Bochen_ Napisano 8 lipca 2009 Udostępnij Napisano 8 lipca 2009 A ja siedzę głęboko w swoim Pink Floyd, -dlaczego? -za co ? A za to, że daje mi przestrzeń, wyobraźnię, daje mi niezwykle dużo wspomnień z lat wcześniejszych. Czarne Damy PF się kręcą, sprzęt ustawiony, siedzę na środku, w fotelu, - ciemno - wokół mnie wszyscy i wszystko - płyta się kończy, przestaje grać - nagle niema nikogo i niczego... doskonałe nagrania...miewam naturalnie inne zamiłowania muzyczne, w zależności od nastroju i nie tylko z winyli. Pozdrawiam Wojciech Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeroskota Napisano 8 lipca 2009 Udostępnij Napisano 8 lipca 2009 świetnie to ująłeś :] od razu naszła mnie ochota na Wish You Were Here :] Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 8 lipca 2009 Udostępnij Napisano 8 lipca 2009 Kilka dni temu był jeszcze Pink Floyd na 12"x2, a album to "Delicate sound of thunder" (LIVE oczywiście, jeśli ktoś nie kojarzy) i jeszcze kilka innych min. TURBO - "Alive!", Sztywny pal Azji - "Europa i Azja", DEZERTER - "Wszyscy przeciwko wszytskim". Także gramofon chodził na okrągło Przez ostatnie dni mocne skoki czasowe, miejscowe i trochę mniejsze gatunkowe.Wczoraj po obejrzeniu "Młodych wilków" w odtwarzaczu zagościł Varius Manx z albumem "ELF". Do mojej kolekcji dołączyły dwie nowe płyty, więc bez przesłuchania się nie obyło, a mianowicie: U2 - "No line on the horizon" i Pink Floyd - "The piper at the gates of dawn" (druga od redakcji ).PS: Widzę, że Floydzi często napędzają nasze membrany, bardzo ciekawe zjawisko Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeroskota Napisano 8 lipca 2009 Udostępnij Napisano 8 lipca 2009 Po dłuższym obcowaniu z tą kapelą słuch faktycznie floydowacieje i trudno się oderwać i przerzucić na cokolwiek innego A Varius Manx od zawsze kojarzyć mi się będzie z latami 90., szalony to był czas ;-]A u mnie na chwilę obecną leci Yndi Halda - Enjoy Eternal Bliss, bardzo klimatyczny post rock. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bochen_ Napisano 9 lipca 2009 Udostępnij Napisano 9 lipca 2009 Ostatnio również gości u mnie Chic - podmuch amerykańskich lat siedemdziesiątych w dziedzinie disco funk. Muzyka rozrywkowa, dobra, rytmiczna, instrumentalna, jednak nie dla każdego jak sądzę wydanie winylowe naturalnie, amerykańskie z lat 80` niewiele słuchane - perfekt Z innej beczki trochę - Michael Jackson - zainteresowanie nie spowodowane ostatnią informacją będącą żyłą złota dla mediów oraz rozpędem fanów w kupowaniu gadżetów w prędkości światła co najmniej. Michael Jackson od lat 90` jest naprawdę częstym moim odsłuchem, jest nieporównywalny z nikim i niczym. Komplet winylowych wydań oraz CD napędza moje stereo... nie raz.. nie dwa...pozdrawiam Wojciech Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 9 lipca 2009 Udostępnij Napisano 9 lipca 2009 Polska grupa RSC ,kupiłem kompakta za 5 zeta w SuperMarkecie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nUmer Napisano 11 lipca 2009 Udostępnij Napisano 11 lipca 2009 Jako, że nie posiadam innego sprzętu poza komputerowym (narazie ) zakochałem się w strumieniach audio.Muzy słucham z yp.shoutcast.com. Komputer pracuje pod kontrolą Gentoo Linux - w związku z czym napisałem piękniutki program (o którym więcej tutaj → gold) do automatycznego generowania playlist ze wskazanej strony, za sprawą którego możliwym jest sterowanie owymi strumieniami pilotem od karty tv bez konieczności zaglądania na tę stronkę.Mamy do wyboru około 80 gatunków muzycznych z których najczęściej słucham Smooth Jazu, Popu, House, Techno, Trance ... ale i nie pogardzę polskim Punkiem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 12 lipca 2009 Udostępnij Napisano 12 lipca 2009 Diana Krall "The Look Of Love".Dzisiaj z rana na "spokojnie" ,wczoraj było małe audiofilskie spotkanie przy muzyce i dobrym piwku więc Diana "wpływa kojaco" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 12 lipca 2009 Udostępnij Napisano 12 lipca 2009 u mnie dziś elektronicznie chilloutowo stara płyta Chicane Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 12 lipca 2009 Udostępnij Napisano 12 lipca 2009 Ciąg dalszy "spokojnych klimatów" ,wczoraj u kolegi "na lampie" brzmiało to wyśmienicie.......u mnie na Luxmanie też niezgorzej.The Singers Unlimited " A Capella 2 ". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teresa998 Napisano 13 lipca 2009 Udostępnij Napisano 13 lipca 2009 Pink Floyd, Radiohead, Archive, Coldplay, i tak naprawdę prawie wszystko co można posłuchać w ESKA ROCK. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kibic1 Napisano 16 lipca 2009 Udostępnij Napisano 16 lipca 2009 A ja wróciłem do płyt Jacksona .Smutne że go już nie ma .Te płyty są po prostu fenomenalne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 26 lipca 2009 Udostępnij Napisano 26 lipca 2009 Z założenia nie przepadam za takimi składankami , 4 CD-ki za 30 zł /płyta wychodzi za 7,50 / nowe, oryginalne,pudełko i poligrafia,do tego niektóre utwory się powtarzają mam je na regularnych płytach ale jak już mam czegoś posłuchać a nie mam na to"pomysłu" to wolę z płyt niżz twardziela .Przy okazji zdarzają się prawdziwe perełki w postaci rzadko spotykanych interpretacji standardów smooth jazzowych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 1 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2009 Żywiołak "Nowa Ex-Tradycja" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kibic1 Napisano 5 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2009 Chillout In Blue sympatyczna muzyczka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 7 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2009 u mnie od pewnego czasu w kolko Smooth Jazz radio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 7 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2009 SADE "Promise" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 10 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2009 u mnie dziś ostro rapowo i po Polsku !!Paluch Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 11 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2009 Led Zeppelin "Coda" i "Houses of the Holy" z winyla.Chociaż dopadło mnie jakieś "lumbago" ,to co 20 minut podążam do gramiaka żeby "przewrócić" longpleya na druga stronę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 13 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2009 SOLAR QUEST "Sola Luna" "Orgisms" "Orgship" oraz MAKYO "Vismaya". Dwaj blisko współpracujący artyści, których styl to ambient mocno inspirowany kulturą wschodnią, zwłaszcza hinduską (Solar Quest ponadto ma w dorobku sporo utworów techno). Z ich bogatego dorobku te wymienione albumy sprawiają mi najwięcej frajdy, muzyka jest bardzo "floating" i ciepła. Znakomicie wypoczywam, a może to już są głębsze stany świadomości? Tak przy okazji: polecam swietną witrynę z samplami, a raczej całymi utworami do odsłuchu, mają sporo rarytasów gdzie indziej niedostępnych:http://audiofork.com Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 18 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2009 u mnie dziś zakrólowała potężna dawka elektroniki transu... mix : Home to Tampa's Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor Napisano 20 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2009 Dire Straits - Brothers in Arms z czarnego naleśnika - jest cudnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 21 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2009 Kolejne płytki CD Gregorian (naleśników nie mam tego zespołu...), ale na nowym nabytku Rotela. Ładna scena, nastrojowa muzyka... Ich kolejne plyty polecam: to seria Gregorian "Master Of Chants - Chapter 1, 2, ..." Jakoś za pierwszym razem płyta "Gregorian Chants Benedictine Moks" mi nie podeszła, może za parę dni wrócę do niej i będzie lepiej (pewnie nie było odpowiedniego nastroju... i godzina dziwna...).Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 31 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2009 ...a ja właśnie, w pewnym opóźnieniem co prawda, przesłuchuję Marii Awarii...ciekawe, do którego obozu przystąpię? Za wielu westchnień nad tą płytą nie słyszałam. Pozdrowienia! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sasza81 Napisano 1 września 2009 Udostępnij Napisano 1 września 2009 ostatnio swingujący Caravan Palace Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts