DiBatonio Napisano wczoraj o 00:45 Napisano wczoraj o 00:45 Nocne plumkanie z Dominic Miller and Neil Stacey „New Dawn” Naim Records. Ach ten Naim, nie da się przejść obojętnie obok tej wytwórni płyt. CD do zdobycia tylko chyba przez Discogs, na stronie Naim Records tylko w formie cyfrowej. https://tidal.com/browse/album/105780065?u Na szczęście jest też na Qobuzie. 1 Odpisz, cytując
Adi777 Napisano wczoraj o 15:04 Napisano wczoraj o 15:04 Trzecia i zarazem ostatnia płyta angielskiego duetu Fuck Buttons. Electronic, Neo-Psychedelia, Drone, Progressive Electronic, Post-Industrial, Electro-Industrial. 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano wczoraj o 16:19 Napisano wczoraj o 16:19 @DiBatonio Jak na razie, to zajebisty ten Qobuz jest 👍 Dlaczego masz jeszcze Tidala? 2 Odpisz, cytując
fp74 Napisano wczoraj o 16:32 Napisano wczoraj o 16:32 Belle 2023, SHM-CD, wraz z bonusowym koncertem, bardzo dobrze nagranym. 1 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano wczoraj o 17:42 Napisano wczoraj o 17:42 (edytowany) 1 godzinę temu, pairtick napisał: @DiBatonio Jak na razie, to zajebisty ten Qobuz jest 👍 Dlaczego masz jeszcze Tidala? Mam 3 serwisy kolego, Tidal, Deezer i Qobuz. Ten ostatni do końca miesiąca, potem nie wiem, co dalej. Edytowano wczoraj o 17:42 przez DiBatonio 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano wczoraj o 18:16 Napisano wczoraj o 18:16 32 minuty temu, DiBatonio napisał: Mam 3 serwisy kolego, Tidal, Deezer i Qobuz. Ten ostatni do końca miesiąca, potem nie wiem, co dalej. W BubbleUpnP mam dostępne takie serwisy, dlatego dopytuję. Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano wczoraj o 18:19 Napisano wczoraj o 18:19 1 minutę temu, pairtick napisał: BubbleUpnP mam dostępne takie serwisy, dlatego dopytuję. Ja już nie używam Bubble UPnP odkąd mam Moona, tam natywnie są 4 serwisy z czego 3 sobie opłacam. Deezera używam czesciej, kiedy jestem w pracy. Ale to ten serwis pojdzie pierwszy na odstrzał. 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano wczoraj o 18:32 Napisano wczoraj o 18:32 7 minut temu, DiBatonio napisał: Ja już nie używam Bubble UPnP odkąd mam Moona, tam natywnie są 4 serwisy z czego 3 sobie opłacam. Deezera używam czesciej, kiedy jestem w pracy. Ale to ten serwis pojdzie pierwszy na odstrzał. Cholera, ja nawet nie wiem co to jest Moon ☹️ Jak znajdziesz chwilę czasu (czyli nigdy? 😉), to wrzuć mi na PW porównanie używanych serwisów i dlaczego. Zwłaszcza, że ja dopiero jestem na 30-dniowym okresie próbnym Qobuz. 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano wczoraj o 20:03 Napisano wczoraj o 20:03 https://tidal.com/browse/track/209986223?u Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano wczoraj o 23:03 Napisano wczoraj o 23:03 2 godziny temu, kaczadupa napisał: https://tidal.com/browse/track/209986223?u Powiedz lepiej Adam, że najbardziej podoba się Tobie okladka co ? 🤭 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu Właśnie się ocknąłem bo zasnąłem w słuchawkach i myślę co to za kobita śpiewa a to Madonna. Jak już Madonny nie rozpoznaję to faktycznie pora spać. Dobranoc Wszystkim. 2 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu To ja sobie siadam do nowego i oczekiwanego japońca. Mój ulubiony bębniarz Manu Katche w doborowym towarzystwie, płytka nagrywana w 2004r, a wydana rok później. Mam tę plytkę w Hires, mam wydanie normalne, a teraz pora na japońca, a co mi szkodzi 😉 2 Odpisz, cytując
MMarek Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu 7 godzin temu, DiBatonio napisał: Powiedz lepiej Adam, że najbardziej podoba się Tobie okladka co ? 🤭 Okładka działa na wyobraźnię mężczyźnianą 2 Odpisz, cytując
fp74 Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu 7 godzin temu, DiBatonio napisał: To ja sobie siadam do nowego i oczekiwanego japońca. Mój ulubiony bębniarz Manu Katche w doborowym towarzystwie, płytka nagrywana w 2004r, a wydana rok później. Mam tę plytkę w Hires, mam wydanie normalne, a teraz pora na japońca, a co mi szkodzi 😉 Dołączam się do fanklubu plyty. Napisz czy jest zauważalna różnica. Poza sacd nie kupuję japońskich ecm-ów, bo te oryginalne już brzmią świetnie. No ale wiadomo, że nie o to czasem chodzi przy zakupie plyty....😁 Dodam tylko, że przypadkiem kupiłem Gnu High Wheelera w obu wersjach i tak może ciut słychać ale raczej nie jakościowo ale np budowaniem sceny (inna prezentacja, ekspozycja instrumentów). Na shm jakby bardziej słyszalnie i zgodnie z naturą rzeczy, że tak powiem.... Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu 47 minut temu, MMarek napisał: Okładka działa na wyobraźnię mężczyźnianą I. czasem na kobiecą, w pewnych wiadomych przypadkach 😁 Odpisz, cytując
fp74 Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Długo wyczekiwana, nareszcie! Sony Music 1999, SACD wersja 7-calowa. Przy okazji, skrytykowałem wiele tygodni temu sklep CDs Vinyl Japan Store. Miałem oczywiście rację ale po wielu bezskutecznych mailach jeden telefon wreszcie załatwil sprawę i po tygodniu od rozmowy oraz 4 miesiącach od zamówienia (👎), 7 zamówionych plyt leży u mnie. Zapomnieli. Cóż, zdarza się 😉 1 Odpisz, cytując
fp74 Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Jewel case, digibook, digisleeve, cardboard sleeve, mini lp, co tam jeszcze...., a jak nazwać takie coś? Zawinięte jak w papier śniadaniowy. Poza tradycyjną ulotkąw j. japońskim nic więcej nie ma... Belle 2022, SHM-CD. Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu (edytowany) 8 godzin temu, fp74 napisał: Dołączam się do fanklubu plyty. Napisz czy jest zauważalna różnica. Poza sacd nie kupuję japońskich ecm-ów, bo te oryginalne już brzmią świetnie. No ale wiadomo, że nie o to czasem chodzi przy zakupie plyty....😁 Dodam tylko, że przypadkiem kupiłem Gnu High Wheelera w obu wersjach i tak może ciut słychać ale raczej nie jakościowo ale np budowaniem sceny (inna prezentacja, ekspozycja instrumentów). Na shm jakby bardziej słyszalnie i zgodnie z naturą rzeczy, że tak powiem.... To prawda jeśli chodzi o ECM, ale akurat ta płyta widzę dzisiaj kosztuje tyle, co SHM-CD, jedną mam w HirRes z HDTracks. Zgadza się, że jakościowo w sensie barwy instrumentów etc. się nie różnią, czasem faktycznie lepsza scena i lokalizacja instrumentów na SHM. SHM CD to tylko inny rodzaj nośnika nic ponad to i nie zawsze są jakiekolwiek różnice, mogą być, ale nie muszą. Mam porównanie np.na płycie New Moon Daughter ma dwie jedna SHM druga CD. Inaczej sprawa wygląda w płytach BSCD2 tu jest przede wszystkim technologia zapisu na nośniku i tutaj różnice są bezsprzeczne, też kilka mam obok zwykłych. Zresztą o Blue Spec CD2 można wygooglać i poczytać, ja rozmawiałem też z dystrybutorem płyt dlaczego tak jest i też potwierdza, co napisałem i co można w necie wyczytać. A płyta Manu Katche w nocy przesluchana na sluchawkach, jedynie na początku sobie porównałem z Qobuzem i z transportu CD jest lepiej, tez chodzimo ta przestrzen i scenę. Zanim przysiądę do słuchania na głośnikach może to trochę potrwać, zatem porównania o które Tobie chodzi na razie odkładam. Edytowano 7 godzin temu przez DiBatonio 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Już za 2 godzinki koncert LemON-a w moim miasteczku więc mała rozgrzewka przed. Podobne klimaty https://tidal.com/browse/track/278910438?u 1 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu @kaczadupa Adam płyta Ani już czeka na odbiór w empiku 😉 Lemon jest spoko, zazdraszczam koncertu Adam. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts