BlaBla Napisano Piątek o 11:41 Napisano Piątek o 11:41 To kolejna plyta RHCP, którą tandem Denon-Dali pokazuje w zupełnie nowym blasku! Tyle lat żyłem w przekonaniu, że to po prostu świetna muzyka, a to muzyka też świetnie nagrana. Dopiero teraz to słyszę! Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano Piątek o 16:29 Napisano Piątek o 16:29 https://tidal.com/album/251620740/u Odpisz, cytując
Raf_raf Napisano Piątek o 16:58 Napisano Piątek o 16:58 5 godzin temu, BlaBla napisał: To kolejna plyta RHCP, którą tandem Denon-Dali pokazuje w zupełnie nowym blasku! Tyle lat żyłem w przekonaniu, że to po prostu świetna muzyka, a to muzyka też świetnie nagrana. Dopiero teraz to słyszę! I tu wychodzi urok fizycznego nośnika, znam tę płytę od lat ale tylko poprzez streaming, więc nie wiedziałem, że jeden krążek to Jupiter a drugi Mars. 1 Odpisz, cytując
Jarek Ch. Napisano Piątek o 20:13 Napisano Piątek o 20:13 https://tidal.com/browse/album/288809342?u Odpisz, cytując
Raf_raf Napisano Piątek o 22:39 Napisano Piątek o 22:39 Jedna z moich ulubionych... 1 Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu Lukrecja mi siedzi w słuchawkach od tygodnia. Niepokojąca okładka. Muzyka też. Swoją drogą kto definiuje artystę/płytę do powyższych kategorii...? Chyba ai...🫣. "Latynoska"..., bo co? że po hiszpańsku (i to nie wszystko w dodatku), ktoś by pomyślał, że to stoi na półce z Shakirą i Ricky Martinem 😂. Rownie dobrze można Scorpions wrzucić do muzki germanskiej, a Nosowską do słowiańskiej... 1 Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu Tam Lukrecja budziła niepokój, tutaj czysty obłęd i horror. Ciarki na plecach podczas słuchania.... Jest klimat, a tekst puszczony od tyłu to chyba wiecie... jakby sam Szatan szeptał do ucha.... Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Co tu się dzieje... Miałem kilka par kolumn, które nie nadążały za tym dźwiękiem 🙂. 1 Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu W strimingu takie rzeczy… Odpisz, cytując
soberowy Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu Świetny album do testów i nie tylko 😀 Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu Dla miłośników żeńskich wokali, francuskiej piosenki, elektroniki .... Dużo tu się dzieje, a Zaho łączy to wszystko jakoś awangardowo i melodyjnie zarazem. Kiedyś Artur Orzech powiedział, komentując konkurs Eurowizji, że po francusku to nawet "lalalala" ładnie brzmi 🤣. No coś w tym jest! Polecam na sobotni wieczór. Jedni znajdą w tym rytm i energię inni melodię i nostalgiczną nutkę. Moja córka widziała ją live. Ponoć petarda, mocno podkręcona pod klubową stylistykę. A na scenie bawi się tymi wielkimi konsolami.... Odpisz, cytując
Vectorinni Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu Polecam cały album. Nostalgia, klimat i niezgorsza realizacja. Wracam regularnie i zawsze sa emocje. Odpisz, cytując
Vectorinni Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu I już na koniec, jeden z moich evergreenów: Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Lubię niedzielny poranek zacząć jakąś klasyką. Bardzo lubię barok, a Vivaldiego szczególnie. Może ktoś z bardziej osluchanych kolegów poleci wybitne wykonania muzyki barokowej, będę ich sobie szukał w wersjach sacd. 2 Odpisz, cytując
Rega Napisano 42 minuty temu Napisano 42 minuty temu Dziś zaczynam spokojnie i dostojnie. Potem będzie trochę bardziej na luzie. 1 Odpisz, cytując
Raf_raf Napisano 40 minut temu Napisano 40 minut temu 1 minutę temu, Rega napisał: Dziś zaczynam spokojnie i dostojnie. Potem będzie trochę bardziej na luzie. To plan na dzień? Odpisz, cytując
Rega Napisano 38 minut temu Napisano 38 minut temu Nie, to propozycje do wybrania. Na wieczór przewiduję coś zupełnie innego - trochę wspomnień. 2 Odpisz, cytując
Sipo Napisano 26 minut temu Napisano 26 minut temu 1 godzinę temu, BlaBla napisał: Bardzo lubię barok, a Vivaldiego szczególnie Slabo znam Vivaldiego, po za klasykami typu 4 pory roku, wstyd przyznać. Szukałem własnie czegoś ciekawego na niedziele, nie mam Vivaldiego na nośnikach 'twardych', poszukam na streamie. Ale najpierw dosłucham audiobooka, zazwyczaj słucham najpierw książkę, taki nawyk. Odpisz, cytując
Recommended Posts