zieluwid Napisano 27 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2014 Ja pierdziele, nie masz jeszcze kolumn, ani wzmacniacza, a martwisz się kablami. Tłumaczę Ci, że Alphard jest bardzo dobry w swojej cenie, a jest niedrogi. O ile dobrze pamiętam, to ok. 6-7 zł za metr. Jak chcesz wydać więcej na kable to spoko. Ale możesz to zostawić na później ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 27 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2014 Cytat Posłuchaj, kable to ostatni etap. Proponuję Ci Alphard da vinci 2x4mm. Często polecany, bardzo dobry kabelek. Nie ma go obecnie na Allegro, nie wiem dlaczego. Trzeba poczekać. Po raz kolejny: kable na końcu!!!Inna jest sytuacja, gdy masz wszystko opanowane i rozstawione, a sprzęt wygrzany i kompletny!Poza tym pierw rozstaw kolumny i zorientuj się, jakiej długości kable będą Ci potrzebne.I sam się zorientujesz, czy wzmacniacz ma zaciski akceptujące banany - a może tylko szpilki, widły albo goły kabel!(co to są szpilki w połączeniach audio - nie pytaj, tylko skorzystaj z Googla )PozdrawiamPS. Uważaj - chyba nam się kończy cierpliwość! Jaki jest sens pytać po raz kolejny o to samo: za każdym razem dostajesz takie same odpowiedzi! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 27 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2014 Bandzior85 szukasz kolumn ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 27 stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 stycznia 2014 Na wzmacniacz jestem zdecydowany i czekam na odpowiedź sprzedającego (Fine Arts v3 który mi polecił zieluwid)Aczkolwiek mam tylko jeden do wyboru w tym przypadku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 27 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2014 A kolumny ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 27 stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 stycznia 2014 A kolumny to chcę te Cantony. Jeszcze tylko małe uzgodnienie z siłą wyższą ;] Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 27 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2014 Obyś zdążył. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 27 stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 stycznia 2014 A kabel to chciałem już brać 2x 2,5m bo nawet rozstawu 2m od wzmacniacza nie będzie.No i fakt chciałem go kupić jeszcze przed otrzymaniem wzmaka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 27 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2014 Kabel zdążysz kupić jaki chcesz, ile chcesz i za ile chcesz. Więc skup się na tym, co nie jest tak popularne i łatwo osiągalne.Czekam na Twoją decyzję odnośnie kolumn i wzmacniacza, bo jak dotąd, nie ma tych kabli po co wybierać. Bez konkretów, ani rusz. Z mojej strony, to tyle na ten moment. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 27 stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 stycznia 2014 Zostawicie mi chociaż jakąś alternatywę jeśli się okaże że już opchnął tego grundiga.Od rana się jeszcze nie odezwał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 27 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2014 No zapewne jest w pracy. A V3 nadal wisi na HiFi.pl. Cierpliwości. Jak Twoja żona wytrzymuje z takim raptusem ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 27 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2014 Ty to kolego kusisz los.Jeszcze kolumn (polecane przez kilka osób tu, z opcją "kup teraz" wystawione) cały czas nie kupiłeś, a już się wzmacnaiczem martwisz i na dokładkę kable chcesz kupować. Kabel na początek to w każdej Castoramie za 2,5 zł/mb (czyli łącznie 12,5 zł) kupisz jakby już koniecznie trzeba było. Na allegro polecane Da Vinci za ok 6 zł/mb będiesz miał ze 3 dni po kliknięciu. Tu raczej na okazję polować nie musisz.A jak ktoś inny kliknie "kup teraz" przy Cantonach to się zabawa od nowa zacznie.Klikaj co dobre i do wzięcia, a potem martw się kolejnymi zakupami bo zaraz jedyne pewne będziesz miał 5 mb kabla i nic do połączenia nim. Jedynie pranie suszyć na nim zostanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majtek2013 Napisano 27 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2014 Ja z małym wywodem prawnym odnośnie tej aukcji Cantonów:http://allegro.pl/canton-fonum-601-dc-audi...3919031057.htmlSprzedający pisze, że wystawia "paragon fiskalny lub na życzenie rachunek do każdej transakcji" a to znaczy, że jest firmą a to znaczy, że nawet gdy Celdur kupisz te Cantony i za nie zapłacisz to możesz jako konsument zrezygnować bez podania przyczyny w ciągu 10 dni od momentu otrzymania towaru, ponieważ jest to umowa zawarta na odległość (tylko poproś koniecznie o paragon). Więc Celdur nie czekaj na żonę tylko kliknij "kup teraz". Skonsultujesz się później. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 27 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2014 Jak nie Celdur, to jeszcze Bandzior85 jest zainteresowany. Przynajmniej na tym forum. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 27 stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 stycznia 2014 Pan od Fine Arts v3 nie bardzo ma ochotę wysyłać , gdyż wcześnie wychodzi i późno wraca i ma z tym problem.Także szukam alternatywy. Wpadł mi w oko Technics który ma przy 8ohm'ch 2x 45W (4ohm ok 2x 75W) i pobór prądu 380W.Nadałby się? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majtek2013 Napisano 27 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2014 Tutaj jest coś ciekawego za jedyne 100 Euro:Grundig Fine Arts + głośniki Bose Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 27 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2014 Cytat Pan od Fine Arts v3 nie bardzo ma ochotę wysyłać , gdyż wcześnie wychodzi i późno wraca i ma z tym problem. Zazwyczaj jest jakaś poczta w pobliżu - albo można zamówić kuriera do pracy. Chcieć to móc Cytat Wpadł mi w oko Technics który ma przy 8ohm'ch 2x 45W (4ohm ok 2x 75W) i pobór prądu 380W. Nadałby się? A Ty znowu szukasz czegoś gorszego niż proponowane? Konsekwentny w tym jesteś Poza tym - jak pytasz o Technicsa, to warto jeszcze podać model...Tym niemniej mało jest Technicsów godnych uwagi - i na pewno nie w cenie Grundiga, tylko dużo wyższej.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 27 stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 stycznia 2014 Skoro nie mogę dostać FA v3 ani nawet v2 obecnie.Ten wpadł w oko. TECHNICS SU-810+ jednak się uda wyśle pocztexem Rozumiem że ten v3 zjada technicsa su-810 na śniadanko? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 27 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2014 Prosty, niewysoki model Technicsa - i to niezbyt mocny.Cytując z filmu Machulskiego : popierdułka. Nie ma sensu - to lepiej się zastanów nad tym kompletem z eBay (od razu masz CDka).Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 27 stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 stycznia 2014 Bede mial fine arts v3. Mam nadzieje ze bedzie warty zachodu ktory tutaj zrobilem I lepsZy od tego technicsa z poborem 380w i tanszym o 100. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majtek2013 Napisano 27 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2014 Cytat Skoro nie mogę dostać FA v3 ani nawet v2 obecnie.Ten wpadł w oko. TECHNICS SU-810+ jednak się uda wyśle pocztexem Rozumiem że ten v3 zjada technicsa su-810 na śniadanko? Tutaj masz zestaw z Grudnig FA V3 za 130 Euro: Zestaw stereo z Grundig FA V3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 27 stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 stycznia 2014 Dzieki wielkie. Dogadalem sie juz z czlowiekiem z PL Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 27 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2014 Co ?! TECHNICS SU-810 ?!!! Jak to kupisz, to możesz kupić śmiało Tagi, albo najlepiej Altusy. A kabel to od prodiża będzie ok.Edit : To ja już nie wiem, co Ty w końcu kupujesz ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 27 stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 stycznia 2014 Kabel od zelazka juz mam Spokojnie kupilem juz fa v3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 27 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2014 Ta ? Serio ?Ale planujesz, czy kupiłeś ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts