Adamc Napisano 2 marca 2014 Udostępnij Napisano 2 marca 2014 Masz rację f1angel z tymi bezpiecznikami - nie wziąłem pod uwagę tego "szczegółu" z impulsem prądu, a to fakt co najmniej istotny. Co do wzmacniacza bez obciążenia w czasie próby miałem na myśli wyeliminowanie ryzyka kolejnego błędu w podłączeniu, a nie watów - mało precyzyjnie to napisałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 2 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 marca 2014 Jestem w obi jest bezpieczniki zwloczny 2A i 3.15A niestety brak 2.5 brać inny? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 2 marca 2014 Udostępnij Napisano 2 marca 2014 Chyba powinieneś wziąć dokładnie taki sam jaki miałeś. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 2 marca 2014 Udostępnij Napisano 2 marca 2014 A jak weźmiesz mniejszy, to nic się nie stanie, najwyżej go szybciej wywali. na pewno nie wkładaj tego o większym nominale. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 2 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 marca 2014 OK biorę mniejszy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 2 marca 2014 Udostępnij Napisano 2 marca 2014 Moim zdaniem nie ruszy, ale sprawdzić nie zaszkodzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 2 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 marca 2014 Niestety od razu po podłączeniu wywaliło bezpiecznik. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 2 marca 2014 Udostępnij Napisano 2 marca 2014 To po wszystkiemu. Musisz oddać do naprawy i już. Nie sądzę, że naprawa wyniesie tyle, co wartość wzmacniacza, niemożliwe. Zawsze możesz oddać i poprosić o wiadomość co padło i ile będzie kosztowała naprawa. Jeżeli dojdziesz do wniosku, że jest to dla Ciebie nieopłacalne, zapłacisz jedynie za ekspertyzę. Daj znać jak już będziesz coś wiedział na ten temat. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 2 marca 2014 Udostępnij Napisano 2 marca 2014 W Kielcach trzeba zostawić 50zł jak się coś zanosi do serwisu. Jak naprawią, odliczają to od kosztów, jeśli nie pieniądze zostają u nich jako zapłata za ekspertyzę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 2 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 marca 2014 Jutro będę dzwonił , zobaczymy co wyjdzie . Jeśli będzie drogo to będę szukał nowego wzmacniacza , na pewno następny będzie mniejszych rozmiarów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 2 marca 2014 Udostępnij Napisano 2 marca 2014 Cytat na pewno następny będzie mniejszych rozmiarów. A dlaczego ? Brak miejsca, czy Ci się nie podoba ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 2 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 marca 2014 Podoba mi się lecz jest troszkę duży , plus jest tego, że wygląda na masywny potężny wzmacniacz.Lecz przy wyborze następnego chciałbym coś zgrabniejszego, z wyglądu niepozornego. Co do miejsca to uda mi się gdzieś go upchać, ale nie ukrywam , że mniejszy sprawiłby mi mniej problemów Oddałem wzmacniacz do naprawy do końca tygodnia dopiero mi zdiagnozuje .Dotarły do mnie standy są w bardzo dobrym stanie i przede wszystkim bardzo masywne oraz ładnie się prezentują.Podstawy oraz głośników nie będę trzymał na kolach bo szkoda podłogi i głośników Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majtek2013 Napisano 3 marca 2014 Udostępnij Napisano 3 marca 2014 Cytat Podstawy oraz głośników nie będę trzymał na kolach bo szkoda podłogi i głośników Możesz zamówić w zakładzie kamieniarskim płyty granitowe pod standy, chociaż nie wiem czy będziesz miał na takie fanaberie kasę. Coś w tym stylu:http://allegro.pl/standy-granitowe-podstaw...3930421112.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 3 marca 2014 Udostępnij Napisano 3 marca 2014 Przecież możesz postawić na kolcach, a pod nie podłożyć podkładki do kolców. Są tanie i wyglądają całkiem nieźle. http://allegro.pl/listing/listing.php?stri...ope=electronics [ PODKŁADKI POD KOLCE ] Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 3 marca 2014 Udostępnij Napisano 3 marca 2014 Ja bym zamontował kolce a tymczasem starym audiofilskim sposobem postawiłbym te kolce na monetach, by nie niszczyły podłogi.Ewentualnie możesz podlepić gumowe nóżki. Bo tak jak teraz nie będą stały zbyt stabilnie. Poza tym dolna płyta nie powinna bezpośrednio dotykać podłoża.Pod kolumny koniecznie daj kulki z Blu Tac'a (do kupienia na Allegro lub w sklepach dla plastyków). Przytwierdzisz je dość solidnie a możesz w każdej chwili odkleić nic nie niszcząc. Sprawdź pod spodem, czy standy mają jakiś otwór (może zaślepiony plastikowym korkiem). Mógłbyś tam wsypać suchy (po wyprażeniu w piekarniku i ostudzeniu), czysty piach. Standy zyskałyby na stabilności a kolumny na walorach sonicznych.To są w sumie małe kroczki i pozornie niewielkie zmiany w dźwięku, ale kilka takich drobiazgów już słyszalnie wpłynie na dźwięk. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 3 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 marca 2014 Na pewno kupię podkładki pod nóżki , a co sądzicie o kolumnach warto stawiać je na kolce ?Co do piachu to w dwa cieknie elementy można bez problemu wsypać bo tam jest jedynie gwint na śrubę do mocowania , w grubszej rurce są dziury i gwint, ale myślę , że i po jej dokręceniu w nią też można wsypać piach.Ogólnie ze standów jestem bardzo zadowolony jak na swoje lata są naprawdę idealne .A jeszcze dodam, że w środę będą u mnie głośniki Tannoy M1 + kable To znaczy, że wpadam w nałóg ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 3 marca 2014 Udostępnij Napisano 3 marca 2014 A jednak kupiłeś te Tannoye . Fajnie, w sumie będziesz mógł poeksperymentować.Co do standów, to wypełnij piaskiem także tą grubą rurę. Tam zmieści się go sporo. Jeżeli nie chcesz stawiać kolumn na kolcach, to kup ten Blu Tack. Dodatkowo zabezpieczysz kolumny, przed strąceniem ze standu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 3 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 marca 2014 Po prostu chodzi o to , że na tą masę przymocować kolumny do standów ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 3 marca 2014 Udostępnij Napisano 3 marca 2014 Tak, zrobisz 4 kuleczki, po sztuce na narożnik. Dociskasz i gotowe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 3 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 marca 2014 Dzięki , to też zamówię . Akurat zanim wszystko skompletuje to będę miał wzmacniacz.Gdybym nie spalił to już by pewnie u mnie pięknie grało.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 3 marca 2014 Udostępnij Napisano 3 marca 2014 Wiem, też się nie mogę doczekać jak już odbierzesz wzmacniacz i w końcu Twój sprzęt zagra. Zapewne tym razem będziesz ostrożniejszy z podłączaniem kolumn .Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 3 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 marca 2014 Heh teraz to wrzucę cały schemat na forum , zanim podłączę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 3 marca 2014 Udostępnij Napisano 3 marca 2014 Nie ma problemu. Wrzucaj co chcesz, opis zdjęcia, cokolwiek, co pozwoli i Tobie i Nam upewnić się, że jest tak jak powinno być. Lepiej nie ryzykować.A te Tannoye kupiłeś tak na test, czy planujesz zatrzymać na dłużej ? Fajnie, jak będą w ładnym stanie. Bo cena była bardzo atrakcyjna. Więc jeżeli zdecydujesz się je sprzedać, to możesz jeszcze coś na tym zarobić. Zrekompensujesz sobie koszt naprawy wzmacniacza . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 3 marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 marca 2014 Jestem po prostu ciekaw ich wykonania i jak one grają . Z tego co się naczytałem to Tannoye są to klasyki, więc naprawdę szkoda nie posłuchać jak grają.Możliwe , że z czasem je sprzedam i kupię infinty na test. Kupiłem je za 295 zł łącznie z przesyłką i dobrymi kablami podobno o wartości ponad 200 zł.Więc, nie miałem nad czym się zastanawiać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 3 marca 2014 Udostępnij Napisano 3 marca 2014 O, a wiesz jaki to kabelek ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts