Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Mam zamiar kupić dzisiaj na Allegro:

- http://www.allegro.pl/item403937243_within...force_nowa.html
oraz:
- http://www.allegro.pl/item392000350_nightwish_once_nowa.html

Cena cholernie atrakcyjna ale......... Zaryzykuję i napiszę co to za czort to ukraińskie granie icon_twisted.gif Zresztą gościu ma od groma pozytywnych komentów za te płytki z Ukrainy no i Policaje tudzież inne CBA i CBŚ jeszcze go nie zamkli to może to nie lipa icon_confused.gif .

PS. Zakochałem się jednak ( platonicznie icon_sad.gif ) w Within Temptation i tym stylu grania icon_biggrin.gif !
Napisano
I znowu dzisiaj Collage "Moonshine" .
Nie rozumiałem zachwytów kolegów nad twórczością tej grupy ,słuchałem na lampie i cichego plumkania na tranzystorze
ale teraz wiem ,że to muza z "rozmachem" i trzeba tego słuchać w miarę głośno na ile sprzęt "pozwoli".
Jakość "tłoczenia" raczej słaba no ale Audio Nemesis potrafi "wycisnąć" z tego w miarę sensowne brzmienie.
Napisano
A ja sobie słucham własnie co bardziej lajtowych kawalków Tiesto takich jak UR, Sweet Misery, Close to You, ATB- Feel you like a river, Made of glass, Everything is wrong, Armin Van Buuren- Burned with desire, Sail, Paula Van Dyka i tym podobnych:]. Pobieznie przegladajac wypowiedzi nie dopatrzylem sie amatorow ww dj-ów a muzyczke maja elegancka. Nie ma to jak wieczor przy nastrojowych ledach z dziewczyna obok słuchając takich spokojnych kawalków:D:D
Napisano
Kupiłem na Allegro to co pisałem w poprzednim moim poście. I jestem zachwycony muzyką Made in Finland czyli Nightwish "Once". Wspaniały symfoniczny ghotic rock. Stawiam ich na równo z Within Temptation.

PS. Wymienione płytki są rzeczywiście "made in Ukraina" ale na licencji i z hologramami i bardzo dobrze wydane.Żadne tam piractwo od Kazacha z bazaru. I najważniejsze - nawet nowości są po 17,90 zł. I to jest dziwne i bulwersujące. Ukraińcom się opłaca, Polakowi który przywozi też się opłaca i na końcu ja jestem zadowolony za niecałe 18 zł. A u nas byle jęczydło wypuszcza nowość i na starcie bulimy najmniej 35 zeta. A za hity trzeba wyskrobać i ponad 50 zł. ZDZIERSTWO !
Napisano
Zainspirowany Twoim wpisem zameldowałem się u kolegi ,który na codzień łyka takie klimaty i dał mi na początek
Nightwish "Angel Fall First" /Official Collector's Edytion -Remastered Audio/ i.......................słucham sobie tego teraz.
W niedzielę kolega obiecał podrzucić jeszcze jakiegoś koncerta tej formacji na DVD . icon_smile.gif
Napisano
Fono Master

To jak skończysz słuchanie to ustosunkuj się uprzejmie na piśmie jak ci się ta kapela podoba i czy trawisz takie klimaty. Bo ja powiem szczerze ześwirowałem na taką ostrą jazdę bez trzymanki dopiero od niedawna. Chyba zaczęło mi wiać nudą od smooth - jazzu, soulu i innych akustycznych składzików.
Napisano
no to jest nas panowie trzech ;] ja również lubie takie klimaciki z nightwish tylko niektóre utwory , ten koleś z długimi włosami sie drze niemiłosiernie ;] fajne są nawet jeszcze Him , billy talent czy fall out boy
macie propozycje jeszcze jakiś fajnych zespołów tego pokroju ? Perkoz ? Fono Master ?
Napisano
to luzik , podajcie zespoły które słuchacie najwięcej ja w zaleności od humoru
-linkin park ( pierwsze 2 płyty , trzecia jest spokojna i szczerze powiedziawszy to już nie to samo)
-billy talent
-my chemical romance
-czasem 30 seconds to mars , him , good charlote

i coś spokojniejszego :

simple plan , green day , fall out boy , blink 182 , hinder?

to by było na tyle
zobaczymy jak bedzie u mnie w pokoju grać jak sprzęty przyjdą ;] ciekawe czy odrazu będzie allegro -> sprzedaj czy się obędzie , okaże się w poniedziałek jak zagrają kolumny a koło środy na mojej yamaszce
pozdrawiam
Napisano
W poprzednim tygodniu „dopadła mnie klasyka”. icon_razz.gif
Dostałem parę płytek od znajomego i jednym ciągiem poszedł trzykrotny replay Czajkowskiego (zdążyłem raz odsłuchać i akurat wpadli znajomi po pierwszej powtórce i wszystkim się takie tło podobało). Wczoraj Chopin załapał się tylko na jedną powtórkę...
Ciekawiej było w plenerze – w Łazienkach w wakacyjne niedziele o 13.30 są ogólnie dostępne koncerty (z tyłu Starej Pomarańczarni). 27 lipca była to orkiestra smyczkowa Sinfonia Viva (chyba skład szesnastoosobowy + dyrygent, absolwenci i studenci Akademii Muzycznej w W-wie) pod dyr. Tomasza Radziwonowicza. Grali „muzykę srebrnego ekranu” -10 przebojów kinowych, a po znajomości jeszcze 2 utwory na bis. Jednym słowem wakacyjny repertuar w bardzo dobrym wykonaniu.
Za tydzień „wiedeńskie nastroje” czyli Johann Strauss - na szczęście "nastroje" pisane razem icon_mrgreen.gif
Pozdrawiam i polecam te koncerty niedzielnym i nie tylko warszawiakom ...
  • 2 weeks later...
Napisano
Mija parę tygodni i mnie dalej nie przeszło Within Temptation. Mało tego, zapisałem się do nich na Open Disc i dostaję teraz prezenty nawet całkiem miłe, których niestety nie mogę wam załączyć bo dużo ważą informatycznie. Ale dam taką próbkę z www.youtube.com. Mam takie same klipy na płycie tylko w wysokiej rozdzielczości:

- http://www.youtube.com/watch?v=bhzJO34SCoc
- http://www.youtube.com/watch?v=4sCkAvh50Vs

Obydwa utwory są z ich płyty "The Silent Force". A w przerwach wrzucam sobie Nightwish "Once". i daję sobie speeda czymś takim na ten przykład icon_biggrin.gif

- http://www.youtube.com/watch?v=hTdhXxxWREo...feature=related
Napisano
muzyczny_gość

Dzięki za troskę o mnie. Przynajmniej jedna osoba na tym padole martwi się o mnie icon_cry.gif A tak na poważne to jakoś ostatnio nie chce mi się klepać w klawirkę bo i zastój jakiś na tym Forum totalny a po drugie to mam doła jak Rów Mariański icon_sad.gif . I ciekawych tematów na Forum mało. Jeszcze z miesiąc i brać audiofilska z kanikułów powróci to może będzie co pisać. Teraz za to jest czas na muzyczkę.

Pzdr.

PS. A swoją drogą to jakoś ci ostatnio te niebieskie kwadraciki pod nickiem się poklonowały icon_wink.gif Gratuluję awansu społecznościowo - forumowego Szanowny Kolego Grand Master Audio muzyczny_gość icon_biggrin.gif
Napisano
To masz klawo, że możesz oglądać otwarcie Olimpiady. Ja niestety udaję, że pracuję icon_wink.gif ale Bozia i Szef mi tą niecność wybaczy bo to przecie piątek. A co do żółtej rasy w osobie Chińczyków to zaiste twórczy naród. Widać to zresztą wszędzie.
Napisano
I swą twórczość obecnie potwierdzili z całą potęgą jaką mogą wydobyć z siebie i z ilości skośnookich icon_smile.gif)
Perkoz.. ja urlopuje icon_smile.gif w nocy pon/wt wyjeżdżam(wiec troche mnie na forum nie bedzie), na otwarciu śpiewała Sarach Brightman icon_smile.gif

dodane: popołudnie godz 18:37

z okazji, że w moim mieście niemiłosierna pompa deszczu
późno popołudniowe granie smooth jazzowe - Marcin Nowakowski
Napisano
muzyczny_gość - szkoda, że nie widziałem występu Pani Sarah B. Czasami ją lubię. A na urlop to gdzie? Seszele, Bali, Karaiby czy Kaszuby ? icon_biggrin.gif Ale i tak pogody i odpoczynku życzę. Hej.

PS. Może jakoś nie uschnę z tęsknoty za Tobą bo chyba szybko mi czas zleci na Forum bo mi RoRo w dziale "Stereo" filozoficzne tematy zapodaje icon_wink.gif A jest jak poczytasz nad czym medytować.
Napisano
Perkoz_1
Ahh pomarzyć przyszło i Tobie widzę icon_smile.gif
z moją tą najjjważniejszą połową wyjeżdżam do 3miasta i później szybko do Kazimierza Dolnego icon_smile.gif
taki wyskok dalszy planujemy na przyszły rok - Kuba lub Mexico - jedno z dwóch - ostateczna decyzja padnie ok lutego marca 2009 icon_wink.gif

aaa RoRo potrafi podpuszczać..oj potrafi! i chwała mu za to!:)
Napisano
Perkoz_1 to tylko pomysły wspomnianej połówki, każde wycieczki ona wymyśla..ja organizuję icon_smile.gif
Fajnie mieć po ręką aż taaakkkk.... pomysłową kobietę icon_smile.gif

szybki edit:

"trafiła kosa na kamień" to fakt!!:)) lubie czytać jak piszecie - i chyba to TY mnie nauczyłeś sprawdzania przed wysłaniem posty czy nie ma literówek i ort !! dzięki !!:)
Napisano
Cytat

Perkoz_1 to tylko pomysły wspomnianej połówki, każde wycieczki ona wymyśla..ja organizuję icon_smile.gif
Fajnie mieć po ręką aż taaakkkk.... pomysłową kobietę icon_smile.gif

szybki edit:

"trafiła kosa na kamień" to fakt!!:)) lubie czytać jak piszecie - i chyba to TY mnie nauczyłeś sprawdzania przed wysłaniem posty czy nie ma literówek i ort !! dzięki !!:)

A kto za paliwo płaci ? icon_twisted.gif Kobiety są w ogóle kochane. A za te zdolności "organizacyjne" to je wręcz wielbiać należy icon_mrgreen.gif Co prawda "organizacja" u nich jest czasami równa "destrukcji" ale to też przecie jest działanie twórcze icon_lol.gif .
Napisano
Cytat

A kto za paliwo płaci ? icon_twisted.gif Kobiety są w ogóle kochane. A za te zdolności "organizacyjne" to je wręcz wielbiać należy icon_mrgreen.gif Co prawda "organizacja" u nich jest czasami równa "destrukcji" ale to też przecie jest działanie twórcze icon_lol.gif .

własna kieszeń!! icon_smile.gif) wlasna praca !:) i cóż własna połowa icon_smile.gif)

i ten słynny tekst kobiety są z Marsa a faceci z... to się sprawdza oj sprawdza.... icon_smile.gif

PS. z 20:00 - teraz u mnie ostrzejszy klimat: Saxon - Broken Heroes (Live)