Wpjtek76 Napisano 21 lutego 2010 Udostępnij Napisano 21 lutego 2010 wszystkiego po troche a glownie Naim Reference cd i Audio Physic Sampler bo testuje nowego DAC i kabelki:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 21 lutego 2010 Udostępnij Napisano 21 lutego 2010 Dziś na wesoło z Sealem płyta: Hits (Deluxe Edition) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 21 lutego 2010 Udostępnij Napisano 21 lutego 2010 U mnie ciężko Metallica - "Death Magnetic" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 21 lutego 2010 Udostępnij Napisano 21 lutego 2010 Różnorodnie:1. Malijski muzyk Salif Keita na płycie "M'bemba";2. spokojnie - płyta duety Haden, Forcione "Heartplay";3. był wywołany Allan Taylor, co stało się powodem do odświeżenia jego płyty z 2003 r pt. "Hotels & Dreamers" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 22 lutego 2010 Udostępnij Napisano 22 lutego 2010 W moich przepastnych zbiorach ,znalazłem zakurzoną płytę niejakiego Princa czy "Symbola" - pt."The Love Symbol Album".Zawsze czułem,że ten materiał ma olbrzymi "potencjał' ale moje "sprzęty" nie były w stanie tego odpowiednio zreprodukować....,dzisiaj "rzuciłem to na słuchawki" i normalnie "czacha dymi".Płyta z 1992 roku."The New Power Generation is the most talented and versatile band Prince has ever fronted, and they fulfill their potential on The Love Symbol Album. Although the NPG factored heavily on Diamonds and Pearls, it still sounded like a solo Prince album. Symbol sounds like a band performing together, working off of each other's strengths and weaknesses. Opening with the dance smash "My Name Is Prince" and the deep funk of "Sexy M.F.," The Love Symbol Album has Prince's best dance tracks since The Black Album. But Prince wasn't content; he decided to run the gamut of modern pop/R&B/dance, and the music is uniformly accomplished and excellent. Unfortunately, he also decided to make a "rock soap opera," so the music is saddled with ridiculous lyrics and annoying sound bridges by Kirstie Alley. However, The Love Symbol Album has some of the finest, most inventive music of Prince's career" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 22 lutego 2010 Udostępnij Napisano 22 lutego 2010 U mnie powrót cięższych brzmień, dzisiaj dla odmiany hard 'n' heavy z Niemiec. Scorpions - "The Platinum Collection" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 22 lutego 2010 Udostępnij Napisano 22 lutego 2010 pacio94 u mnie Scorpions uchodził zawsze za mega lekki rock co w nim ciężkiego ?ja dziś lekko nujazzowo - Ania Stępniewska Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 22 lutego 2010 Udostępnij Napisano 22 lutego 2010 Mimo, że na dworze (prawie)wiosna, coś dziś u mnie północą zawiało...Skandynawskie kobiety - Rebekka Baken i Julia Hulsman na płycie "Scattering Poems" - wydawnictwo ACT oraz dwie panie o podobnych nazwiskach - Eriksson Sings Ericson. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 22 lutego 2010 Udostępnij Napisano 22 lutego 2010 Scorpions są "ciężcy" chyba tylko ze względu na ciężką okładkę , bo nie z powodu muzyki Ja wieczorem nieco nostalgicznie, wspomnieniowo -> Krzyś Klenczon. Chyba oststnio jakiś zapomniany .... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowhand Napisano 23 lutego 2010 Udostępnij Napisano 23 lutego 2010 nowa plyta Poluzjantow "druga Plyta".Bardzo przyjemna... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 23 lutego 2010 Udostępnij Napisano 23 lutego 2010 Napisałem cięższych, a nie ciężkich, bo wracam z podróży z klimatów jazzowo, bluesowo, podobnych Wczoraj wieczorkiem jeszcze Hemp Gru - "Droga", a co będzie dzisiaj kto to wie. Może pozostanę przy klimacie warszawskich ulic i zarzucę DIXONa 37 - "Lot na całe życie".pozdrawiampacio94 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 23 lutego 2010 Udostępnij Napisano 23 lutego 2010 A ja dzisiaj na wyjeździe posłuchałem sobie w świetnych warunkach kilku moich ulubionych płytek!Ich spis wraz z impresjami oraz zdjęciami dociekliwi znajdą pod tym linkiem! Pozdrawiam! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 23 lutego 2010 Udostępnij Napisano 23 lutego 2010 Kolega mi dzisiaj pożyczył ,przesłuchałem na systemie kolumnowym ,czułem potencjał tej płyty ale przyznam,że mnie trochę znudziła,po "rzuceniu na słuchawki" ocena zmieniła mi się o "360 stopni" Chłopaki mają już swoje lata ,ale czego jak czego ,pomysłów im nie brakuje ,fantastyczne aranże i wiele smaczków ,słyszalnychniestety tylko na słuchawkach .Na wzmaku i kolumnach ,systemie bardzo transparentym ,rozdzielczym i z dużym wykopem ,niestetywiększości tego nie słuchać. Może pomoże przejście za parę miesięcy na lampę 2A3 YELLO "Touch". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 24 lutego 2010 Udostępnij Napisano 24 lutego 2010 LOVE Kokia !!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 24 lutego 2010 Udostępnij Napisano 24 lutego 2010 Przyjemne do posłuchania ... i obejrzenia. A ja wykorzystuję nieobecność "obcych" w pokoju i teraz leci Antonio Carlos Jobim "For Lovers", płytka z 2007 roku.Fajnie posłuchać w pracy tego, co się lubi zamiast dziwnych stacji radiowych...pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki85 Napisano 24 lutego 2010 Udostępnij Napisano 24 lutego 2010 U mnie na co dzień raczej tranceowo, np. ATB, Armin Van Buuren czy Ferry Corsten. Nie zatrzymuje sie jednak tylko na znanych DJ, ale lubie posłuchać też tych mniej znanych co wcale nie znaczy że słabszych. Oczywiście nie pogardzę też Polskimi wykonawcami, jednak nie z rodzaju (nie obrażając nikogo) Dody czy Ich Troje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 25 lutego 2010 Udostępnij Napisano 25 lutego 2010 David Gilmour "Live In Gdańsk" ,żałuję ,że nie mogłem być osobiście na tym koncercie ale byłem niestety w dalekiej Australii.Chociaż czytałem opinie na forach ,że nie było tak fajnie jak to słychać na płycie.Płytka "trafiła mi się" dzięki uprzejmości Redakcji ,szczególne podziękowania dla Oli. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 26 lutego 2010 Udostępnij Napisano 26 lutego 2010 A to moje dzisiejsze piosenkowe odkrycie: Einstürzende Neubauten i SabrinaPolecam! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 26 lutego 2010 Udostępnij Napisano 26 lutego 2010 Traveling Wiburys "Collection 2CD+DVD" tzn. wszystko co stworzyła ta największa supergrupa świata tj. Vol.1 ,Vol.3 plus zapis na DVD. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wpjtek76 Napisano 28 lutego 2010 Udostępnij Napisano 28 lutego 2010 Rodrigo y Gabriela 2 akustyczne gitary i wspaniale covery znanych hitow chocby Orion i Stairway to heaven. Cudo!!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 1 marca 2010 Udostępnij Napisano 1 marca 2010 czy ktoś pamięta takie hity jak : Don't Cry ; Knockin' On Heaven's Door ; Sweet Child O' Mine ; ..pewnego kiedyś kultowego zespołu GNR? tak tak - dziś powtórka z lat.......ale miło i sympatycznie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 1 marca 2010 Udostępnij Napisano 1 marca 2010 Nabrałem chrapki na Guns'ów po twoim poście muzyczny Swoją drogą, uważam ostatni album (Chinese Democracy) za całkiem udany, nie ma takich hitów jak Knockin, Civil War czy Don't Cry, ale i tak jest nieźle jak na samego wokaliste bez pierwotnego składu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 1 marca 2010 Udostępnij Napisano 1 marca 2010 Pacio - napiszę otwrcie - nowy album mi wogole nie podszedł bardzo szybko znalazł nowego nabywce o dziwo, mnie osobiście chyba odpowiadaja tylko dwie płyty a w zasadzie Use Your Illusion – zestaw dwóch albumów Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wpjtek76 Napisano 2 marca 2010 Udostępnij Napisano 2 marca 2010 King Crimson-In the court of the crimson king:) i oczywiscie przepiekne Epitaph, jeden z moich utworow wszechczasow! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 4 marca 2010 Udostępnij Napisano 4 marca 2010 Od wczoraj nie rozstaję się z płyta Maleńczuka - Psychodancing Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts