Perkoz_1 Napisano 21 lipca 2008 Napisano 21 lipca 2008 Mam zamiar kupić dzisiaj na Allegro:- http://www.allegro.pl/item403937243_within...force_nowa.htmloraz:- http://www.allegro.pl/item392000350_nightwish_once_nowa.htmlCena cholernie atrakcyjna ale......... Zaryzykuję i napiszę co to za czort to ukraińskie granie Zresztą gościu ma od groma pozytywnych komentów za te płytki z Ukrainy no i Policaje tudzież inne CBA i CBŚ jeszcze go nie zamkli to może to nie lipa .PS. Zakochałem się jednak ( platonicznie ) w Within Temptation i tym stylu grania ! Odpisz, cytując
Fono Master Napisano 21 lipca 2008 Napisano 21 lipca 2008 I znowu dzisiaj Collage "Moonshine" .Nie rozumiałem zachwytów kolegów nad twórczością tej grupy ,słuchałem na lampie i cichego plumkania na tranzystorzeale teraz wiem ,że to muza z "rozmachem" i trzeba tego słuchać w miarę głośno na ile sprzęt "pozwoli".Jakość "tłoczenia" raczej słaba no ale Audio Nemesis potrafi "wycisnąć" z tego w miarę sensowne brzmienie. Odpisz, cytując
bartolinho Napisano 21 lipca 2008 Napisano 21 lipca 2008 A ja sobie słucham własnie co bardziej lajtowych kawalków Tiesto takich jak UR, Sweet Misery, Close to You, ATB- Feel you like a river, Made of glass, Everything is wrong, Armin Van Buuren- Burned with desire, Sail, Paula Van Dyka i tym podobnych:]. Pobieznie przegladajac wypowiedzi nie dopatrzylem sie amatorow ww dj-ów a muzyczke maja elegancka. Nie ma to jak wieczor przy nastrojowych ledach z dziewczyna obok słuchając takich spokojnych kawalków:D:D Odpisz, cytując
muzyczny_gość Napisano 22 lipca 2008 Napisano 22 lipca 2008 u mnie teraz troche smooth jazzuChuck Loeb - Fool Proofna wieczór dla mnie ideał.. po męczącym dniu relax gwarantowany.. Odpisz, cytując
Fono Master Napisano 23 lipca 2008 Napisano 23 lipca 2008 Shakti with John McLaughlin 'Natural Elements" płyta z 1978 roku.Kiedyś mnie to strasznie "kręciło" teraz trochę mniej ,ale nadal jestem pod wrażeniem realizacji dokonanej w Aquarius Studio w Genewie. Odpisz, cytując
Perkoz_1 Napisano 25 lipca 2008 Napisano 25 lipca 2008 Kupiłem na Allegro to co pisałem w poprzednim moim poście. I jestem zachwycony muzyką Made in Finland czyli Nightwish "Once". Wspaniały symfoniczny ghotic rock. Stawiam ich na równo z Within Temptation.PS. Wymienione płytki są rzeczywiście "made in Ukraina" ale na licencji i z hologramami i bardzo dobrze wydane.Żadne tam piractwo od Kazacha z bazaru. I najważniejsze - nawet nowości są po 17,90 zł. I to jest dziwne i bulwersujące. Ukraińcom się opłaca, Polakowi który przywozi też się opłaca i na końcu ja jestem zadowolony za niecałe 18 zł. A u nas byle jęczydło wypuszcza nowość i na starcie bulimy najmniej 35 zeta. A za hity trzeba wyskrobać i ponad 50 zł. ZDZIERSTWO ! Odpisz, cytując
Fono Master Napisano 25 lipca 2008 Napisano 25 lipca 2008 Zainspirowany Twoim wpisem zameldowałem się u kolegi ,który na codzień łyka takie klimaty i dał mi na początekNightwish "Angel Fall First" /Official Collector's Edytion -Remastered Audio/ i.......................słucham sobie tego teraz.W niedzielę kolega obiecał podrzucić jeszcze jakiegoś koncerta tej formacji na DVD . Odpisz, cytując
Perkoz_1 Napisano 25 lipca 2008 Napisano 25 lipca 2008 Fono MasterTo jak skończysz słuchanie to ustosunkuj się uprzejmie na piśmie jak ci się ta kapela podoba i czy trawisz takie klimaty. Bo ja powiem szczerze ześwirowałem na taką ostrą jazdę bez trzymanki dopiero od niedawna. Chyba zaczęło mi wiać nudą od smooth - jazzu, soulu i innych akustycznych składzików. Odpisz, cytując
Przemysl_17 Napisano 25 lipca 2008 Napisano 25 lipca 2008 no to jest nas panowie trzech ;] ja również lubie takie klimaciki z nightwish tylko niektóre utwory , ten koleś z długimi włosami sie drze niemiłosiernie ;] fajne są nawet jeszcze Him , billy talent czy fall out boy macie propozycje jeszcze jakiś fajnych zespołów tego pokroju ? Perkoz ? Fono Master ? Odpisz, cytując
muzyczny_gość Napisano 25 lipca 2008 Napisano 25 lipca 2008 jest jeszcze jeden - ja wiec 4 Odpisz, cytując
Przemysl_17 Napisano 25 lipca 2008 Napisano 25 lipca 2008 to luzik , podajcie zespoły które słuchacie najwięcej ja w zaleności od humoru-linkin park ( pierwsze 2 płyty , trzecia jest spokojna i szczerze powiedziawszy to już nie to samo)-billy talent-my chemical romance-czasem 30 seconds to mars , him , good charlotei coś spokojniejszego :simple plan , green day , fall out boy , blink 182 , hinder?to by było na tyle zobaczymy jak bedzie u mnie w pokoju grać jak sprzęty przyjdą ;] ciekawe czy odrazu będzie allegro -> sprzedaj czy się obędzie , okaże się w poniedziałek jak zagrają kolumny a koło środy na mojej yamaszcepozdrawiam Odpisz, cytując
RoRo Napisano 28 lipca 2008 Napisano 28 lipca 2008 W poprzednim tygodniu „dopadła mnie klasyka”. Dostałem parę płytek od znajomego i jednym ciągiem poszedł trzykrotny replay Czajkowskiego (zdążyłem raz odsłuchać i akurat wpadli znajomi po pierwszej powtórce i wszystkim się takie tło podobało). Wczoraj Chopin załapał się tylko na jedną powtórkę...Ciekawiej było w plenerze – w Łazienkach w wakacyjne niedziele o 13.30 są ogólnie dostępne koncerty (z tyłu Starej Pomarańczarni). 27 lipca była to orkiestra smyczkowa Sinfonia Viva (chyba skład szesnastoosobowy + dyrygent, absolwenci i studenci Akademii Muzycznej w W-wie) pod dyr. Tomasza Radziwonowicza. Grali „muzykę srebrnego ekranu” -10 przebojów kinowych, a po znajomości jeszcze 2 utwory na bis. Jednym słowem wakacyjny repertuar w bardzo dobrym wykonaniu. Za tydzień „wiedeńskie nastroje” czyli Johann Strauss - na szczęście "nastroje" pisane razem Pozdrawiam i polecam te koncerty niedzielnym i nie tylko warszawiakom ... Odpisz, cytując
redrum Napisano 28 lipca 2008 Napisano 28 lipca 2008 od soboty - wyłącznie The Mars Volta. W piątek już drugi raz byłam na ich koncercie i panowie jak zwykle okazali swój geniusz polecam - płytowo, ale także na żywo Odpisz, cytując
Perkoz_1 Napisano 7 sierpnia 2008 Napisano 7 sierpnia 2008 Mija parę tygodni i mnie dalej nie przeszło Within Temptation. Mało tego, zapisałem się do nich na Open Disc i dostaję teraz prezenty nawet całkiem miłe, których niestety nie mogę wam załączyć bo dużo ważą informatycznie. Ale dam taką próbkę z www.youtube.com. Mam takie same klipy na płycie tylko w wysokiej rozdzielczości:- http://www.youtube.com/watch?v=bhzJO34SCoc- http://www.youtube.com/watch?v=4sCkAvh50VsObydwa utwory są z ich płyty "The Silent Force". A w przerwach wrzucam sobie Nightwish "Once". i daję sobie speeda czymś takim na ten przykład - http://www.youtube.com/watch?v=hTdhXxxWREo...feature=related Odpisz, cytując
muzyczny_gość Napisano 7 sierpnia 2008 Napisano 7 sierpnia 2008 Perkoz_1 myślałem, że zaginąłeś w akcji jakoś dawno Ciebie tu nie widziałem u mnie WT równie okazale młuci w domu:) Odpisz, cytując
Perkoz_1 Napisano 8 sierpnia 2008 Napisano 8 sierpnia 2008 muzyczny_gośćDzięki za troskę o mnie. Przynajmniej jedna osoba na tym padole martwi się o mnie A tak na poważne to jakoś ostatnio nie chce mi się klepać w klawirkę bo i zastój jakiś na tym Forum totalny a po drugie to mam doła jak Rów Mariański . I ciekawych tematów na Forum mało. Jeszcze z miesiąc i brać audiofilska z kanikułów powróci to może będzie co pisać. Teraz za to jest czas na muzyczkę. Pzdr.PS. A swoją drogą to jakoś ci ostatnio te niebieskie kwadraciki pod nickiem się poklonowały Gratuluję awansu społecznościowo - forumowego Szanowny Kolego Grand Master Audio muzyczny_gość Odpisz, cytując
muzyczny_gość Napisano 8 sierpnia 2008 Napisano 8 sierpnia 2008 Perkoz_1 pieruńska cisza.... aż strach pomyśleć, jeżeli ma być tak do września...oglądam teraz start Olimpiady.. chińczycy potrafią... Odpisz, cytując
Perkoz_1 Napisano 8 sierpnia 2008 Napisano 8 sierpnia 2008 To masz klawo, że możesz oglądać otwarcie Olimpiady. Ja niestety udaję, że pracuję ale Bozia i Szef mi tą niecność wybaczy bo to przecie piątek. A co do żółtej rasy w osobie Chińczyków to zaiste twórczy naród. Widać to zresztą wszędzie. Odpisz, cytując
muzyczny_gość Napisano 8 sierpnia 2008 Napisano 8 sierpnia 2008 I swą twórczość obecnie potwierdzili z całą potęgą jaką mogą wydobyć z siebie i z ilości skośnookich )Perkoz.. ja urlopuje w nocy pon/wt wyjeżdżam(wiec troche mnie na forum nie bedzie), na otwarciu śpiewała Sarach Brightman ______________________________________________________________dodane: popołudnie godz 18:37z okazji, że w moim mieście niemiłosierna pompa deszczupóźno popołudniowe granie smooth jazzowe - Marcin Nowakowski Odpisz, cytując
Perkoz_1 Napisano 8 sierpnia 2008 Napisano 8 sierpnia 2008 muzyczny_gość - szkoda, że nie widziałem występu Pani Sarah B. Czasami ją lubię. A na urlop to gdzie? Seszele, Bali, Karaiby czy Kaszuby ? Ale i tak pogody i odpoczynku życzę. Hej.PS. Może jakoś nie uschnę z tęsknoty za Tobą bo chyba szybko mi czas zleci na Forum bo mi RoRo w dziale "Stereo" filozoficzne tematy zapodaje A jest jak poczytasz nad czym medytować. Odpisz, cytując
muzyczny_gość Napisano 8 sierpnia 2008 Napisano 8 sierpnia 2008 Perkoz_1Ahh pomarzyć przyszło i Tobie widzę z moją tą najjjważniejszą połową wyjeżdżam do 3miasta i później szybko do Kazimierza Dolnego taki wyskok dalszy planujemy na przyszły rok - Kuba lub Mexico - jedno z dwóch - ostateczna decyzja padnie ok lutego marca 2009 aaa RoRo potrafi podpuszczać..oj potrafi! i chwała mu za to!:) Odpisz, cytując
Perkoz_1 Napisano 8 sierpnia 2008 Napisano 8 sierpnia 2008 muzyczny_gość - 3miasto i Kazimierz Dolny? Jak pijane zające będziecie zygzakować po tej Polsce? Jak na mój gust to ci nawigacja w aucie zeszwankowała PS. A co do zdolności RoRo to trafiła kosa na kamień Odpisz, cytując
muzyczny_gość Napisano 8 sierpnia 2008 Napisano 8 sierpnia 2008 Perkoz_1 to tylko pomysły wspomnianej połówki, każde wycieczki ona wymyśla..ja organizuję Fajnie mieć po ręką aż taaakkkk.... pomysłową kobietę szybki edit:"trafiła kosa na kamień" to fakt!!:)) lubie czytać jak piszecie - i chyba to TY mnie nauczyłeś sprawdzania przed wysłaniem posty czy nie ma literówek i ort !! dzięki !!:) Odpisz, cytując
Perkoz_1 Napisano 8 sierpnia 2008 Napisano 8 sierpnia 2008 Cytat Perkoz_1 to tylko pomysły wspomnianej połówki, każde wycieczki ona wymyśla..ja organizuję Fajnie mieć po ręką aż taaakkkk.... pomysłową kobietę szybki edit:"trafiła kosa na kamień" to fakt!!:)) lubie czytać jak piszecie - i chyba to TY mnie nauczyłeś sprawdzania przed wysłaniem posty czy nie ma literówek i ort !! dzięki !!:) A kto za paliwo płaci ? Kobiety są w ogóle kochane. A za te zdolności "organizacyjne" to je wręcz wielbiać należy Co prawda "organizacja" u nich jest czasami równa "destrukcji" ale to też przecie jest działanie twórcze . Odpisz, cytując
muzyczny_gość Napisano 8 sierpnia 2008 Napisano 8 sierpnia 2008 Cytat A kto za paliwo płaci ? Kobiety są w ogóle kochane. A za te zdolności "organizacyjne" to je wręcz wielbiać należy Co prawda "organizacja" u nich jest czasami równa "destrukcji" ale to też przecie jest działanie twórcze . własna kieszeń!! ) wlasna praca !:) i cóż własna połowa )i ten słynny tekst kobiety są z Marsa a faceci z... to się sprawdza oj sprawdza.... PS. z 20:00 - teraz u mnie ostrzejszy klimat: Saxon - Broken Heroes (Live) Odpisz, cytując
Recommended Posts