Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Sezon ogórkowy!

Potwory z Loch Ness wychodzą na brzeg, a w moim odtwarzaczu  Korn Unplugged!

Jest gorąco, ale z tą płytą jest goręcej jeszcze! I wcale to niczemu nie szkodzi, gdy butelka schłodzonego piwa mi towarzyszy!

Napisano
Ja ostatnio na nowo odkrywam Ozziego:) Obecnie Ozzmosis na tapecie (oraz nowa plyta ksiecia ciemnosci).
Z inne polki to polecam Joe Bonamassa - stosunkowo mlody artysta a swietnie czujacy bluesa!
Napisano
Witam.
Moim ulubionym zespołem jest The Beatles n, ale słucham jeszcze m.in. : Budka Suflera,George Harrison,Paul Mccartney, John Lennon, Czesław Śpiewa, Elvis Presley, De Press, Kombi, Roxette, Pink Floyd i wiele innych, które mi się dostaną w ręce.
Napisano
Ostatnio dokonałem kilku odkryć muzycznych i okupację odtwarzacza rozpoczęły płyty Yello (Flag, Touch Yello), Johna Zorna (Alhambra Love Songs), ale przede wszystkim Pain of Salvation (Road Salt One), genialnej Tori Amos (From the Choirgirl Hotel) i Stinga w towarzystwie Royal Philharmonic Orchestra (Symphonicities). A na dobranoc Diana Krall z krążka The Look of Love icon_smile.gif.
Napisano
Heh..., a już myślałem, że ta płyta została dawno temu wyklęta przez wszystkich miłośników dobrej (cokolwiek by to nie znaczyło) muzyki. Ale widzę, że na szczęście nie - sam się przymierzam do jej zakupu icon_smile.gif. Wraz z "If on Winter's Night" powinna się idealnie sprawdzić w okresie jesienno-zimowym.

A dziś rządzi u mnie Muse z płytą "The Resistance".

DSC01446.jpg

Napisano
Dziś chyba trzykrotnie przesłuchałem ,,od dechy do dechy" płytkę Vangelis-a: Mythodea. Wspaniała muzyka zainspirowana misją naukową NASA, która 24 października 2001 dotarła na Marsa. Mythodea to muzyka bardzo monumentalna, wzniosła, zmuszająca do zachwytu i refleksji. Pamietam, że pierwszy raz zetknąłem się z nią podczas nocnego pokazu sztucznych ogni, a propos jakieś imprezy miejskiej w Legnicy. Od razu zaczeły się poszukiwania i jest icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif

DSC01446.jpg

• 3 weeks later...
Napisano
Johnny Cash ...... dla mnie osobiście też pełne zaskoczenie bo nie moje klimaty .
Kolega pożyczył mi niedawno płytę Johnniego "American III - Solitary Man" ;"zremasterowaną" w domowym
studio i tak mi sie to spodobało i zainspirowało ,że kupiłem III oraz "American V - A Handred Highways" .
Interpretacja tych coverów w wykonaniu Johnnego działa na mnie jak magnes ,nie mogę przestać
słuchać ,planuję zakup pozostałych części.
O ile na części III Johnny był jeszcze w jako takiej formie ,to na V słychać już znużenie i zmęczenie człowieka
steranego jakże bogatym i barwnym życiem .
Koniecznie muszę oglądnąć ten niedawno powstały, fabularyzowny film o NIM.
Napisano
A dziś słucham sobie Świętej Pamięci wspaniałego muzyka, który został opisany przez The Times "elektryzującym gitarzystą i wokalistą, którego muzyka zaciera granice między: folk, jazz, rock i blues". To Pan John Martyn i jego jedyny album jaki posiadam ,,Could't Love You More". Przepiękna relaksująca muzyka, gościnnie w paru utworach mamy Phila Collinsa icon_smile.gif.
Napisano
Od zawsze króluje u mnie w odtwarzaczu głownie rock i metal (Iron Maiden, Type O Negative, Tiamat itp.) oraz pokrewne gatunki.
Ostatnio nabyłem Genesis - Platinum Collection i zasłuchuje się w tą płytę bez umiaru.
Dużo słucham rocka i metalu progresywnego (Porcupine Tree, Dream Theater)
Napisano
Po blisko dwuletniej odstawce odświeżyłem sobie Tangerine Dream albumem Lily On The Beach i to chyba był 'błąd'... No bo zaraz potem Tangram, w kolejce na dziś jeszcze Hyperborea, a apetyt rośnie... Znowu złapałem na nich bakcyla i pewnie najbliższe tygodnie upłyną pod znakiem TD icon_rolleyes.gif