Rafał S Napisano 30 kwietnia Napisano 30 kwietnia 25 minut temu, Sipo napisał: Cala płyta jest dobra. U mnie na cyfrowym ruszcie też pianista, ale - wstyd przyznać - nowojorski. Chyba niezbyt znany, choć jak go lubię i mam trzy płyty. Tutaj towarzyszy mu świetny skład: Joshua Redman, Steve Nelson, Peter Washington i Billy Drummond. Dziarskie postbopowe granie zakorzenione w hardbopowej tradycji. Wykonanie ciekawsze od samych kompozycji lidera (nie każdy jest Hancockiem). Jonny King - Notes From The Underground (Enja, 1996 r.) Odpisz, cytując
soberowy Napisano 30 kwietnia Napisano 30 kwietnia to już 30 lat, ale ten czas zapiernicza ;] 1 Odpisz, cytując
fp74 Napisano 30 kwietnia Napisano 30 kwietnia Wieczór z Soft Machine Live. Dwa skrajnie różne koncerty - Paradiso Amsterdam 1969 jeszcze z Wyattem, nagranie prawie amatorskie (ale brzmi nieźle), pełne energii i emocjonalne, (wydanie 1995) oraz Theatre Le Palace Paryż 1977, pełna profeska nagraniowa, brzmi jak ze studia, wirtuozeria na najwyższym poziomie ale czy muzycznie lepsze to nie wiem (wydanie 1990). 2 Odpisz, cytując
tchocky Napisano 1 maja Napisano 1 maja Genialna płyta. https://tidal.com/album/415466666?u Odpisz, cytując
fp74 Napisano 2 maja Napisano 2 maja Oba kompakty Brand X wydane w 1989r. Poniżej wklejam dane z loudness-war, dynamika wzorcowa. Oba wydania z cyklu "compact price" ale jakość dziś rzadko spotykana. 1 1 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 2 maja Napisano 2 maja (edytowany) Dziś będzie uczta, zawitała nowa płytka 😉 Edytowano 2 maja przez DiBatonio 2 2 Odpisz, cytując
soberowy Napisano 3 maja Napisano 3 maja Lata 80, klimacik, jakośćiówka i mi się kojarzy ze Stingiem. Jeszcze ta gitarka basowa, ale to jest dobre 😀 4 Odpisz, cytując
fp74 Napisano 4 maja Napisano 4 maja Dzisiaj Nucleus Day 😁. Świetne wydanie Esoteric Recordings 2019, nowy mastering wszystkich plyt z oryginalnych taśm Vertigo. 2 Odpisz, cytując
Sipo Napisano 4 maja Napisano 4 maja Punkrock to był ciekawy rozdział w historii muzyki. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 5 maja Napisano 5 maja https://tidal.com/browse/track/30987728?u Przyjemnie wrócić. Odpisz, cytując
Recommended Posts