Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Dnia 5.02.2026 o 15:26, BlaBla napisał:

Dawno nie było. Klasyka gatunku, wiadomo. Wyczytałem, że pani Diana z zespołem była nagrana w 3 sesjach, z których dwie odbyły się w Capitol Studios w Hollywood w czerwcu 2001, jedna w Avatar Studios w NY w styczniu 2001, natomiast Londyńska Orkiestra Symfoniczna została "dograna" 😉 w studiu Abbey Road w marcu (do dwóch kawałków nowojorskich). 

20260205_151319.jpg.09192045a0a6aac1a2dd926d36dbdbed.jpg

Krall & Botti - ten tytułowy kawałek boski jest w ich wykonaniu.

Równie boski duet głosów z Plantem...

Napisano

Komeda w bardzo współczesnej interpretacji. Latarnik (Marek Pędziwiatr) i spółka pojawiają się w różnych wcieleniach - tu jako EABS (Electro - Acoustic Beat Session), niedawno Latarnik wsparł Skalpel na serii jubileuszowych koncertów m.in. na Zamku w Poznaniu, ma też solowy projekt (plyta Marianna), a dziś wieczorem w Blue Note, EABS wystąpią jako Błoto czyli bardziej improwizująca (ale wciąż elektro) twarz młodego, polskiego jazzu. 

Myślę, że Komeda byłby zadowolony z takiej interpetacji. Dużo tu energii.

20260208_145343.jpg.8805b89580722fe6f02ee00c563c033d.jpg

Napisano
1 godzinę temu, BlaBla napisał:

Komeda w bardzo współczesnej interpretacji. Latarnik (Marek Pędziwiatr) i spółka pojawiają się w różnych wcieleniach - tu jako EABS (Electro - Acoustic Beat Session), niedawno Latarnik wsparł Skalpel na serii jubileuszowych koncertów m.in. na Zamku w Poznaniu, ma też solowy projekt (plyta Marianna), a dziś wieczorem w Blue Note, EABS wystąpią jako Błoto czyli bardziej improwizująca (ale wciąż elektro) twarz młodego, polskiego jazzu. 

Myślę, że Komeda byłby zadowolony z takiej interpetacji. Dużo tu energii.

20260208_145343.jpg.8805b89580722fe6f02ee00c563c033d.jpg

EABS obok Nene Heroine to chyba najciekawsze świeże oblicze polskiego jazzu