Rafał S Napisano Poniedziałek o 08:24 Napisano Poniedziałek o 08:24 (edytowany) @pairtick Wracając do koncertówek Dire Straits: mam wszystkie 3 i ostatnio na tapecie ta z BBC. Zaskakująco dobrze to brzmi jak na nagrania live (przebijającego się dopiero zespołu) z 1978 r. Dla porównania: remaster "Just One Night" Claptona (z Albertem Lee i Chrisem Staintonem w składzie) czyli występ z Budokan 1979 - znacznie słabszy dźwiękowo (mało powietrza, słabo zarejestrowane wokale, gitary błyszczą tylko w solówkach, poza tym dość głucho nagrane). A Knopfler jakimś cudem od początku miał świetny sound - mimo skromnego budżetu (pomijając wersję "Tunnel of Love " nagraną kilka lat później dla telewizji i odstającą dźwiękowo od występu z 1978 r.). A muzycznie to BBC to bajka. Ta rozkoszna surowość i świeża energia kapeli! I świetny Pick Withers. Edytowano Poniedziałek o 08:25 przez Rafał S 4 Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano Poniedziałek o 12:41 Napisano Poniedziałek o 12:41 Tego dnia 39 lat temu ukazała się „Whiplash smile” trzecia studyjna płyta wykonawcy Billy Idol, a ja posłucham „Sweet sixsteen”, czyli jednego z singli z tego albumu, ale ze składaka „11 of the best”… 3 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano Wtorek o 18:05 Napisano Wtorek o 18:05 Taka ładna muzyczka sączy z maluszków Naima/ATC https://spotify.link/tiWM1pNvEXb Odpisz, cytując
pairtick Napisano Wtorek o 20:55 Napisano Wtorek o 20:55 (edytowany) Fajne rzeczy są na Qobuz 👍 I fajnie się tego słucha na Tannoyach 😇 Edytowano Wtorek o 21:14 przez pairtick 1 Odpisz, cytując
Jacch Napisano Wtorek o 20:56 Napisano Wtorek o 20:56 Jeszcze świeżutkie, dopiero co odfoliowane W empiku dużo taniej niz na Allegro Promka "Rocznicowe wydania do -25%" Winyle i CD ----- Przy okazji małe ostrzeżenie, chodzi o długi termin dostawy i znany pewnie sklep https://imusic.pl Zamówienie złożone 10 października 2025 19:24 Spodziewana gotowość do wysyłki 29 paź - 5 lis Tragedia myślałem że tylko polscy janusze handlują czymś czego nie mają, a widać i Duńczycy uprawiają pośrednictwo w handlu... 2 Odpisz, cytując
Chmarski Napisano Wtorek o 22:10 Napisano Wtorek o 22:10 1 godzinę temu, Jacch napisał: Tragedia myślałem że tylko polscy janusze handlują czymś czego nie mają, a widać i Duńczycy uprawiają pośrednictwo w handlu... To już norma. Sklepy internetowe wyświetlają to co mają dystrybutorzy, a czego nie mają wyświetlają z jakimś tam czasem do ściągnięcia. Czasami coś przechodzi w EOL i się już nie da ściągnąć. Niemniej ciężko byłoby handlować online tylko towarem, który się posiada. Trzeba by było angażować gotówkę, mieć zdecydowanie mniejszą ofertę i większą szanse na nietrafienie z tym co się bierze na magazyn. To co sklepy internetowe ewentualnie biorą do siebie poza zamówieniami, to zazwyczaj jakieś mega okazje, typu wyprzedaże itp., co daje szanse na sprzedaż z fajnym zyskiem. 2 Odpisz, cytując
Jacch Napisano Wtorek o 22:46 Napisano Wtorek o 22:46 30 minut temu, Chmarski napisał: Niemniej ciężko byłoby handlować online tylko towarem, który się posiada. Trzeba by było angażować gotówkę, mieć zdecydowanie mniejszą ofertę i większą szanse na nietrafienie z tym co się bierze na magazyn. To co sklepy internetowe ewentualnie biorą do siebie poza zamówieniami, to zazwyczaj jakieś mega okazje, typu wyprzedaże itp., co daje szanse na sprzedaż z fajnym zyskiem. Mnie na zakup z odroczoną dostawą skusiła cena - dużo mniejsza niż gdzie indziej, a u nas w kraju, czyli na Allegro, w zasadzie nie do dostania. Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano wczoraj o 09:20 Napisano wczoraj o 09:20 Oj, chciałbym mieć tyle energii co ten tylko o rok młodszy ode mnie klasyk obchodzący dziś swoją kolejną rocznicę wydania… IMG_1324.mov 3 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano wczoraj o 14:35 Napisano wczoraj o 14:35 Dziś ten wspaniały album wleciał. Piękne brzmienie i muzyka miodzio. 1 Odpisz, cytując
Jacch Napisano wczoraj o 17:50 Napisano wczoraj o 17:50 (edytowany) 19 godzin temu, Jacch napisał: Mnie na zakup z odroczoną dostawą skusiła cena - dużo mniejsza niż gdzie indziej, a u nas w kraju, czyli na Allegro, w zasadzie nie do dostania. Znowu uległem pokusie, bo zapłaciłem sporo mniej niż u nas. Niezłe ceny i jeszcze w promocji: https://imusic.pl/exposure/18547/music-on-vinyl-promo Edytowano wczoraj o 17:50 przez Jacch Odpisz, cytując
pairtick Napisano wczoraj o 18:10 Napisano wczoraj o 18:10 W sumie, to jeszcze ciepły 😉 2 Odpisz, cytując
Jacch Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu 5 godzin temu, pairtick napisał: W sumie, to jeszcze ciepły 😉 Boksik? Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu (edytowany) 5 godzin temu, pairtick napisał: W sumie, to jeszcze ciepły Są tam kawałki z koncertu w Circus Maximus? ------------------------------------------------------------------------ Rick Wakeman z płyty "Piano Portraits" jak zwykle niezwykły! Edytowano 20 godzin temu przez il Dottore 2 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 11 godzin temu, il Dottore napisał: Rick Wakeman Chyba mój ulubiony muzyk Yes. Jedyny, którego solowe płyty kiedyś kupowałem. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 14 godzin temu, Jacch napisał: Boksik? Qobuz. 13 godzin temu, il Dottore napisał: Są tam kawałki z koncertu w Circus Maximus? https://shop.davidgilmour.com/bundles/david-gilmour-the-luck-and-strange-concerts-carpe-diem-edition-digital-album Słaby ten koncert. Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Dnia 18.10.2025 o 16:39, pairtick napisał: „Money for Nothing” był wideoklipem, Jest na czym oko zawiesić 😁 Dnia 18.10.2025 o 21:19, Jacch napisał: Bywa, ze covery lepsze od oryginału Mój ulubiony: Odpisz, cytując
pairtick Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Publiczność jest niesamowita, nawet im nóżka nie dygła 😁 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts