kaczor #276 Napisano 5 października 2008 Równie analogowoPaul McCartney "Cnoba b CCCP"a patom piet budiet komanda Pinka Fłojda - płytu "Tiomnoja strana moona" (w dość swobodnej transkrypcji fonetyczno literowej) Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Belfer54 #277 Napisano 5 października 2008 Andrzejnie myśl, że ja na tym dziś skończyłem Na "talerzu" gościły dawno nie słyszane płytki a m.in.: Supertramp "Breakfast in America", Fleetwood Mac "Rumours", Stevie Ray Vaughan and Double Trouble "In Step" Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RoRo #278 Napisano 6 października 2008 No a ja "męczę" ostatnio Dire Straits i dobrze mi z tymi płytkami Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fono Master #279 Napisano 8 października 2008 Rick Wakeman "The Myths And Legends Of King Arthur And The Knights Of The Round Table".Pierwszy raz usłyszałem płytę 32 lata temu /,pożyczona od kolegi i przegrana na mojego ZK-246/ i dalej robi na mnie duże wrażenie.Chociaż byłem już zaprawiony w hard rocku ,DeepPurple ,Led Zeppelin ,Black Sabath to niesamowite popisy Ricka na instrumentachklawiszowych ,wsparte orkiestrą i chórem podziałały na moją wyobrażnię do tego stopinia ,że zacząłem naukę angielskiego żebyzrozumieć teksty utworów.Wręcz czułem się uczestnikiem turnieju w ,którym walczy Sir Lancelot z Czarnym Rycerzem w utworze "Sir Lancelot and the Black Knight".Ten średniowieczny chór oddający atmosferę walki ,jęk zawodu gdy rycerze nacierają na siebie konno i nie trafiają kopiami.Zresztą co ja tu będę pisał ,trzeba samemu posłuchać ..............................raczej głośno. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
muzyczny_gość #280 Napisano 9 października 2008 U mnie dziś lounge i chillout w wielu wydaniach Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fono Master #281 Napisano 13 października 2008 John McLaughlin "The Essential" /2CD/."W pytkę Zbysia ale czad" . Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fono Master #282 Napisano 15 października 2008 Dzisiaj "Santana Day":1.Blues For Salvodor2.Live At The Fillmore '683. z McLaughlinem "Love Devotion Surrender" Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RoRo #283 Napisano 15 października 2008 Ja dzisiaj jak ostatnio - lekkie gatunki, rozrywkowo i dla przypomnienia lata osiemdziesiąte Nena "20 Jahre Nena Feat" i świeże wykonanie straszych utworów ... jak ja tego nie lubię! Zresztą jest paru takich wykonawców, że ich nowe aranżacje są - delikatnie mówiąc - kiepskie ...Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
muzyczny_gość #284 Napisano 20 października 2008 u mnie dziś na tapecie.. Natalia Lesz.. nie wiem co ona mi przypomina ale gdzieś już taki klimat muzyczny utkwił mi w głowie... Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fono Master #285 Napisano 20 października 2008 Santana Day cz.II-Santana -3-Welcome-Moonflower /live/ Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bert #286 Napisano 20 października 2008 Czołem!Czasami mam wrażenie, że z moich wpisów wynika, że jestem typowym trzypłytowym audiofilem... Nic tylko: sprzęt, sprzęt, kabelki, sprzęt...Na całe szczęście tak nie jest. Dlatego postanowię "pozarażać" Was muzyką, którą się aktualnie odurzam (zamiast alkoholu lub podczas jego spożywania) Dziś - przykładowo - w odtwarzaczu zagościłą długo oczekiwana płyta z wytwórni Tzadik duetu Oren Bloedow i Jennifer Charles o tytule "Convivencia" - o płycie więcej możecie przeczytać TUW trakcie realizacji zamówienie na pierwszą płytę tego duetu o tytule "La Mar Enfortuna" - więcej TUTAJNa koniec wieczoru zostawiam sobie kolejny zakup - płyta wydawnictwa ACT o tytule "Scattering Poems" sygnowane przez Julie Hulsmann Trio z towarzyszeniem Rebekki Baken. Kto nie zna tej ostatniej wykonawczyni - niech czym prędzej znajdzie jakąkolwiek płytę z jej udziałem! Piękny głos, a i kobieta o urodzie anioła! Gdyby ktoś szukał - płytę tę można dostać TuMam nadzieję, że może komuś się spodoba!Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RoRo #287 Napisano 20 października 2008 Jak (być może) wiadomo - nie lubie płyt koncertowych...Ale czasami daję się przekonać i niedawno kupiłem chwalony koncert "ShowGirl" - Kylie Minogue w Australii.Właśnie skończyłem słuchać - nawet niezłe to było Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
muzyczny_gość #288 Napisano 20 października 2008 Bert to klasyka jazzu ? czy może smooth jazz?RoRo ja to chyba zaczynam być odmieńcem bo od dawien dawna lubie koncertówki; np kiepska podobno Metallica San Francisco Symphony Orchestra mnie sie podoba tak samo jak koncert Madonny z cukierkowej płyty.. W dodatku te moje multimedia i pełne poparcie dla transportu Hybryd (w inny wątkach..jak wiadomo)PS. Kylie Minogue jeszcze nie słyszałem..to wersja 2.0 czymasz może jakiś gęsty format m.ch ? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RoRo #289 Napisano 20 października 2008 Kylie Minogue "Showgirl" (Homecoming Live, Australia 2007) to dwupłytowy album CD, (niestety zwykły, a nie HD), łączny czas około 100minut, wydany przez Parlophone.Mnie trochę korci jak widzę wydania hybrydowe SACD - no ale ceny zaczynają się od 50zł, a kończą ....PozdrawiamPS. Cały czas koncertówki na CD to u mnie margines - jedynie na DVD stanowią większość Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
muzyczny_gość #290 Napisano 20 października 2008 SACD za 50zł to i tak dobrze:)) Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bert #291 Napisano 20 października 2008 Rebekka Baken to jedna ze śpiewających (pięknie śpiewających) wykonawczyń jazzujących!Muzyki Orena Bloedowa i Jennifer Charles nie potrafię włożyć w jedne ramki Ani to jazz, ani etno, ani pop, ani rock - wszystkiego "po trochu" - chyba powinieniem zrobić z płyty MP3 i przesłać Wam próbki!!! Odnośniki do recenzji trochę przybliżają! Niemniej - trzeba posłuchać - muzyka naprawdę fascynująca! Gorąco polecam! Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fono Master #292 Napisano 23 października 2008 Dzisiaj rózne różniste:-Talk Talk "Loughing Stock"-Eric Clapton "Unplugged"-"Thank You,Duke !" -Our Tribute to Duke Ellington Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
smerfetka #293 Napisano 23 października 2008 Zdecydowanie najwięcej słucham polskiego rapu. Dlaczego akurat rapu? Być może ma to związek z moim codziennym środowiskiem Słucham bardzo wielu wykonawców rapowych, ale najbardziej cenie sobie takie postacie jak donguralesko, pezet, peja. Oczywiście także degustuje w innych gatunkach muzycznych Pozdrawiam wszystkich Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
muzyczny_gość #294 Napisano 23 października 2008 czy z Donguralesko..występuje Qlop? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RoRo #295 Napisano 23 października 2008 Cytat SACD za 50zł to i tak dobrze:)) Muzyczny_GośćJak kupujesz 1 sztukę to może i dobrze... przy pięciu czy dziesięciu zaczyna się problem ... Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bert #296 Napisano 23 października 2008 Czołem!Czego słuchasz? W chwili obecnej jedynie szumu wentylatora komputera! Ale jeszcze przed kwadransem, w opozycji do bardzo rockowego (nawet hardrockowego) koncertu sprzed dwóch tygodni (zespólł "Fucktory"), chwila zadumy i wyciszenia przy poezji śpiewanej.Wróciłem właśnie przed chwilą z koncertu barda - Jana Kondraka! W repertuarze piosenki wykonawcy, jak również Bułata Okudżawy, Władymira Wysockiego oraz Leonarda Cohena!Jak miło było wrócić do odległych czasów ogólniaka, gdy z gitarą i z Jackiem Kaczmarskim, Stachurą i in. na ustach imponowałem, wtedy młodym, dziewczynom Świetny koncert, doskonałe teksty i... nowa płyta!Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RoRo #297 Napisano 23 października 2008 Od paru miesięcy chodziłem wkoło płyty CD Basi "Time and Tide" (Sony 1987) no i w końcu się skusiłem, chociaż raczej dla świętego spokoju niż z przekonania o dobrej realizacji tej płyty. U mnie zabrzmiała tak sobie więc chciałem potwierdzenia - wczoraj Kolega Belfer54 pozwolił w trakcie oodsłuchów Sansui wrzucić płytkę do testowanych odtwarzaczy i niestety przepadła z kretesem na Jego sprzęcie... brzmiało jak lekko poprawiona wersja monofoniczna A szkoda, bo utwory fajne - ale czegoś zabrakło... I nie wiem, czy to schrzaniona reedycja (brak informacji na ten temat), maksymalnie wytłuczona forma czy takie już było pierwsze nagranie. Więc jeśli ktoś z Kolegów zetknął się już z tą płytką i ma swoje zdanie (może inna edycja?) będę wdzięczny za informacje Natomiast druga moja świeża płytka czyli "A New World Record" ELO z 1976 (reedycja- remaster z 2006 wzbogacony o dodatkowe utwory) pokazała, jak powinna zabrzmieć płyta CD! A Remaster wcale nie był sztuczny a efekty stereo przesadzone!Więc teraz jutro i pojutrze będę miał się czym delektować ... bo na razie 3 czy 4 razy wysłuchałem tylko pierwszego utworu, ale przynajmniej zawsze na innym CDku Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fono Master #298 Napisano 27 października 2008 Dzisiaj Fleedwood Mac z winyla ,jeszcze ze starego gramiaka bo okazało się,że na nowego muszę jeszcze "trochę" poczekać.Albumy:1. Fleedwood Mac2. Tusk /mocny tytuł / Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RoRo #299 Napisano 28 października 2008 Fono MasterJak widzę - czas oczekiwania na Twój nowy gramofon jest podobny jak w przypadku lampy pana Andrzeja Markówa. PozdrawiamPS. Wstyd? się przyznać - ja dzisiaj w ramach odreagowania zaliczyłem parę utworów podchodzących pod techno... W razie czego można to przyjąć za sprawdzanie kolumn na różnych gatunkach muzyki Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fono Master #300 Napisano 31 października 2008 Dzisiaj pinkfloydowo : Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach