Perkoz_1 Napisano 21 lipca 2008 Udostępnij Napisano 21 lipca 2008 Mam zamiar kupić dzisiaj na Allegro:- http://www.allegro.pl/item403937243_within...force_nowa.htmloraz:- http://www.allegro.pl/item392000350_nightwish_once_nowa.htmlCena cholernie atrakcyjna ale......... Zaryzykuję i napiszę co to za czort to ukraińskie granie Zresztą gościu ma od groma pozytywnych komentów za te płytki z Ukrainy no i Policaje tudzież inne CBA i CBŚ jeszcze go nie zamkli to może to nie lipa .PS. Zakochałem się jednak ( platonicznie ) w Within Temptation i tym stylu grania ! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 21 lipca 2008 Udostępnij Napisano 21 lipca 2008 I znowu dzisiaj Collage "Moonshine" .Nie rozumiałem zachwytów kolegów nad twórczością tej grupy ,słuchałem na lampie i cichego plumkania na tranzystorzeale teraz wiem ,że to muza z "rozmachem" i trzeba tego słuchać w miarę głośno na ile sprzęt "pozwoli".Jakość "tłoczenia" raczej słaba no ale Audio Nemesis potrafi "wycisnąć" z tego w miarę sensowne brzmienie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolinho Napisano 21 lipca 2008 Udostępnij Napisano 21 lipca 2008 A ja sobie słucham własnie co bardziej lajtowych kawalków Tiesto takich jak UR, Sweet Misery, Close to You, ATB- Feel you like a river, Made of glass, Everything is wrong, Armin Van Buuren- Burned with desire, Sail, Paula Van Dyka i tym podobnych:]. Pobieznie przegladajac wypowiedzi nie dopatrzylem sie amatorow ww dj-ów a muzyczke maja elegancka. Nie ma to jak wieczor przy nastrojowych ledach z dziewczyna obok słuchając takich spokojnych kawalków:D:D Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 22 lipca 2008 Udostępnij Napisano 22 lipca 2008 u mnie teraz troche smooth jazzuChuck Loeb - Fool Proofna wieczór dla mnie ideał.. po męczącym dniu relax gwarantowany.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 23 lipca 2008 Udostępnij Napisano 23 lipca 2008 Shakti with John McLaughlin 'Natural Elements" płyta z 1978 roku.Kiedyś mnie to strasznie "kręciło" teraz trochę mniej ,ale nadal jestem pod wrażeniem realizacji dokonanej w Aquarius Studio w Genewie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Perkoz_1 Napisano 25 lipca 2008 Udostępnij Napisano 25 lipca 2008 Kupiłem na Allegro to co pisałem w poprzednim moim poście. I jestem zachwycony muzyką Made in Finland czyli Nightwish "Once". Wspaniały symfoniczny ghotic rock. Stawiam ich na równo z Within Temptation.PS. Wymienione płytki są rzeczywiście "made in Ukraina" ale na licencji i z hologramami i bardzo dobrze wydane.Żadne tam piractwo od Kazacha z bazaru. I najważniejsze - nawet nowości są po 17,90 zł. I to jest dziwne i bulwersujące. Ukraińcom się opłaca, Polakowi który przywozi też się opłaca i na końcu ja jestem zadowolony za niecałe 18 zł. A u nas byle jęczydło wypuszcza nowość i na starcie bulimy najmniej 35 zeta. A za hity trzeba wyskrobać i ponad 50 zł. ZDZIERSTWO ! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 25 lipca 2008 Udostępnij Napisano 25 lipca 2008 Zainspirowany Twoim wpisem zameldowałem się u kolegi ,który na codzień łyka takie klimaty i dał mi na początekNightwish "Angel Fall First" /Official Collector's Edytion -Remastered Audio/ i.......................słucham sobie tego teraz.W niedzielę kolega obiecał podrzucić jeszcze jakiegoś koncerta tej formacji na DVD . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Perkoz_1 Napisano 25 lipca 2008 Udostępnij Napisano 25 lipca 2008 Fono MasterTo jak skończysz słuchanie to ustosunkuj się uprzejmie na piśmie jak ci się ta kapela podoba i czy trawisz takie klimaty. Bo ja powiem szczerze ześwirowałem na taką ostrą jazdę bez trzymanki dopiero od niedawna. Chyba zaczęło mi wiać nudą od smooth - jazzu, soulu i innych akustycznych składzików. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemysl_17 Napisano 25 lipca 2008 Udostępnij Napisano 25 lipca 2008 no to jest nas panowie trzech ;] ja również lubie takie klimaciki z nightwish tylko niektóre utwory , ten koleś z długimi włosami sie drze niemiłosiernie ;] fajne są nawet jeszcze Him , billy talent czy fall out boy macie propozycje jeszcze jakiś fajnych zespołów tego pokroju ? Perkoz ? Fono Master ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 25 lipca 2008 Udostępnij Napisano 25 lipca 2008 jest jeszcze jeden - ja wiec 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemysl_17 Napisano 25 lipca 2008 Udostępnij Napisano 25 lipca 2008 to luzik , podajcie zespoły które słuchacie najwięcej ja w zaleności od humoru-linkin park ( pierwsze 2 płyty , trzecia jest spokojna i szczerze powiedziawszy to już nie to samo)-billy talent-my chemical romance-czasem 30 seconds to mars , him , good charlotei coś spokojniejszego :simple plan , green day , fall out boy , blink 182 , hinder?to by było na tyle zobaczymy jak bedzie u mnie w pokoju grać jak sprzęty przyjdą ;] ciekawe czy odrazu będzie allegro -> sprzedaj czy się obędzie , okaże się w poniedziałek jak zagrają kolumny a koło środy na mojej yamaszcepozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 28 lipca 2008 Udostępnij Napisano 28 lipca 2008 W poprzednim tygodniu „dopadła mnie klasyka”. Dostałem parę płytek od znajomego i jednym ciągiem poszedł trzykrotny replay Czajkowskiego (zdążyłem raz odsłuchać i akurat wpadli znajomi po pierwszej powtórce i wszystkim się takie tło podobało). Wczoraj Chopin załapał się tylko na jedną powtórkę...Ciekawiej było w plenerze – w Łazienkach w wakacyjne niedziele o 13.30 są ogólnie dostępne koncerty (z tyłu Starej Pomarańczarni). 27 lipca była to orkiestra smyczkowa Sinfonia Viva (chyba skład szesnastoosobowy + dyrygent, absolwenci i studenci Akademii Muzycznej w W-wie) pod dyr. Tomasza Radziwonowicza. Grali „muzykę srebrnego ekranu” -10 przebojów kinowych, a po znajomości jeszcze 2 utwory na bis. Jednym słowem wakacyjny repertuar w bardzo dobrym wykonaniu. Za tydzień „wiedeńskie nastroje” czyli Johann Strauss - na szczęście "nastroje" pisane razem Pozdrawiam i polecam te koncerty niedzielnym i nie tylko warszawiakom ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redrum Napisano 28 lipca 2008 Udostępnij Napisano 28 lipca 2008 od soboty - wyłącznie The Mars Volta. W piątek już drugi raz byłam na ich koncercie i panowie jak zwykle okazali swój geniusz polecam - płytowo, ale także na żywo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Perkoz_1 Napisano 7 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2008 Mija parę tygodni i mnie dalej nie przeszło Within Temptation. Mało tego, zapisałem się do nich na Open Disc i dostaję teraz prezenty nawet całkiem miłe, których niestety nie mogę wam załączyć bo dużo ważą informatycznie. Ale dam taką próbkę z www.youtube.com. Mam takie same klipy na płycie tylko w wysokiej rozdzielczości:- http://www.youtube.com/watch?v=bhzJO34SCoc- http://www.youtube.com/watch?v=4sCkAvh50VsObydwa utwory są z ich płyty "The Silent Force". A w przerwach wrzucam sobie Nightwish "Once". i daję sobie speeda czymś takim na ten przykład - http://www.youtube.com/watch?v=hTdhXxxWREo...feature=related Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 7 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2008 Perkoz_1 myślałem, że zaginąłeś w akcji jakoś dawno Ciebie tu nie widziałem u mnie WT równie okazale młuci w domu:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Perkoz_1 Napisano 8 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2008 muzyczny_gośćDzięki za troskę o mnie. Przynajmniej jedna osoba na tym padole martwi się o mnie A tak na poważne to jakoś ostatnio nie chce mi się klepać w klawirkę bo i zastój jakiś na tym Forum totalny a po drugie to mam doła jak Rów Mariański . I ciekawych tematów na Forum mało. Jeszcze z miesiąc i brać audiofilska z kanikułów powróci to może będzie co pisać. Teraz za to jest czas na muzyczkę. Pzdr.PS. A swoją drogą to jakoś ci ostatnio te niebieskie kwadraciki pod nickiem się poklonowały Gratuluję awansu społecznościowo - forumowego Szanowny Kolego Grand Master Audio muzyczny_gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 8 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2008 Perkoz_1 pieruńska cisza.... aż strach pomyśleć, jeżeli ma być tak do września...oglądam teraz start Olimpiady.. chińczycy potrafią... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Perkoz_1 Napisano 8 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2008 To masz klawo, że możesz oglądać otwarcie Olimpiady. Ja niestety udaję, że pracuję ale Bozia i Szef mi tą niecność wybaczy bo to przecie piątek. A co do żółtej rasy w osobie Chińczyków to zaiste twórczy naród. Widać to zresztą wszędzie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 8 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2008 I swą twórczość obecnie potwierdzili z całą potęgą jaką mogą wydobyć z siebie i z ilości skośnookich )Perkoz.. ja urlopuje w nocy pon/wt wyjeżdżam(wiec troche mnie na forum nie bedzie), na otwarciu śpiewała Sarach Brightman ______________________________________________________________dodane: popołudnie godz 18:37z okazji, że w moim mieście niemiłosierna pompa deszczupóźno popołudniowe granie smooth jazzowe - Marcin Nowakowski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Perkoz_1 Napisano 8 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2008 muzyczny_gość - szkoda, że nie widziałem występu Pani Sarah B. Czasami ją lubię. A na urlop to gdzie? Seszele, Bali, Karaiby czy Kaszuby ? Ale i tak pogody i odpoczynku życzę. Hej.PS. Może jakoś nie uschnę z tęsknoty za Tobą bo chyba szybko mi czas zleci na Forum bo mi RoRo w dziale "Stereo" filozoficzne tematy zapodaje A jest jak poczytasz nad czym medytować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 8 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2008 Perkoz_1Ahh pomarzyć przyszło i Tobie widzę z moją tą najjjważniejszą połową wyjeżdżam do 3miasta i później szybko do Kazimierza Dolnego taki wyskok dalszy planujemy na przyszły rok - Kuba lub Mexico - jedno z dwóch - ostateczna decyzja padnie ok lutego marca 2009 aaa RoRo potrafi podpuszczać..oj potrafi! i chwała mu za to!:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Perkoz_1 Napisano 8 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2008 muzyczny_gość - 3miasto i Kazimierz Dolny? Jak pijane zające będziecie zygzakować po tej Polsce? Jak na mój gust to ci nawigacja w aucie zeszwankowała PS. A co do zdolności RoRo to trafiła kosa na kamień Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 8 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2008 Perkoz_1 to tylko pomysły wspomnianej połówki, każde wycieczki ona wymyśla..ja organizuję Fajnie mieć po ręką aż taaakkkk.... pomysłową kobietę szybki edit:"trafiła kosa na kamień" to fakt!!:)) lubie czytać jak piszecie - i chyba to TY mnie nauczyłeś sprawdzania przed wysłaniem posty czy nie ma literówek i ort !! dzięki !!:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Perkoz_1 Napisano 8 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2008 Cytat Perkoz_1 to tylko pomysły wspomnianej połówki, każde wycieczki ona wymyśla..ja organizuję Fajnie mieć po ręką aż taaakkkk.... pomysłową kobietę szybki edit:"trafiła kosa na kamień" to fakt!!:)) lubie czytać jak piszecie - i chyba to TY mnie nauczyłeś sprawdzania przed wysłaniem posty czy nie ma literówek i ort !! dzięki !!:) A kto za paliwo płaci ? Kobiety są w ogóle kochane. A za te zdolności "organizacyjne" to je wręcz wielbiać należy Co prawda "organizacja" u nich jest czasami równa "destrukcji" ale to też przecie jest działanie twórcze . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 8 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2008 Cytat A kto za paliwo płaci ? Kobiety są w ogóle kochane. A za te zdolności "organizacyjne" to je wręcz wielbiać należy Co prawda "organizacja" u nich jest czasami równa "destrukcji" ale to też przecie jest działanie twórcze . własna kieszeń!! ) wlasna praca !:) i cóż własna połowa )i ten słynny tekst kobiety są z Marsa a faceci z... to się sprawdza oj sprawdza.... PS. z 20:00 - teraz u mnie ostrzejszy klimat: Saxon - Broken Heroes (Live) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts