. 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 27 maja Napisano 27 maja (edytowany) Tak, że ten 🤔 Edytowano 27 maja przez pairtick Odpisz, cytując
pairtick Napisano 27 maja Napisano 27 maja (edytowany) Się mi trochę na wspominki zebrało, bo kto tego nie grał? 😀 Edytowano 27 maja przez pairtick Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano 27 maja Napisano 27 maja Tymczasem 42 lata kończy dziś album KissingThePink „Naked", na którym znajdziemy ich gwizdany hit „The Last Film"… 4 godziny temu, Kraft napisał: A tego Horna lubisz? Przecież wiesz, że mam słabość do Grace… 1 Odpisz, cytując
fp74 Napisano 27 maja Napisano 27 maja .... czasem otwieram małe, zakurzone drzwiczki, za którymi nie spodziewam się zobaczyć nic szczególnego, a tam takie skarby...🤩. wspaniale zagrane, wspaniale nagrane. 1 Odpisz, cytując
fp74 Napisano 28 maja Napisano 28 maja Najnowsza sesja live Bones UK. Polecam gorąco, niecałe pół godzinki ale fantastycznie się to ogląda - jakby człowiek był tam w studiu. Jest na Tidal'u ale wyjątkowo polecam obejrzeć na YT czy gdzie tam, kto chce, bo nie o jakość nagrania tu chodzi, tylko właśnie o to co widać. Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano 28 maja Napisano 28 maja Tymczasem tego dnia w 1982 roku zostal wydany „Avalon”, ósmy i ostatni album studyjny zespołu Roxy Music - jest on zarazem największym komercyjnym sukcesem w ich 13-letniej karierze… 8 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 28 maja Napisano 28 maja Z jednym z najbardziej niesamowitych utworów w dziejach muzyki rozrywkowej. Cudo! 5 Odpisz, cytując
Recommended Posts