Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Ktoś może polecić coś godnego audiofilskiej uwagi w klimacie bożonarodzeniowym? Co roku coś wpadało do mojej kolekcji, w tym nawet nie było czasu porządnie poszukać...

Już niedługo mój doroczny świąteczny rytuał, odsłuch magicznego albumu Cantate Domino

CantateDomino_Proprius.jpg.12f5f1264adadc36e693b09d7948f4cd.jpg

tymczasem leci sobie Gary Burton i spółka

CommonGround.jpg.b42b62c494f5c22275ae1c56431967b1.jpg

Mam też nadzieję, że przed świętami dotrze do mnie ich drugi album 'Guided Tour'

GuidedTour.jpg.fbbdaa8ea9366afe7aa14cdc58c622bc.jpg

Napisano

Sam w domu. Niemy salon z niedostatkiem światła. Impuls przyszedł z najgłębszych zakamarków pamięci. Dlaczego właśnie dzisiaj, po tylu latach? Wahałem się tylko chwilę (z natury jestem ciekawy). Podróż do przeszłości? Nie zawsze dobrej?  Podstarzałe demony - przybywajcie!

Prąd wspomnień zaczął płynąć przez ciało - moja skóra je niestety dobrze przewodzi. A muzyka unieruchomiła mnie w miejscu. Tak, to jest to! Rewelacja… To dzieło się nigdy nie zestarzeje! A jaka w nim siła!

Trzeba odpowiednio wybrać moment, bo gdyś słaby, ta muzyka zawładnie, sponiewiera, pozostawi w uczuciu osamotnienia, alienacji, otoczonego stadem złowrogich egzystencjalnych pytań, na które nie ma odpowiedzi. I nigdy nie będzie.

IMG_4867.jpeg.6b4fa34ce9abb95dbef7a35e9b934c31.jpeg