Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Odważne!  Broni się?  Mało powiedziane, czasem lepsze od oryginałów. Na pewno wartościowe.

Kto miał okazję widzieć spektakl "Kombinat" w Poznańskim Teatrze Muzycznym, wie doskonale jak bardzo "plastyczną" materią jest muzyka i poezja Grzegorza Ciechowskiego. I nie świętokradztwem, a właśnie największym komplementem dla artysty jest próba przetworzenia jego dzieła oraz inspiracja jaką daje. Czy efekt jest lepszy, czy gorszy od oryginału, to oczywiście kwestia gustu. Te wykonania i interpretacje, ten wokal i aranżacje świetnie się bronią.

Kasia Lins - Obywatelka K.L.

Zrzutekranu(83).png.7756a095a938c997cea85a8ad26c8363.png

Napisano
1 godzinę temu, soberowy napisał:

Słyszycie różnicę?

Różnica jest ogromna rzeczywiście. Niestety ani jedno ani drugie brzmienie nie dla mnie. Może jakby je złożyć do kupy...?😁. Bylby pelen zakres. Przynajmniej moje uszy tak mówią. A ja im ślepo wierzę i z nimi nie dyskutuję 😉 

Tymczasem ściągnąłem  w łejwach całą dyskografię zespołu Bloto, bo z dostępnością plyt w normalnych cenach jest słabo. Łącznie z pre-orderem wykonań koncertowych, dostępnych na razie tylko w formie kasety... Że komuś się chce w to jeszcze bawić.....

Screenshot_20260211_183708_Roon.jpg.6a5632d88842b16bb5f0c90d49139d54.jpg

Napisano
1 godzinę temu, soberowy napisał:

Pewnie Twój Moon jest poprawnie skonstruowany, zatem pytanie kieruje do tych którzy nie mają bezpłciowych wzmacniaczy ;)

żart oczywiście, poniosło mnie ;)

A to przez Moony miałem słuchać ?

Michał, wyczuwam żart przeca.

😉

Napisano

Kolego @BlaBla Mono sprawdzone,nie się czym chwalić,ale naprawdę nie słyszałem. Zapowiada się ciekawie,ale na telefonie nie da się słuchać- straszliwie dzwoni. Jak wrócę do domu będzie lepiej. Jakieś wieści spod Opola?😁

Napisano

@BlaBla boś tak sprowokował,że na pewno każdy słyszał,to podjąłem wyzwanie 😁. Ten krążek też obadam . Tak ogólnie ,to mój powrót do słuchania muzyki jest o tyle ciekawy,że albo znam muzykę,a nie znam wykonawców , więc nie wiadomo czego szukać,abo znam nazwę i ze zdziwieniem stwierdzam,że kryje się za nią fajna muzyka ,czego nie podejrzewałem 😁

Napisano
8 godzin temu, BlaBla napisał:

A tu jedna z moich ulubionych eceemowskich płyt, która zaległa od wczoraj w odtwarzaczu i tak się kręci już piąty raz.... 

20260211_222754.jpg.693079fa76d1ae62cf5de083aa8b2ed8.jpg

Moja również. Warto posłuchać też „Night” nagraną 9 lat później w prawie tym samym składzie (dodatkowo saksofon Michaela Breckera).

Napisano (edytowany)

W pracy słucham zawsze rzeczy nowych (tzn. nieznanych mi dotąd albo po prostu nowości). Tu jedna z ciekawszych nieznanych staroci (2016 😉). Niechęć - "[self-titled]". Zespół mi znany, płyta nie. Świetne połączenie rocka i jazzu ale nie mylić w tym przypadku z jazz-rockiem, czy fusion. Czytałem w wywiadzie, że założenie było takie: by fani rocka uważali muzykę za rock z elementami jazzu, a fani jazzu - za jazz z elementami rocka... Jako miłośnik jednego i drugiego gatunku stwierdzam, że się udało (jedno i drugie 😁). Okładka tej płyty skłania do skojarzeń i poszukiwań w związku z okładką innej ich płyty "Śmierć w miękkim futerku". To mogłaby być ta sama osoba. Niestety nie udało mi się tego ustalić.

Zrzutekranu(84).png.15a9cd1d8a5bd4cda6523495216cfa6f.png           Zrzutekranu(86).png.54f1d0f075dcec657df52a909d0ef79b.png

jak z rodzinnego albumu.... Babunia....😎

Edytowano przez BlaBla
Napisano (edytowany)

A ja nie znam zespołu Niechęć, ale za to znam efekt Dragana w portrecie okładka z prawej. 😉

Album właśnie włączyłem sobie w Deezer, ciekawy muzycznie. Niekoniecznie moze trafiać w gusta, ale ciekawy ciekawy.

Fajnie wchodzi utwór "Relaks Dub".

Edytowano przez DiBatonio
Napisano
1 godzinę temu, Grzesiek202 napisał:

A ja wam zazdroszczę tego słuchania w robocie. Ja tylko spróbuję coś wlączyć i telefon co 10 minut. Nie da się tak... pracować :).

No ja też podczas pracy muszę wisieć na służbowym, ale to właśnie na nim słucham z Deezera przez Edifiery, jak zadzwoni odbieram słuchawką 😉

Szkoda tylko, że to iPhone, bo na androdzie to bym sobie zainstalował Qobuza 🤭