Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

O muzycznej wyższości Świąt Wielkanocnych nad Świętami Bożego Narodzenia... 😉

20260402_201034.jpg.4f52bc86d7cd8b6b6503c04dbf6473e0.jpg

G.F.HANDEL - Mesjasz, Chicagowska Orkiestra Symfoniczna i Chór pod dyr. Sir Georga Sotiego, wydanie UHQCD, 2025 Decca, made in 🇯🇵

Napisano (edytowany)

Dziś wieczorem prawdziwy test dla Grado. Płyta, na której jest milion detali 😁. A może miliard...🤣.

20260403_210549.jpg.a256941f3f5b4ce04f864429a34245d2.jpg

Dodam, że dla mnie to jedna z kilku najlepszych i najważniejszych płyt w historii....

Edytowano przez BlaBla
Napisano

Bardzo dobra płyta. Słynną „OK, Computer” lubię, i trzeba obiektywnie stwierdzić, że jest bardzo dobra, ale kilka innych, w tym „In Rainbows” słucham dużo częściej. Ta ostatnia starzeje się też zdecydowanie lepiej. Miłego wieczoru zatem…

Napisano (edytowany)

Zdecydowanie. Coś jest też było na rogu Jagiellońskiej i Śląskiej (Księgarnia Muzyczna?) oraz komis po drugiej stronie tej samej ulicy co Salon Melomana (pl. Żołnierza Polskiego).

Dzisiaj polecam punkt na ryneczku Pogodno przy Mickiewicza.

Edytowano przez sonique
Napisano
2 godziny temu, tchocky napisał:

U mnie w takim wydaniu...

20260404_163751.jpg.f234abd76f7603617a529abcd3acbe3f.jpg

https://www.discogs.com/release/15690266-Radiohead-In-Rainbows

Widzę że cenny towar🙂

Piękny zestaw! Pasuje do takich szlachetnych wydań motto pewnej firmy produkującej lampy (ale to nie IKEA ....😂)

"Enjoyment of noble life".

Warto mieć fajne płyty. A z załączonego zrzutu z Discogs wynika, że czasem naprawdę "WARTO" 😉.

Ja dziś natomiast - skoro to, jak co tydzień, sobota z nowościami - proponuję nowość - nienowość...😎 ale świeża - z wczorajszego zbioru.   Obróbka Milesa (choć kompozycje głównie Shortera), dużo fajnych nazwisk, czasem zaskakujące aranżacje. Po dwóch utworach otwarcia juz miałem zrezygnować i wtedy zaczęło się ciekawie. Jak ktoś lubi zwlaszcza Bitches Brew....

Screenshot_20260404_185609_TIDAL.jpg.ee6c510646b483171fc0886d33e69a49.jpg

GREGORY HUTCHINSON - Kind Of Now - The Pulse Of Miles Davis, 2026  Warner, striming.

Napisano (edytowany)

Dziś propozycja dla mnie od kolegi Michała (soberowy) belgijski zespół blues-rockowy.

Info za grokipedia com:

"Blue Blot osiągnął szczyt popularności komercyjnej wraz z albumem Bridge to Your Heart z 1991 roku , wydanym nakładem BMG/Ariola, który zapoczątkował karierę zespołu w Belgii i zapewnił mu popularność w Niemczech i Skandynawii. Album łączy blues-rock z wpływami soulu, prezentując charakterystyczny wokal Luke'a Waltera" 

Bardzo przyjemny album nie dziwi więc, że przyniósł ów album popularność zespołowi.

https://tidal.com/album/90782974/u

https://open.qobuz.com/album/duf1igqt0yidb

Screenshot_2026-04-05-02-01-18-707_com.qobuz.music.jpg

Edytowano przez DiBatonio