Adi777 Napisano wczoraj o 14:04 Napisano wczoraj o 14:04 (edytowany) Rapsy, no i coś z poprzedniego roku, bo jeszcze mi trochę zostało do przesłuchania potencjalnie ciekawych płyt z 2025 😉 Edytowano wczoraj o 14:04 przez Adi777 Odpisz, cytując
BlaBla Napisano wczoraj o 16:58 Napisano wczoraj o 16:58 Chciałem coś napisać o tej płycie ale po co...😍 1 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu 6 godzin temu, gienas napisał: Kaśka po japońsku spiewa? Nie, choć może by ich chciała 😁 Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu Album dostępny do posłuchania chyba tylko na Bandcamp. Avant-prog. Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu To ja mniej awangardowo. Talerze Paula Motiana skrzą się jak zmarznięty śnieg w słońcu.... Czysta poezja! Oczywiście mam na myśli muzykę 😁 3 Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu (edytowany) Kolejne rapsy podobno warte uwagi, z zeszłego roku, zobaczymy. Edytowano 8 godzin temu przez Adi777 Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Dziś na streamach pojawiła się epka mojego kumpla, więc rekomenduję, fajne na leniwe popołudnie. Odpisz, cytując
Highlander_now Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Keith Jarrett, Gary Peacock, Paul Motian, At The Deer Head Inn (The Complete Recordings). Pierwsze wydanie to 1994 rok na nośniku CD Audio. W ubiegłym roku wydane jako wersja pudełkowa, czteropłytowa na nośniku winylowym. Wydanie ECM, więc pełen profesjonalizm i najwyższa jakość. Koncert odbył się w niemal dokładną trzydziestą rocznicę pierwszego występu Keitha Jarretta w klubie Deer Head Inn. Jarrett miał wówczas 16 lat. Przedstawiany koncert odbył się 16 września 1992 roku. To jedyny koncert tria Keith Jarrett, Gary Peacock, Paul Motian. Do stałego członka tego zespołu czyli Gary Peacocka dołączył ten jeden raz perkusista Paul Motian. 4 Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu To już było 5 lat temu… może i nostalgia to gówno, jak mawiał Muniek, ale nic nie poradzę, że dopadła mnie i nie chce puścić za sprawą albumu Kresz zespołu Bluszcz, jak dla mnie cudowne nowofalowo-popowe brzmienie rodem z lat 80-tych, klimat tych lat widać poczynając od bombowej okładki po nawiązania do Cure, Lady Pank, Beastie Boys w tekstach oraz na koniec wisienka na torcie (choć może to truskaweczka, jak mawiał pewien "komentator sportowy") - cover Maanamu, po prostu odkrycie, tudzież polska płyta roku 2020! 1 Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 13 minut temu, Highlander_now napisał: Keith Jarrett, Gary Peacock, Paul Motian, At The Deer Head Inn (The Complete Recordings). Pierwsze wydanie to 1994 rok na nośniku CD Audio. W ubiegłym roku wydane jako wersja pudełkowa, czteropłytowa na nośniku winylowym. Wydanie ECM, więc pełen profesjonalizm i najwyższa jakość. Koncert odbył się w niemal dokładną trzydziestą rocznicę pierwszego występu Keitha Jarretta w klubie Deer Head Inn. Jarrett miał wówczas 16 lat. Przedstawiany koncert odbył się 16 września 1992 roku. To jedyny koncert tria Keith Jarrett, Gary Peacock, Paul Motian. Do stałego członka tego zespołu czyli Gary Peacocka dołączył ten jeden raz perkusista Paul Motian. Mam to na CD (ale nie z 1994 niestety). Anegdoty nie znałem, a że dziś się miotam z repertuarem, to dlaczego nie Jarrett? 👏 1 Odpisz, cytując
Highlander_now Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 1 minutę temu, BlaBla napisał: Mam to na CD (ale nie z 1994 niestety). Anegdoty nie znałem, a że dziś się miotam z repertuarem, to dlaczego nie Jarrett? 👏 Kolejne wydanie na CD to 2024 rok. Dobre trafiłem? Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 16 minut temu, Highlander_now napisał: Kolejne wydanie na CD to 2024 rok. Dobre trafiłem? Mój błąd! Mam płytę "More from the Deer Head Inn". Jarret, Peacock, Motian, 16 09 1992 Odpisz, cytując
Highlander_now Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 47 minut temu, Highlander_now napisał: Keith Jarrett, Gary Peacock, Paul Motian, At The Deer Head Inn (The Complete Recordings). Pierwsze wydanie to 1994 rok na nośniku CD Audio. W ubiegłym roku wydane jako wersja pudełkowa, czteropłytowa na nośniku winylowym. Wydanie ECM, więc pełen profesjonalizm i najwyższa jakość. Koncert odbył się w niemal dokładną trzydziestą rocznicę pierwszego występu Keitha Jarretta w klubie Deer Head Inn. Jarrett miał wówczas 16 lat. Przedstawiany koncert odbył się 16 września 1992 roku. To jedyny koncert tria Keith Jarrett, Gary Peacock, Paul Motian. Do stałego członka tego zespołu czyli Gary Peacocka dołączył ten jeden raz perkusista Paul Motian. Z ciekawości zmierzyłem dynamikę płyt. Średnia 51 dB, najniższa 42, najwyższa 60dB. Na CD też jest nieźle: https://dr.loudness-war.info/?artist=Keith+Jarrett%2C+Gary+Peacock%2C+Paul+Motian&album=At+The+Deer+Head+Inn 11 minut temu, BlaBla napisał: Mój błąd! Mam płytę "More from the Deer Head Inn". Jarret, Peacock, Motian, 16 09 1992 Były chyba dwa CD z tego koncertu. Na wspominanym przeze mnie albumie winylowym jest 15 utworów. Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 13 minut temu, Highlander_now napisał: Z ciekawości zmierzyłem dynamikę płyt. Średnia 51 dB, najniższa 42, najwyższa 60dB. Na CD też jest nieźle: https://dr.loudness-war.info/?artist=Keith+Jarrett%2C+Gary+Peacock%2C+Paul+Motian&album=At+The+Deer+Head+Inn Były chyba dwa CD z tego koncertu. Na wspominanym przeze mnie albumie winylowym jest 15 utworów. ECM podaje, że ta druga plyta wydana pierwszy raz 2024...? To możliwe. Jej numer w katalogu to 2828, a tej wersji pierwszej, którą pokazujesz 1531 (box winylowy to numer 2829-30 chyba) Odpisz, cytując
sonique Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) @BlaBla, szukaj takiej płyty: Koncert był długi. Na płytę “At the Dear Head Inn” wydaną w 1994 trafiła jego pierwsza część (powyżej). Druga część znalazła się na wydanej w 2024 “The Old Country”, prezentowanej przez Ciebie powyżej . Szczegóły tutaj: https://ecmrecords.com/product/at-the-deer-head-inn-keith-jarrett-gary-peacock-paul-motian/ I tutaj: https://ecmrecords.com/product/the-old-country-keith-jarrett-paul-motian-gary-peacock/ @Highlander_now zaprezentował wydanie na 4 płytach winylowych, które zawiera wszystkie numery zagrane na tym koncercie. Good luck! Edytowano 3 godziny temu przez sonique 1 Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 2 minuty temu, sonique napisał: @BlaBla, szukaj takiej płyty: Koncert był długi. Na płytę “At the Dear Head Inn” wydaną w 1994 trafiła jego pierwsza część (powyżej). Druga część znalazła się na wydanej w 2024 “The Old Country”, prezentowanej przez Ciebie powyżej . Szczegóły tutaj: https://ecmrecords.com/product/at-the-deer-head-inn-keith-jarrett-gary-peacock-paul-motian/ I tutaj: https://ecmrecords.com/product/the-old-country-keith-jarrett-paul-motian-gary-peacock/ @Highlander_now zaprezentował wydanie na 4 płytach winylowych, które zawiera wszystkie numery zagrane na tym koncercie. Good luck! Dzięki. Właśnie slucham "białej" płyty i szukałem info, czy "czarna" to tylko cześć pierwsza, czy szersza, czy jeszcze inna. Już wszystko wiem. Ten box winylowy trochę mi zamieszał... Odpisz, cytując
Raf_raf Napisano 3 minuty temu Napisano 3 minuty temu Kiedy byłem Młodym Czerwiem kupiłem ten album ma kasecie w czymś co się nazywało Music Corner i już dawno nie istnieje. Kasatę później pożyczył ode mnie kolega i był rozczarowany po przesłuchaniu, myślał, że to Shaggy. Inne klimaty, ale tacy właśnie byli z nas lingwiści. Ćwierć wieku minęło i wylądowała u mnie płyta. Dobrze, że to nie Shaggy. Odpisz, cytując
Recommended Posts