Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

I koniec koncertu. Głuchy w pień wrócił ale zadowolony :)

Spodziewałem się romantycznego grania o miłości a był taki ogień, że się w pale nie mieści. 
A perkusista… nie wiem co bierze ale też to chcę, co za niewyżyta bestia :)

Pamiątkowe zdjęcie. 
LemON

IMG_3909.jpeg

Edytowano przez kaczadupa
Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, kaczadupa napisał:

I koniec koncertu. Głuchy w pień wrócił ale zadowolony

Tak mialem jak kiedyś wracałem z koncertu jazzowego bandu z Bostonu, trąbka mi wyświdrowała ślimaki w uszach aż miło.

A kilka lat temu dałem się namówić na rapera Sariusa w poznańskiej Arenie, nagłośnienie tak przewalone, że wyszliśmy w połowie koncertu, nawet młody partnerki zakochany w Sariusie nie dał rady. 

Dlatego wolę posłuchać u siebie na Moonach, choć czasem wyskoczę na jakiś koncercik w Sali Ziemi na TP.

Dawno nie byłem w Blue Nocie.

A teraz patrzaj 😉 dziś muzyczna noc z paniami 🤭 i sluchawkami.

Najpierw Ania Dąbrowska, a później moja jedna z ulubionych wokalistek stara plyta sprzed lat - Anita Baker "My Everything" wydawnictwo BluNote, album chyba znany starszym kolegom 😉

IMG20250725234343_20250726001005.jpg

IMG20250725235626_20250726001026.jpg

Edytowano przez DiBatonio
Napisano (edytowany)

@kaczadupa

Adam, sorry ale płyta Ani „Samotność po zmierzchu” nie jest wysokich lotów realizacją, szału ni ma.

Płyta do auta się nada.

W sumie mógłbym napisać, że” jakość” jest taka ile za nią zapłaciłem (35zł).

No sorry.

A kilka utworów znam z radyjka, teraz tę panią kojarzę. (i podziękuję)

Czyli to nie to co myślałem, że kasztani MQA na Tidalu.

Już o tej godzinie nie będę wyciągać zewnetrznego napędu, żeby zrobić rip płyty i sprawdzać w MAAT DRoffline, ale za dnia to zrobię. Zobaczymy, czy potwierdzi się ta „jakość” w programie.

Na szczęście kosztowała mnie „guziki”.

Ale posłucham przy okazji przez głośniki, tak jak obiecałem 😉

Napisano

Dzisiejszy zakup na pchlim targu, wieczorem rozpakowuje, lubię otwierać dziewicze winyle, szczególnie te stare. Zauważyłem ze ceny używanych płyt CD zaczynają rosnąc, czas dokupić to i owo. 

lightor.jpg

Napisano

Po zmianie preampa niektóre plyty odkrywam na nowo albo raczej w ogóle je dostrzegam, bo wcześniej jakoś nie chwytały mnie za twarz... A im bardziej skomplikowane układy dźwiękowe tym wrażenie się potęguje. Katowałem płyty do 3 w nocy i nie mogłem się oderwać 😍.  Dziś ciąg dalszy. 

20250726_185215.jpg.297f0407f3bb8591a1474c9304e456e0.jpg

Napisano (edytowany)
15 minut temu, kaczadupa napisał:

Człowiek tak zna na pamięć, że nawet nie oglądając filmu a tylko słuchając muzyki widzi

Co Ty z tymi Gwiezdnymi Wojnami, przypominasz mi kogoś z forum, jeszcze brakuje tekstów...

🤭

Napisano
1 godzinę temu, Jarek Ch. napisał:

FKA. Na Openerze dała świetny show. Muzycznie i wizualnie top. Przemyślany spójny przekaz. Zachęciłeś, chyba jutro przypomnę sobie jej ostatnią płytę. 

Eusexua świetna, dla mnie ścisła czołówka 2025.

Napisano
4 godziny temu, kaczadupa napisał:

Posłuchane i jakoś nie mam zdania :) 

Też nie mam, moze trzeba jeszcze raz, ja tak miałem na początku z "SIN" Grzecha Piotrowskiego. Teraz to jedna z moich ulubionych.

Adam Ty wolisz Anie Dąbrowską, pewno ja lubisz, co? 😉

Napisano (edytowany)
20 godzin temu, fp74 napisał:

Jedna z moich na stałe ulubionych płyt ECM-u. 

20250726_235927.jpg.ea38b4df4e23758ad01d98f660d26c06.jpg

Piękne nagrania. Utwór „Tomasz” dedykowany naszemu trębaczowi, który opuścił nas mniej więcej w tamtym czasie.

IMG_3239.jpeg.e46a1924202fc1502dc34c5f144900d1.jpeg

Patricia Barber „Companion”. Po wczorajszym koncercie w Teatrze Muzycznym w Gdyni, repertuar nie może być dzisiaj inny.

IMG_3227.jpeg.dd19274421b9413698441e38f903484a.jpeg

IMG_3228.jpeg.01bbbeb6633293b4432ea900d31b679b.jpeg

Edytowano przez sonique