BlaBla Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Ogromna dynamika, jakby od szmeru listka spadającego na mech, po huragan walący z całym impetem! To jest plyta doskonale oddająca wrażenie wykonania na żywo. Wspaniałe, wręcz trójwymiarowe oddanie lokalizacji źródeł wiodących - solistów, chóru, części czy wreszcie całości orkiestry! Wręcz wodzimy za tymi źródłami, które w danym momencie skupiają uwagę. No i skala dźwięku jest gigantyczna. Uważam, że to właśnie cecha najbardziej charakterystyczna wykonań na żywo - nie szeroka scena, detal, bas, czy wysokie itd, tylko właśnie dynamika! Tu jest w roli głównej. Muzyka jak żywa! 1 Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Niby Tuwim napisał tekst ponad sto lat temu, ale wciąż strasznie aktualny… 2 Odpisz, cytując
Highlander_now Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Bardzo ciekawe wykonanie i adaptacja, Goldberg Variations. Trio skrzypcowe solistów. Frank Peter Zimmermann - skrzypce, Antoine Tamestit - altówka i Christian Poltéra - wilonczela. Mamy niezwykłą możliwość wysłuchania nie tylko najbardziej cenionych solistów, ale także instrumentów. Każdy z nich, skrzypce, altówka i wiolonczela są dziełem Antonio Stradivariusa. Każdy z instrumentów ma oczywiście swoje imię co jest już tradycją wśród dzieł słynnego lutnika. Odpowiednio: Lady Inchiquin, Gustav Mahler i Mara. Album jest dostępny także jako SACD. 2 Odpisz, cytując
soberowy Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) Klasyk wszech czasów. Edytowano 2 godziny temu przez soberowy 1 Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 51 minut temu, soberowy napisał: Klasyk wszech czasów. Nowe kolumny - najlepszy pretekst żeby odświeżyć klasykę 👍 1 Odpisz, cytując
soberowy Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 11 minut temu, BlaBla napisał: Nowe kolumny - najlepszy pretekst żeby odświeżyć klasykę 👍 Tak jest i lecimy dalej. Przed południem słuchalem ten album, to jednak nie to samo gdy noc za oknem 😀. Choć numerem jeden dla mnie na zawsze zostanie Ommadawn, tak Crises jest w top5 dyskografii Oldfielda. Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu To ja idę też coś posłuchać słuchawkowo, sprzęt już rozgrzany 😁 1 Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu No to ja wracam do dzisiejszego koncertu.... Odpisz, cytując
Recommended Posts