kaczadupa Napisano Piątek o 21:10 Napisano Piątek o 21:10 (edytowany) I koniec koncertu. Głuchy w pień wrócił ale zadowolony Spodziewałem się romantycznego grania o miłości a był taki ogień, że się w pale nie mieści. A perkusista… nie wiem co bierze ale też to chcę, co za niewyżyta bestia Pamiątkowe zdjęcie. LemON Edytowano Piątek o 21:10 przez kaczadupa 2 Odpisz, cytując
fp74 Napisano Piątek o 21:56 Napisano Piątek o 21:56 Muzyka na żywo nie da się zastąpić . Ale zawsze jest jakaś namiastka. M.I.G. Music 2021, Po prawie 50 latach ktoś wpadł na pomysł, by to wydać na CD. 1 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano Piątek o 22:30 Napisano Piątek o 22:30 (edytowany) 1 godzinę temu, kaczadupa napisał: I koniec koncertu. Głuchy w pień wrócił ale zadowolony Tak mialem jak kiedyś wracałem z koncertu jazzowego bandu z Bostonu, trąbka mi wyświdrowała ślimaki w uszach aż miło. A kilka lat temu dałem się namówić na rapera Sariusa w poznańskiej Arenie, nagłośnienie tak przewalone, że wyszliśmy w połowie koncertu, nawet młody partnerki zakochany w Sariusie nie dał rady. Dlatego wolę posłuchać u siebie na Moonach, choć czasem wyskoczę na jakiś koncercik w Sali Ziemi na TP. Dawno nie byłem w Blue Nocie. A teraz patrzaj 😉 dziś muzyczna noc z paniami 🤭 i sluchawkami. Najpierw Ania Dąbrowska, a później moja jedna z ulubionych wokalistek stara plyta sprzed lat - Anita Baker "My Everything" wydawnictwo BluNote, album chyba znany starszym kolegom 😉 Edytowano Piątek o 22:34 przez DiBatonio 1 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano wczoraj o 00:32 Napisano wczoraj o 00:32 (edytowany) @kaczadupa Adam, sorry ale płyta Ani „Samotność po zmierzchu” nie jest wysokich lotów realizacją, szału ni ma. Płyta do auta się nada. W sumie mógłbym napisać, że” jakość” jest taka ile za nią zapłaciłem (35zł). No sorry. A kilka utworów znam z radyjka, teraz tę panią kojarzę. (i podziękuję) Czyli to nie to co myślałem, że kasztani MQA na Tidalu. Już o tej godzinie nie będę wyciągać zewnetrznego napędu, żeby zrobić rip płyty i sprawdzać w MAAT DRoffline, ale za dnia to zrobię. Zobaczymy, czy potwierdzi się ta „jakość” w programie. Na szczęście kosztowała mnie „guziki”. Ale posłucham przy okazji przez głośniki, tak jak obiecałem 😉 Edytowano wczoraj o 00:35 przez DiBatonio Odpisz, cytując
Sipo Napisano wczoraj o 11:16 Napisano wczoraj o 11:16 Dzisiejszy zakup na pchlim targu, wieczorem rozpakowuje, lubię otwierać dziewicze winyle, szczególnie te stare. Zauważyłem ze ceny używanych płyt CD zaczynają rosnąc, czas dokupić to i owo. 2 Odpisz, cytując
fp74 Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu Po zmianie preampa niektóre plyty odkrywam na nowo albo raczej w ogóle je dostrzegam, bo wcześniej jakoś nie chwytały mnie za twarz... A im bardziej skomplikowane układy dźwiękowe tym wrażenie się potęguje. Katowałem płyty do 3 w nocy i nie mogłem się oderwać 😍. Dziś ciąg dalszy. 1 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu (edytowany) A włączę sobie znów kobitkę, Anita Baker z albumem "Rapture" też raczej znany albumik. Plytka z 1986r. wydawnictwo Elektra. Calkiem ładny DRek 😉 Edytowano 15 godzin temu przez DiBatonio 2 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu Człowiek tak zna na pamięć, że nawet nie oglądając filmu a tylko słuchając muzyki widzi https://tidal.com/browse/track/88078881?u Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu (edytowany) 15 minut temu, kaczadupa napisał: Człowiek tak zna na pamięć, że nawet nie oglądając filmu a tylko słuchając muzyki widzi Co Ty z tymi Gwiezdnymi Wojnami, przypominasz mi kogoś z forum, jeszcze brakuje tekstów... 🤭 Edytowano 15 godzin temu przez DiBatonio Odpisz, cytując
Jarek Ch. Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu Dnia 25.07.2025 o 22:43, tchocky napisał: FKA. Na Openerze dała świetny show. Muzycznie i wizualnie top. Przemyślany spójny przekaz. Zachęciłeś, chyba jutro przypomnę sobie jej ostatnią płytę. 1 Odpisz, cytując
fp74 Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu Jedna z moich na stałe ulubionych płyt ECM-u. Odpisz, cytując
tchocky Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu 1 godzinę temu, Jarek Ch. napisał: FKA. Na Openerze dała świetny show. Muzycznie i wizualnie top. Przemyślany spójny przekaz. Zachęciłeś, chyba jutro przypomnę sobie jej ostatnią płytę. Eusexua świetna, dla mnie ścisła czołówka 2025. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 11 godzin temu, fp74 napisał: Jedna z moich na stałe ulubionych Posłuchane i jakoś nie mam zdania Odpisz, cytując
Recommended Posts