Fono Master Napisano 9 maja 2009 Udostępnij Napisano 9 maja 2009 Wczoraj słuchałem z winyla Skaldów "Krywań,Krywań" i jestem pod dużym wrażeniem .Mam kilka kawałków z tego albumuna 3-płytowej antologii Skaldów na CD i znałem je dobrze ,ale wczoraj musiałem jeszcze raz skłonić głowę przed talentem tego Zespołu .Album nagrany w 1972 roku a słyszę tam świadome lub nie "cytaty" z Jethro Tull,Wisbone Ash, Deep Purple,Emerson ,Lake & Palmer,Black Sabbath a nawet kasyka Rossiniego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 9 maja 2009 Udostępnij Napisano 9 maja 2009 Przez ostatnie dni nie mogę odczepić się od Queena, dziś od rana "Made in heaven", a wczoraj cały dzień "A night at the opera" i "A kind of magic". Do niedawna nawet nie zdawałem sobie sprawy, ile piosenek mi znanych chłopaki stworzyli. Zastanawiam się tylko czy te wydania z Gazety Wyborczej (mam na myśli tę serię dodatków płatnych) są tak dobre jak pierwotne (czy może to taka masówka jak filmy z gazet), ma ktoś może porównanie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 9 maja 2009 Udostępnij Napisano 9 maja 2009 Sprzątałem dzisiaj garaż i znalazłem jakies nieoznakowane pudło z winylami sprzed 30 lat ,wyczyścilem i słucham. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 9 maja 2009 Udostępnij Napisano 9 maja 2009 Następna partia znalezionego w garażu tzw. "polskiego rocka". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur77 Napisano 9 maja 2009 Udostępnij Napisano 9 maja 2009 Ajattara - "Noitumaa" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 10 maja 2009 Udostępnij Napisano 10 maja 2009 u mnie dziś nadal Depeche Mode wykopałem na youtubie kanał związany z ch filmikami w studio i nie tylkozapraszam: można ich obejrzeć cała masa : http://www.youtube.com/profile?user=dmdotcom&view=videos Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mumia89 Napisano 11 maja 2009 Udostępnij Napisano 11 maja 2009 Mi ostatni sie wbily te albumy:Evanescence - Not For Your EarsEvanescence - The Open Doorno tak mi sie wkrecily ze slucham ich doslownie wszedzie kiedy tylko moge Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 11 maja 2009 Udostępnij Napisano 11 maja 2009 Cytat Evanescence - Not For Your EarsEvanescence - The Open Door wielu z nas to przechodziło.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 13 maja 2009 Udostępnij Napisano 13 maja 2009 Muzyczny przyjacielu!Zauważyłem z rozrzewnieniem, że bardzo, bardzo podobnej muzyki słuchamy razem. No i choćby dlatego dałem się jakiś czas temu namówić Twoim poleceniom i nabyłem płytkę Nilsa Pettera Molvaera "Solid Ether". No i podobało mi się szalenie!A Andrzeja Zauchę słucham namiętnie (lubię i szanuję), stąd prośba o małą recenzję płyty Kuby Badacha! Zresztą nie trzeba - wybywam z pracy na zakupy... W zamian polecam z czystym sumieniem - odkrycie ostatnich odsłuchów - zespół Psio Crew z płytą "SZUMI JAWOR SOUNDSYSTEM"Doskonała muzyka i takoweż nagranie.A z ciekawostek - odświeżyłem sobie twórczość Billego Joela. I to nie tylko te znaną np. z Uptown Girl. Kożdemu polecam! Niby zwykła muzyka, a wielka... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 15 maja 2009 Udostępnij Napisano 15 maja 2009 Ja z kolei odświeżam sobie Genesis - dokupiłem brakujących kilka winyli i teraz albo przestępstwo pielęgniarka popełnia albo jagnię poleguje na Broadway, a czasem ogon sztuczki wykonuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 19 maja 2009 Udostępnij Napisano 19 maja 2009 Ro Ro wspomniał Andreasa Vollenwaidera więc postanowiłem sobie przypomnieć jego płyty,są ciekawie nagrane i ta muzyka mi odpowiada. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 20 maja 2009 Udostępnij Napisano 20 maja 2009 Ostatnio vinyle się kręcą. To jest jakieś dziwne zjawisko pomimo, że nie pamiętam czasów, gdy nie było CD, nawet MP3 jest ze mną prawie od zawsze to LP'ki i tak do siebie przyciągają Metallica - Ride the lightining (ta nowa wersja na maxi singlach <płyta 30, na 45RPM>)Iron Maiden - Live after death (zamiennnie z DVD; to dopiero ironia LP'ka mam po ojcu wydanie '85, a DVD dostałem z forum A.D.2008) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 20 maja 2009 Udostępnij Napisano 20 maja 2009 Nastrojowo,spokojnie ,akustycznie HEY "Unplugged" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 20 maja 2009 Udostępnij Napisano 20 maja 2009 A u mnie kompletny misz - masz...Po Philu Collinsie i jego debiucie na płycie "Face Value" oraz nastrojowej Natalie Merchant (płyta "Tigerlily") nastał czas Gaetano Donizettiego i jego "Łucji z Lamermoor" z Marią Callas w roli Łucji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 20 maja 2009 Udostępnij Napisano 20 maja 2009 Dzięki uprzejmości Kolegi moja francuska kolekcja powiększyła się o 2 płyty (dzięki, Belfer54), no i wszystko pięknie - bo to studyjne nagrania (wybacz Bert - jakoś nie zmieniam za bardzo zbytnio mojego stosunku do koncertów, chociaż dwupłytowy "Avant Que L'ombre…A Bercy" wysłuchałem z przyjemnością),ale nadal brakuje mi utworu który zaczął moje zainteresowanie panią Mylene Farmer Krótko mówiąc - teraz muszę znaleźć się w 1988 roku i płytę "Ainsi Soit Je" przechwycić...Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 21 maja 2009 Udostępnij Napisano 21 maja 2009 Lionel Richie "Live In Paris" ,pisałem juz kiedyś ,że "kaszaniasta" realizacja ,Yamaha kiedyś w bezkompromisowy sposóbją obnażyła ,nie pomógł nawet potem Audio Nemesis DC-1 up-grade II .Dzisiaj Ayon bardzo pozytywnie mnie zaskoczył ,płyta której nie dało się słuchać zabrzmiała analogowo ,jak z magnetofonuszpulowego średniej klasy ,wszyscy ,którzy słuchali wiedzą o czym piszę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 23 maja 2009 Udostępnij Napisano 23 maja 2009 Ayon zyskuje w moich oczach przydomek - "słodkiego Czarusia - kłamczuszka" U mnie jak zwykle eklektycznie m.in. - Urszula Dudziak "Malowany Ptak", Pat Metheny Group "Imaginary Day" oraz - ulubiona wokalistka mojej żony - a prywatnie żona Chucka Loeba - Carmen Cuesta - Loeb na płycie "Dreams" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur77 Napisano 23 maja 2009 Udostępnij Napisano 23 maja 2009 Porcupine Tree - "Signify". Bardzo dobra realizacja i swietne dwuplytowe wydanie progresywnego rocka (metalu) najwyzszej pröby. Bardzo "swobodne" ale techniczne granie, czasami wrecz jam session przypominajäce niektöre utwory Pink Floyd. Cos jak Riverside "na luzie" . Naprawde polecam - przyjemna, prawie relaksacyjna muzyka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 23 maja 2009 Udostępnij Napisano 23 maja 2009 "Ayon zyskuje w moich oczach przydomek - "słodkiego Czarusia - kłamczuszka"Niestety po przepięciu IC z Cardasa Golden Neutrala na WireWorda Gold Eclipse 5.2 nie jest już tak "bajkowo" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 24 maja 2009 Udostępnij Napisano 24 maja 2009 I jeszcze w jednym Ayon podobny jest do Accuphase ......nie czyta większości CD-Rów Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 24 maja 2009 Udostępnij Napisano 24 maja 2009 Hmmm...O ile trudności Accu z czytaniem CD-Rów mogę - z wielkim wysiłkiem - zrozumieć - bo własny napęd, tak problemów Ayona - już nie. Zerknąłem do testów - tam drzemie napęd Sony z głowicą KSS-213 (dane - miesięcznik Audio).Skąd zatem ten problem???Na marginesie - nie bardzo rozumiem przypadłości hi-endowych maszyn polegającej na "nieczytaniu" płyt CD-R! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 24 maja 2009 Udostępnij Napisano 24 maja 2009 W 1s chyba jakieś Sanyo siedzi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 24 maja 2009 Udostępnij Napisano 24 maja 2009 u mnie dziś Bajm koncert z mojego miasta ... obok mojego osiedla..na stadionie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 24 maja 2009 Udostępnij Napisano 24 maja 2009 To... współczuję PS. Oczywiście nie tego, żę koncert, ale tego, że taki koncert... Ciekawym ilu osobom tym wpisem się naraziłem? Co do tematu - u mnie przez pewien czas nowa płyta Toti Amos - "Abnormally Attracted To Sin". Tori złagoniała! A co do jakości nagrania - przyzwoita, ale niestety nie na tym samym poziomie, co na płycie "Boys For Pele" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor Napisano 25 maja 2009 Udostępnij Napisano 25 maja 2009 A ja wczorwaj na nowo "odkrywałem" TarjęTurumen i Enyę.Ha wreszcie znalazłem zestawienie toru tranzystorowego w którym, w moim odczuciu - całość "nie wysypała się" na utworze Chinesse Rose - Enii Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts