fp74 Napisano Piątek o 19:14 Napisano Piątek o 19:14 (edytowany) A dziś na streamingu pojawił sie Khmer Live. Jak wynika z zapowiedzi jest to nie tyle po prostu wersja koncertowa, co inspirowana oryginałem. Ciekawe też to, że płytę wydał nie ECM, a Edition Records - mają bardzo ciekawych artystów, z których wielu gości ze swoimi płytami na moich półkach 😄. Ta płyta (Khmer w oryginale) nigdy nie była w mojej bajce ale ta wersja ma szansę to zmienić. Posłuchamy - zobaczymy. Edytowano Piątek o 19:16 przez fp74 1 Odpisz, cytując
Mprezi Napisano Piątek o 19:28 Napisano Piątek o 19:28 13 minut temu, fp74 napisał: A dziś na streamingu pojawił sie Khmer Live. Jak wynika z zapowiedzi jest to nie tyle po prostu wersja koncertowa, co inspirowana oryginałem. Ciekawe też to, że płytę wydał nie ECM, a Edition Records - mają bardzo ciekawych artystów, z których wielu gości ze swoimi płytami na moich półkach 😄. Ta płyta (Khmer w oryginale) nigdy nie była w mojej bajce ale ta wersja ma szansę to zmienić. Posłuchamy - zobaczymy. Bylem na koncercie w Bielsku. To była czysta poezja i kapitalne doznania gry mistrza z zespołem 1 Odpisz, cytując
Bogusław 66 Napisano Piątek o 21:00 Napisano Piątek o 21:00 Słucham sobie ..... i nie podoba mi się ten nowy mix Odpisz, cytując
pairtick Napisano wczoraj o 12:10 Napisano wczoraj o 12:10 https://en.m.wikipedia.org/wiki/BBM_(band) 2 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano wczoraj o 15:33 Napisano wczoraj o 15:33 3 godziny temu, pairtick napisał: https://en.m.wikipedia.org/wiki/BBM_(band) Wiemy, wiemy. 1 Odpisz, cytując
Mprezi Napisano wczoraj o 15:35 Napisano wczoraj o 15:35 3 godziny temu, pairtick napisał: https://en.m.wikipedia.org/wiki/BBM_(band) Cala trojka już nie żyje. Kupiłem CD w 1994. 1 Odpisz, cytując
fp74 Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu (edytowany) Edytowano 21 godzin temu przez fp74 Odpisz, cytując
rafau Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu To, czy oryginał? Przyznaję szczerze, że ta aranżacja do mnie przemawia. Odpisz, cytując
fp74 Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu Jakoś nie bylo nam po drodze wcześniej, aż tu pewnej niedzieli... 2 Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Deszcz pada i mocno dziś już jesiennie. Trzeba posłuchać czegoś adekwatnego. Trzej artyści powiązani ze sobą twórczością, no i z Krakowem. Przy okazji: "Dni ktorych nie znamy" nie jest - jeśli tak można to ująć, piosenką tylko M.Grechuty. Muzykę wymyślił Jan Kanty Pawluśkiewicz. 1 Odpisz, cytując
Jarek Ch. Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 35 minut temu, rajdek napisał: To jest ta grupa grająca cumbe, która wydała chyba ponad 80 płyt? Odpisz, cytując
rajdek Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Nie wiem, dzisiaj w radiu słyszałem kawałek Se Va El Caiman o kajmanie co chodzi po barach obrzera się i pije do tego ma ludzką twarz. Tą płytę znalazłem na Tidal, bardzo radosne brzmienie @kaczadupa cały czas wracam do tego albumu i nie mogę się nasycić. 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Jak się wejdzie w ten album to właśnie tak to się kończy Rajdek. Nagle dużo piękna wyłania się z tej muzyki. 1 Odpisz, cytując
fp74 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) Wiem, że to nic nowego dla wielu z Was ale dla mnie to zupełnie nowy ląd !!! A jak wyświetla mi Roon, w zasobach 138 (sic!) albumów głównych...😲. Oczywiście większość to jakaś pośmiertna chała, same składanki, które dla mnie z definicji trafiają do kosza. No ale i tak - poza tym - jest w czym wybierać. A jeszcze jak artysta okupił twórczość udręką swego losu.... Edytowano 1 godzinę temu przez fp74 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts