audiowit Napisano 2 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 2 stycznia 2018 (edytowany) Właśnie jej slucham. To Tobie od razu polecę Agnes Obel bo przy okazji poszukiwań Archive, przypomnialem sobie o niej np The course. Edytowano 2 stycznia 2018 przez audiowit Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 2 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 2 stycznia 2018 (edytowany) Slucham teraz na sluchawkach i chyba rzeczywiście ściagnę Archiv bo ładnie brzmi. Szkoda, ze wczoraj nie wrzucileś bo byłem dzis w sklepie z płytami to moze bym znalazł. Kupilem z ciekawosci Jean Michel Jarre Elektronica i jest tragedia. Nawet całej płyty nie przesłuchałem tylko praktycznie na przewijaniu. Kompletny brak pomysłu... Nie wiem czy pamietacie Buzu Squat. Zawsze jak mnie na wspominki bierze to jest to jedna z moich ulubionych pozycji. No i żeby się zrechabilitować, to wpiszcie sobie w yt Malgorzata Ostrowska Opole 86 gołębi puch. To jest czad. To muzyka, dobry głos to coś, ze ciary przechodzą. Młodych to pewnie nie ;). Ale to kawał historii polskiej muzyki rozrywkowej. Edytowano 2 stycznia 2018 przez audiowit Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 3 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2018 Możecie polecić coś ciekawego instrumentalnie ? Jakieś wiolonczele , skrzypce , gitary - covery w dobrym wykonaniu ? Ostatnio zgrałem 3 wykonawców i tylko 1 jest jako taki a reszta to lekka patola , jakiś azjatycki dzieciak mistrz gitary Sungha jung gra dla mnie fatalnie (w niektórych kawałkach wydaje mi się nawet iż leci fałszami...) Tak więc gdybyście coś mogli polecić byłbym wdzięczny , na razie 2Cellos pozostaje , oraz max richter Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 5 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2018 cóż... Grapelli - polecam A ja "katuje" na okrągło te 3 płytki : Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 5 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2018 8 godzin temu, Fafniak napisał: cóż... Grapelli - polecam Zgrałem i nawet daje radę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pędrak Napisano 6 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2018 (edytowany) Fafniak, Jimmy McGriff zacny, własnie sobie plumkam albumem "cherry" Wstyd zapytać... Jak nazywa się przewodni instrument w utworach z tego albumu? Mam go w głowie, ale za chińskiego boga nie pamiętam nazwy... Ja z kolei ostatnio "utonąłem" w 3 poniższych: Wise szczególnie smakowity w nocnym odsłuchu Edytowano 6 stycznia 2018 przez Pędrak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 6 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2018 Dla mnie zawsze to były organy Hammonda ale ja mam dość duży kłopot z myleniem wykonawców a drugim ulubieńcem jest Jimmy Smith i przyznam że ich połączyłem w jeden „organizm” Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 6 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2018 Dziś razem z innymi płytami dało mi się zdobyć w komisie chińskie! 4plytowe wydanie The best of Kitaro. Moje obawy były nieuzasadnione bo wydanie jest bardzo wysokiej jakości. Niestety wszystko jest opisane krzaczkami więc nic więcej się nie dowiem. No jeszcze Uniwersal maczał palce w nagranie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 7 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2018 (edytowany) @audiowit Nie znałem, mam wrażenie jednak że słyszałem wcześniej (tzn. nie kojarzyłem tych utworów z konkretnym wykonawcą) Szalenie smutny repertuar, w większej ilości (czasu słuchania) dla mnie zbyt dołujący. Natomiast lombard faktycznie jest pełen emocji. Niestety taśmy odeszły w niebyt w czasie kolejnych przeprowadzek. (tak samo jak tytus romek i atomek itp.) Tak sobie myślę co by moze odkupić sobie lombard w starych wykonach ? Znasz moze kogoś kto ma na zbyciu ? Edytowano 7 stycznia 2018 przez Fafniak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 7 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2018 Ale, ktory repertuar jest dołujący? Ja już mam swoj komis w Krakowie. Ale oni nie prowadzą sprzedazy wysylkowej. Wchodzisz i szperasz :). Aaaa pewnie o Kitaro Ci chodzi...chyba raczej refleksyjny. Nie jestem jakims wielkim fanem. Ale cos tam Kitaro mam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 7 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2018 44 minuty temu, audiowit napisał: Ale, ktory repertuar jest dołujący? Ja już mam swoj komis w Krakowie. Ale oni nie prowadzą sprzedazy wysylkowej. Wchodzisz i szperasz :). Aaaa pewnie o Kitaro Ci chodzi...chyba raczej refleksyjny. Nie jestem jakims wielkim fanem. Ale cos tam Kitaro mam. Daj namiar gdzie w Krk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 7 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2018 Nie, bo mi wykupisz płyty Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 7 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2018 17 minut temu, audiowit napisał: Nie, bo mi wykupisz płyty Nie bój nic , rzadko coś kupuje - i zazwyczaj w music cornerze jakieś nowe wydania. Właśnie leci mi coma zakupiona w/w jest różnica do mp3 które wiele lat temu słuchałem ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 7 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2018 (edytowany) W to nie watpię, ze lepsza ;). Ja kupilem 2 plyty Comy tydzień temu w saturnie i są słabo nagrane. Masz info na pw. I tak na marginesie mialbyś jeszcze lepsze brzmienie z tego gramiaka gdybyś go postawił na jakiejś platformie i zainwestował w dobre kabelki Edytowano 7 stycznia 2018 przez audiowit Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 7 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2018 (edytowany) Hmm nie mam pojęcia , rozwiń temat jaka platforma i jakie kable ? W sumie jak na tych które mam podpinałem wzmak yamahy to mimo iż jest uziemienie to i tak trochę brumiło ... Jak możesz poleć coś co nie kosztuje tony gelda PS: na winylu comy , albo inna aranżacja niż na tym samym w mp3 albo nie wiem co , ale więcej instrumentów i niuansów usłyszałem Edytowano 7 stycznia 2018 przez Kubakk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 7 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2018 To chyba magia, ze vinyl jest lepszy od nowoczesnej mp3 Kubak nie znam się na gramofonach. Trochę zartowałem, a trochę nie. Warto poeksperymentowac z kablami ale to nie temat na ten watek. Udanego grzebania w komisie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 8 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2018 (edytowany) Jest. Co prawda znalazlem Wawie, a nie krk. Ale chyba przez to nie bedzie gorzej nagrana Edytowano 8 stycznia 2018 przez audiowit Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 10 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2018 (edytowany) Richard Clayderman / Romantique - co prawda FLACi , ale przyjemne aranżacje instrumentalne , main - fortepian Edytowano 10 stycznia 2018 przez Kubakk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 10 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2018 No tak Mariusz1967 Archive to bardzo ciekawa płyta. Zaliczyłbym ją do alternatywnego rocka może troszkę psychodelii. Napewno mają swoj pomysł na muzykę. Dobra płyta :). Dzięki za inspirację. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 13 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2018 Mariusz, no jest...ale nie możezz mi tego robić. Nie jestem wszechwładny i nie znajdę wszystkich płyt :). W tym kraju jest bardzo ograniczony dostęp. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 13 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2018 @mariusz1967 - pomimo że nie do mnie to było, to bardzo dziękuję za ten link, przykład - DOBRE ! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 13 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2018 (edytowany) Znalazłem, trochę drogo ale jakoś pewnie będę miał....;) Bylbym wdzięczny gdyby ktoś znalazł mi płyty (nie mp3) Kalya Scintilla. Nie mogę nigdzie w Polsce namierzyć, a muzyka niszowa, australijska. A skoro mowa o mniej znanej muzyce to chcialbym Wam polecić z całego serca Gramatik ,, Digital Freedom''. To muzyka z ogromną dawką energii. Jedna z moich stałych pozycji. Illusion of choice mam ustawiony jako dzwonek w telefonie Edytowano 13 stycznia 2018 przez audiowit Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 14 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2018 Ten „Gramatik” też dość ciekawy. @mariusz1967 a co to za zespół? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 15 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2018 (edytowany) Dziś troszkę polskiego elektronicznego undergroundu. Microbit ,,Organic drones'' Bardzo dojrzała muzyka. Elektronika, przeplatana instrumentami klasycznymi. Płyta dobrze nagrana. Polecam odsłuch na dobrym sprzęcie i w skupieniu :). Nagranie dobrej jakości. Edytowano 15 stycznia 2018 przez audiowit Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trouble Napisano 16 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2018 A mnie tak wzieło i słucham palestriny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts