MarcKrawczyk Napisano 12 marca Napisano 12 marca 9 minut temu, fp74 napisał: A coś z tym siódmym albumem REM to już chyba było niedawno? Owszem było , ale o singlu „ Loosing my Religion”… 1 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 12 marca Napisano 12 marca 5 godzin temu, fp74 napisał: Muzyka i okładka, które wbijają w fotel ... Efekt Dragana (foto). 1 Odpisz, cytując
fp74 Napisano 12 marca Napisano 12 marca 35 minut temu, DiBatonio napisał: Efekt Dragana (foto). Nie wiedziałem. Teraz już wiem. Dzięki 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 12 marca Napisano 12 marca Klasa album. https://tidal.com/track/16206800?u 1 Odpisz, cytując
fp74 Napisano 12 marca Napisano 12 marca 14 minut temu, kaczadupa napisał: Klasa album. https://tidal.com/track/16206800?u A dopiero co w niedzielę odświeżałem sobie Tourist'a 1 Odpisz, cytując
fp74 Napisano 13 marca Napisano 13 marca Tyle razy odrzuciłem tę płytę, a dzisiaj nagle zaskoczyła. Przydałyby się do niej lepsze słuchawki, bo słychać, że tam z tyłu coś się jeszcze dzieje.... 1 Odpisz, cytując
fp74 Napisano 13 marca Napisano 13 marca I to by było na tyle, gdy chodzi o ich dyskografię, przynajmniej tę dostępną na Tidalu. Takie klimaty trochę podobne do Skalpela, GoGo Penguin albo Portico Quartet, raczej dla miłośników gatunku ale jako muzyka tła też się dobrze sprawdza. 1 Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano 13 marca Napisano 13 marca Dzisiejszy kącik historyczny: rok 1984 The Cars wydali piąty album „Heartbeat City” z chyba największym ich przebojem „Drive”, który co ciekawe zaśpiewał Orr, a nie lider grupy Ocasek… 4 Odpisz, cytując
fp74 Napisano 13 marca Napisano 13 marca 1 minutę temu, MarcKrawczyk napisał: Dzisiejszy kącik historyczny: rok 1984 The Cars wydali piąty album „Heartbeat City” z chyba największym ich przebojem „Drive”, który co ciekawe zaśpiewał Orr, a nie lider grupy Ocasek… 🚘🚘🚘🚘🚘🚘🚘👍 Odpisz, cytując
fp74 Napisano 13 marca Napisano 13 marca A To jest taka płyta, że cała rodzina się zeszła, bo każdy ma coś do zanucenia....😁 ale dzisiaj tylko wersję demo 4 Odpisz, cytując
soberowy Napisano 13 marca Napisano 13 marca Trochę słucham, trochę czytam forum, a właściwie najciekawszy ostatnio temat. Pięknie mi to gra, dobra realizacja. 3 2 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 13 marca Napisano 13 marca (edytowany) Lubię ją, ma chyba dużo dobrze nagranych plyt, muzycznie też bardzo ciekawe. Edytowano 13 marca przez DiBatonio 1 Odpisz, cytując
soberowy Napisano 13 marca Napisano 13 marca Jak tylko dzieci pójdą spać odpalę petardę. Będzie to album, który był promowany przez cztery single. Dwa z nich bardzo znane wszystkim i do dziś są puszczane w radio. Cofniemy się do lat osiemdziesiątych, do najlepszej muzyki wszechczasów 😉 2 Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 13 marca Napisano 13 marca 21 minut temu, soberowy napisał: Cofniemy się do lat osiemdziesiątych, do najlepszej muzyki wszechczasów 😉 Do najlepszej musiałbyś jeszcze jedną dyszkę się cofnąć 😉 Ale wiadomo, każdy ma swoje ulubione lata 🙂 1 Odpisz, cytując
fp74 Napisano 13 marca Napisano 13 marca 26 minut temu, Adi777 napisał: Do najlepszej musiałbyś jeszcze jedną dyszkę się cofnąć ... albo dyszkę mniej.... 2 godziny temu, soberowy napisał: Trochę słucham, trochę czytam forum, a właściwie najciekawszy ostatnio temat. Pięknie mi to gra, dobra realizacja. Tak najciekawszy. Temat o kablach to jakaś masakra. Chciałem się czego tam dowiedzieć, to nawet nikt nie zauważył pytania pomiędzy przelatującymi toporami i odrąbanymi genitaliami. Istna jatka słowna. 2 Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 13 marca Napisano 13 marca 34 minuty temu, fp74 napisał: ... albo dyszkę mniej.... Fakt, też pomyślałem o latach 60. 1 Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano 13 marca Napisano 13 marca 2 godziny temu, soberowy napisał: Pięknie mi to gra, dobra realizacja. Dla mnie, jeden z najseksowniejszych damskich głosów. Świetnie nagrane płyty. 2 Odpisz, cytując
fp74 Napisano 13 marca Napisano 13 marca Pod okładką najnowszego nabytku ze stajni Polskich Nagrań, dwa smaczki z bookletu. Oprawa tych wydań jest niesamowita. Zadziwia porządek w papierach jaki mieli.... A samej muzyki to by się nie powstydził ani Evans ani Coltrane ani Shorter.... Światowy poziom. 2 Odpisz, cytując
soberowy Napisano 13 marca Napisano 13 marca Nie wiem czy audiofilską, ale orgietkę czas zacząć 😉 Jedna z moich najstarszych płyt w kolekcji z 1984 roku 🥰 2 1 Odpisz, cytując
fp74 Napisano 13 marca Napisano 13 marca 16 minut temu, Adi777 napisał: Fakt, też pomyślałem o latach 60. Hehe to coś nam nie idzie to liczenie, bo miałem na myśli '90🤣 1 minutę temu, soberowy napisał: Nie wiem czy audiofilską, ale orgietkę czas zacząć 😉 Jedna z moich najstarszych płyt w kolekcji z 1984 roku 🥰 Rarytasy. Ale jak jedna z najstarszych to już tylko o 2 lata można się cofnąć (oczywiście mowa o CD). Masz coś jeszcze starszego? 1 Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano 13 marca Napisano 13 marca 18 minut temu, fp74 napisał: Zadziwia porządek w papierach jaki mieli... A potem przyszli Lechu i Wachowski i wszystko pogubili… ale nie o tym miało być, edit do kącika: dziś mijają 42 lata od wydania przez grupę Marillion debiutanckiego, studyjnego albumu ,,Script For A Jester's Tear", jak że nie mam tej płytki to zamieszczę fotkę z „afterparty” z Gdańska po koncercie w hali Olivii w czerwcu 1987 roku… 2 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 13 marca Napisano 13 marca Za chwilę najfajniejszy dzień tygodnia więc i muzyczna uczta w głośnikach. Potek jedzie do góry, jak przyjemnie https://tidal.com/track/69140493?u 3 Odpisz, cytując
soberowy Napisano 13 marca Napisano 13 marca 1 godzinę temu, fp74 napisał: Rarytasy. Ale jak jedna z najstarszych to już tylko o 2 lata można się cofnąć (oczywiście mowa o CD). Masz coś jeszcze starszego? Sprawdziłem, według discogs mam dwie z 1983, dwanaście z 1984. Wracając do albumu Forever Young, jednym słowem - zajebisty. Mogę go polecić każdemu, bez względu na gust muzyczny. 2 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts