Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Tymczasem 17 lat temu, 26 maja 2008 roku ukazał się box Yazoo „In Your Room”, w którym znajdziemy cztery płytki. Dwie pierwsze to debiutancka płyta "Upstairs At Eric's" i drugi album pt. "You And Me Both". Najbardziej interesujący jest jednak dysk trzeci i czwarty z miksami i teledyskami…

IMG_2371.jpeg

IMG_2372.jpeg

Napisano (edytowany)
3 godziny temu, MarcKrawczyk napisał:

IMG_2371.jpeg

Rok 1983 i „Nobody’s Diary”. Jedna z najpiękniejszych ejtisowych piosenek o miłości. Dać jej nową aranżację, i staje się bez problemu ponownym hitem. Jedyny utwór Yazoo, który wciąż cenię.

Jest w niej fragment, który paradoksalnie może przydać się statystycznemu audiofilowi (chociaż Alison z pewnością chodziło o coś innego):

„You can change the chapter you can change the book,
But the story remains the same if you'd take a look.”…;)

Edytowano przez sonique
Napisano
1 godzinę temu, Kraft napisał:

W tym produkcie nie zestarzał się żaden składnik. Każdy instrument wciąż brzmi świeżo. A obraz przyprawia o gęsią skórkę.  Nawet ten Citroën CX wygląda nowocześniej niż większość współczesnych samochodów…

Napisano
51 minut temu, sonique napisał:

Niech on się już zlituje… dałem mu miejsce na 54 opakowania CD… czy on myśli, że ja mam szuflady z gumy?;)

IMG_2432.jpeg.38bb7ebc041096098372aba12df59403.jpeg

Może powinien wydawać tylko na winylu? ;-)

5 minut temu, pairtick napisał:

To może, czas na NAS?

W formacie FLAC? Tylko @sonique chyba należy to tego rodzaju zbieraczy, których satysfakcjonuje konkretny nośnik, a nie pliki. Mylę się?

Napisano
5 minut temu, Highlander_now napisał:

Tylko @sonique chyba należy to tego rodzaju zbieraczy, których satysfakcjonuje konkretny nośnik, a nie pliki. Mylę się?

Sporo frajdy, którą czerpię z tego hobby, wynika z faktu iż obcuję z nośnikami, które często są niewiele młodsze ode mnie. Celuję w pierwsze wydania. Dodatkowo obcowanie ze smartfonem, tabletem, streamerem, NASem przekreśla u mnie możliwość pełnego relaksu. Nie mam aż takiej awersji do tego rodzaju sprzętu jak Tomasz Beksiński ale coś w tym stylu…

Napisano
3 minuty temu, sonique napisał:

obcowanie ze smartfonem, tabletem, streamerem, NASem przekreśla u mnie możliwość pełnego relaksu

To odwrotnie niż u mnie. Już w czasach literatury SF (czyli pierdyliard lat temu), chciałem mieć muzykę 'na kryształkach'.

No i mam. Obsługa z tabletu, to jest bajka. Cała techniczna reszta robi się 'sama' - automagicznie 😇 

Napisano
9 godzin temu, Highlander_now napisał:

Czego będę słuchał. Premiera za kilka dni.

MzUtMjEyNy5qcGVn.jpeg

Będzie wydane na CD jak i na winylu. Można już znaleźć oferty.

Zdjęcie okładki pochodzi z serwisu Discogs.

Ja czekałem kilka miesięcy po zapowiedzi nowego wydania Sun Bear Concerts tym razem Made In Japan.  Już jest w drodze.

1 godzinę temu, sonique napisał:

Niech on się już zlituje… dałem mu miejsce na 54 opakowania CD… czy on myśli, że ja mam szuflady z gumy?;)

IMG_2432.jpeg.38bb7ebc041096098372aba12df59403.jpeg

Sam wiesz, że to choroba nieuleczalna....😄.

Napisano

.... czasem otwieram małe, zakurzone drzwiczki, za którymi nie spodziewam  się zobaczyć nic szczególnego, a tam takie skarby...🤩.  wspaniale zagrane, wspaniale nagrane.

Screenshot_20250527_211429_Roon.jpg.10d8feca4ef43f8cadfb2f92dd81e5fd.jpg