rafal735r Napisano 28 lipca 2007 Udostępnij Napisano 28 lipca 2007 A ja jak zawsze piluje prekursorow muzyki elektronicznej lat '90... Moze ktos zgadnie co to za grupa? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
npl Napisano 29 lipca 2007 Udostępnij Napisano 29 lipca 2007 Kraftwerk? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 30 lipca 2007 Udostępnij Napisano 30 lipca 2007 Kraftwerk to lata 80 głównie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 30 lipca 2007 Udostępnij Napisano 30 lipca 2007 A jako,że nie byłem na koncercie Stonsów to postanowiłem ich sobie"odświeżyć" to zapodałem płytkę /koncertową/ "Stripped".Może nie jest jak na koncercie bo to live ale takie bardziej kluboweale przynajmniej wszystko wyrażnie słychać jak powiedział mój kolega,który był na tym koncercie.Miejsce miał chłopak nieciekawe za wiele muzy nie usłyszał ale mówi,że sobie pooglądał Micka i kolegów chociaż nie byli w najlepszej formie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolf Napisano 31 lipca 2007 Udostępnij Napisano 31 lipca 2007 Właśnie zasuwa EPICA z SACD a wskoczyła po Nigtwish z DVDAudio... Jest ostro! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zlowik Napisano 5 sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2007 Ja obecnie wchodze w klimat Dire Straits. Jak i Marka Knopflera Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 5 sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2007 Dzisiaj postanowiłem sobie "odświerzyć" Kate Bush .Na "pierwszy ogień" poszła "Dreaming" 1982 roku, płyta niełatwai przyznam ,że niespecjalnie mi się podobająca chociaż wysokooceniona przez krytykę.Nie wiem dlaczego ale im słabszy system /jaśniejszy/ to płyty Kaśkibrzmią lepiej na moim systemie "lampowym" przeciętnie a wręczsłabo.Postanowiłem trochę poeksperymentować i "rozjaśnić" trochę mój drugitranzystorowy system poprzez okablowanie go "srebrem".Mam "zapasowe" IC Sonus Oliva /na codzień gram na Sterevoxie/ od kolegipożyczyłem głośnikowego Siltecha i to był strzał w dziesiatkę.Po prostu Kate ma specyficzny głos i w nagraniu dosyć dużo dzieje się w "górnej średnicy" a do tego jakieś klawisze /klawesyny/ smyczki i chórkiw głębokim tle.Odpowiednio "zestrojony" system pozwala usłyszeć te wszystkie smaczki.Reasumując podzielam zdanie krytyki oceniającej tą płytę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mejson Napisano 5 sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2007 Cytat Odpowiednio "zestrojony" system pozwala usłyszeć te wszystkie smaczki.Reasumując podzielam zdanie krytyki oceniającej tą płytę. Ha!Może dlatego niektóre odświeżane przeze mnie brzmiały gorzej po latach? Ale to koszmar - dopasowywać sprzęt do konkretnego wykonawcy! Choć można dopasować do gatunku - teraz słucham więcej "średnicy" niż poprzednio - Camel zaczyna wypierać Led Zeppelin... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 6 sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 6 sierpnia 2007 Kaśka była tylko na "rybkę" główne chodzi o to ,żeby kabelki "wyciągnęły"trochę więcej z nagrania poprawiły szczegółowość i wyeksponowały mikrodetale.To wszystko jest przecież na płycie tylko nie każdy system potrafi to pokazać.Słucham teraz The Rolling Stones "Bridges to Babylon" niezła płyta ale niespecjalniezrealizowana........ tak mi się do tej pory wydawało.Nie konfiguruję systemu pod nagranie lub wykonawcę zwracam tylko uwagę nato,że nawet drobne zmiany w systemie potrafią nas zaskoczyć innym odczytaniembardzo dobrze znanych nam płyt.Czy jest lepiej sprawa gustu i upodobań w każdym razie inaczej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mejson Napisano 6 sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 6 sierpnia 2007 Cytat Nie konfiguruję systemu pod nagranie lub wykonawcę zwracam tylko uwagę nato,że nawet drobne zmiany w systemie potrafią nas zaskoczyć innym odczytaniembardzo dobrze znanych nam płyt.Czy jest lepiej sprawa gustu i upodobań w każdym razie inaczej. Potwierdzam - zmiana odtwarzacza CD odkryła mi na nowo niby bardzo dobrze znane poprzednio utwory.W tym cały urok słuchania - można słuchać tego samego na wiele sposobów Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 6 sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 6 sierpnia 2007 Postanowiłem posłuchać jeszcze kilku płytek /przez dwa dni mam jeszcze kabelkigłośnikowe kolegi bo On jest teraz na "Dwóch brzegach" w Kazimierzu Dolnym/i wrzuciłem Jeana Michela Jarra "Equinoxe" ..... normalnie "ptaszki"latają po pokoju.Jest stereo...... a jak by było multi chanel. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senat Napisano 22 sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2007 Ja slucham muzyki gitarowej, mocniejszej np Rammstein, troche Metalica, System of a Down... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 5 września 2007 Udostępnij Napisano 5 września 2007 Kolega goszcząc u mnie miesiąc temu "usłyszał" srebrne kabelki głośnikowe ,które miałem akurat wpięte w system i tak mu sie to spodobało, że zakupiłgłośnikową Sonus Olivę i zostawił był mi ją w zeszłą środę do "wygrzania".Miał odebrać w miniony weekend ale zapomniało mu sie chyba bo kabelki daleju mnie /już wygrzane/ więc korzystam.Piszę o tym dlatego bo trochę może nawet za bardzo ostatnio "objechałem" płytę Norki a tu......... patrz Pan takie zaskoczenie in plus.Słuchałem tej płyty kilkukrotnie i jakoś nie wzbudziła mojego entuzjazmuale dzisiaj czy to dzień jakiś taki inny czy wzmak lampowy okablowanysrebrem no nie wiem ale coś zaskoczyło.Lampa nie jest specjalnie "przejrzysta" ale z tymi kabelkami tworzy synergięjakowąś czy co ? bo słychać mikrodetale i cały ten muzyczny "plankton" i możedopiero to pozwala docenić ostatnie dokonanie Norki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DreamWalker Napisano 28 września 2007 Udostępnij Napisano 28 września 2007 ja najczęściej słucham rocka czyli: linkin park, evanesence, metalica itp. rzadziej już pop a nigdy disco ani country czy jazz... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 19 października 2007 Udostępnij Napisano 19 października 2007 Parę dni temu udało mi sie kupiłć płytkę "Prostitute" grupy Alphaville słucham już jej po raz trzeciw ciągu tych paru dni i mam...... trochę mieszane uczucia.Poprawnie nagrana i świetnie zrealizowana ale no nie ma tego "dreszcza emocji" jak przy "Forever Young" czy nawet "Afternoons In Utopia" .A taki Prince "Planet Earth" .......................... działa nadal . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 21 października 2007 Udostępnij Napisano 21 października 2007 Przewertowałem dzisiaj moja płytotekę i znalazłem płytę grupy B-52's zapomniałem,że takową posiadam.Tak ze trzy lata temu pożyczyłem kumplowi płytę grupy Swing Out Sister "Kaleidoscope World" i gdzieśmu podobno "zagineła" i w ramach "rekompensaty" przyniósł mi właśnie tą , położyłem ją na półkęi zapomniałem.Dzisiaj ją sobie zapuściłem i jestem pod wrażeniem jest to taki "de best" pt. "Time Capsole" wydany w 1998 roku.Dla tych co nie bardzo kojarzą ten zespół to występuje w nim taka charakterystyczna wokalistka niewielkiegowzrostu ale obdarzona fantastycznym silnym głosem.Pamiętacie film "The Flinstons" grała Betty i śpiewała tąsłynną tytułową piosenkę /fajnie sie tam "wydzierała"/ oraz użyczyła głosu w chórkach w utworze "Sunnyheapy people" zespołu REM. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 21 października 2007 Udostępnij Napisano 21 października 2007 a dzis polecampiekielnie dobra (jak dla mnie płyta)Sunlounger - Another Day On the Terrace (Full Sunlounger Chill Mix) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 23 października 2007 Udostępnij Napisano 23 października 2007 Jesień sprzyja refleksji, tym bardziej mnie się taki nastrój udziela, więc dzisiaj poleciała do odtwarzacza dość leciwa już płytka, którą kupiłem 13 lat temu będąc w Warszawie. Wykonawcą 19-tu nagrań, jest znany amerykanin włoskiego pochodzenia Dino Paulo Crocetti znany bardziej jako Dean Martin. Nie jest to płyta o audiofilskim brzmieniu, a nagrania pochodzą z przełomu lat 50-60tych. Takich nagrań też słucham, gdyż mają swój klimat tamtych pięknych lat w historii muzyki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
van-Di Napisano 27 października 2007 Udostępnij Napisano 27 października 2007 hej!uwielbiam Świetliki, Kaczmarskiego, Comę, Pink Floyd, Stinga, The Doors......w zależności od nastroju poruszam się pomiędzy rockiem i jazzem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 31 października 2007 Udostępnij Napisano 31 października 2007 "Zanabyłem" dzisiaj płytę Anny Serafińskiej "Gadu Gadu" i słucham jej sobie.Realizacja wzorcowa i zawartośc też niczego sobie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 1 listopada 2007 Udostępnij Napisano 1 listopada 2007 A ja właśnie "wykopałem" kompletnie zapomnianą płytkę The Alan Parsons Project "Love Songs"!Cudne, nastrojowe granie, a na dodatek realizacja też niczego sobie...Polecam na jesienne wieczory, wichry i słoty...Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszl1 Napisano 2 listopada 2007 Udostępnij Napisano 2 listopada 2007 ja praktycznie jestesm w stanie wysluchac wszystkiego, no moze prawie wszystkiego Czasem to zalezy od mojego nastroju lub jak bardzo jestem pijany A tak najczesciej, z wlasnej wosli slucham Hip Hopu i muzyki klubowej, przedewszystkim odmiany Trance'u i House'u A dlaczego... poniewaz swietnie sie czuje sluchajac tej muzyki, odpoczywam przy niej, lub bawie sie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiola_Ka Napisano 4 listopada 2007 Udostępnij Napisano 4 listopada 2007 Dostałam ostatnio w prezencie płytkę EKG Edyty Górniak. Po pierwszym przesłuchaniu byłam trochę zawiedziona. Wydaje mi się, że jest trochę płasko nagrana. Po drugim przesłuchaniu było i jest już lepiej Ciekawe wykonanie i aranżacja Alei Gwiazd Sośnickiej. Mnie osobiście przeszkadza to, że jest mało żywej perkusji, a co Wy o tym myslicie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hybyrd83 Napisano 5 listopada 2007 Udostępnij Napisano 5 listopada 2007 Polecam zapoznac sie z ponizsza plyta: http://www.amazon.com/Rodrigo-y-Gabriela-B...3797&sr=8-110 $ wraz z plyta DVD niesamowita technika i styl grania, probka ponizej http://www.youtube.com/watch?v=MSwCRgDCH4whttp://www.youtube.com/watch?v=vNc5o9TU0t0poza tym swietnie nagrany material,polecam !pozdrhybryd Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filozofikus Napisano 7 listopada 2007 Udostępnij Napisano 7 listopada 2007 Słucham muzyki Tej która mnie inspiruje, nastraja, poprawia samopoczucie.Głównie jest to jazz - ten nurt bardziej spokojny, stonowany (jak choćby Tord Gustavsen Trio).Sięgam też po chill-out (przykładem niech będzie Bliss).Chętnie wymienię się krążkami... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts