Trinon #1 Napisano 8 marca 2008 Pusty! Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
audionet #2 Napisano 8 marca 2008 Co będzie dla Ciebie ważniejsze muzyka czy filmy.Czy ma to być stereo czy KD.Jeśli KD radziłbym gotowy zestaw np LG.Oczywiście bez problemów to połączysz z telewizorem i komputerem.Polecam lekturę wątku może tam znajdziesz odpowiedzi na wszystkie swoje pytania.http://forum.audio.com.pl/index.php?showtopic=3536 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Trinon #3 Napisano 8 marca 2008 Pusty! Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DEVIL #4 Napisano 9 marca 2008 Podany przez Ciebie amplituner jest KD.Jeżeli zależy Ci na dobrym stereo pomyśl o amplitunerze stereo,a najlepiej o wzmacniaczu.A zamiast monitorów wybierz podłogówki. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Belfer54 #5 Napisano 9 marca 2008 TrinonJeśli masz głównie słuchać muzyki kup przyzwoity wzmacniacz stereo i odtwarzacz CD i jakiś niedrogi DVD. Z tego co wywnioskowałem kupujesz kolumny do stereo więc po co Ci amplituner kina domowego. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Trinon #6 Napisano 9 marca 2008 Pusty! Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DEVIL #7 Napisano 9 marca 2008 Cena Jamo jest za sztukę. Magnaty te są dość ostro brzmiące,Yamaha też. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Trinon #8 Napisano 9 marca 2008 Pusty! Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DEVIL #9 Napisano 9 marca 2008 (edytowany) Poprostu grają ostro.Jednym to się podoba,a inni wolą cieplejsze brzmienie?Jakie brzmienie preferujesz?A myślałeś nad wzmacniaczem np:Yamaha AX-497?Bo to już zagra z tymi Magnatami .A tuner możesz z czasem dokupić. Edytowano 9 marca 2008 przez RoRo Bardzo proszę używać opcji "EDYTUJ" zamiast dodawać kolejny post jeden pod drugim... Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RoRo #10 Napisano 9 marca 2008 Cytat Cena Jamo jest za sztukę. Magnaty te są dość ostro brzmiące,Yamaha też. DEVILTo jest cena za komplet 2 kolumn, Jamo S718 są minimalnie droższe od modelu S708 (teoretycznie 718 schodzą ciut niżej od 708).Oba modele Jamo są przeznaczone do muzyki młodzieżowej, mają dużą moc i spory 10ciocalowy głośnik niskotonowy (wiekszy niż Magnaty). Cytat Czy mogę wieżę podłączyć jednocześnie do komputera i do TV? TrinonZ Yamahy 497 możesz wysłać sygnał audio na komputer a także przyjąć sygnał z komputera.Chodziło Ci o dźwięk czy też o obraz?Jakiej muzyki słuchasz?Ile możesz przeznaczyć na CD oraz na DVD, bo już przekraczasz 2 tysiące?Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DEVIL #11 Napisano 9 marca 2008 Cytat To jest cena za komplet 2 kolumn, Ale skucha To Jamo będą lepszym wyborem. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Trinon #12 Napisano 9 marca 2008 Pusty! Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DEVIL #13 Napisano 9 marca 2008 Cytat Jak będę miał muzykę na DVD, a będę miał, to żeby ją odtwarzać będę musiał mieć włączony TV?Jeśli musiałbybyć włączony to wolałbym CD+DVD w jednym. A więc żeby odtwarzać muzykę na odtw.DVD nie potrzeba używać do tego TV.Jakość odtwarzanej muzyki z cedeka jest owiele lepsza niż odtw.DVD. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RoRo #14 Napisano 9 marca 2008 Cytat Jak będę miał muzykę na DVD, a będę miał, to żeby ją odtwarzać będę musiał mieć włączony TV? Nie, masz podłączony DVD do amplitunera i słuchasz na kolumnach (a DVD pod TV np. kablem SCART-na TV idzie wizja i fonia, chyba że masz w TV wejście HDMI to będzie jeszcze lepiej), a TV nie musi być włączony.Jaki masz TV? Cytat DVD: ??? (max 400zł) Za nową Yamahę DV-661 (USB, HDMI do 1080i) trzeba dać ponad 500złhttp://allegro.pl/item322064090_nowa_yamah...ncja_fvat_.htmli chyba warto dopłacić do pełnego kompletu tej samej firmy Jeżeli nie chcesz Yamahy S661, to w zależności od Twojego TV można kupić jakiś prosty model DVD bez lub z HDMI (począwszy od LG za 180zł po Pioneera czy Panasonica w okolicy 400-500zł). W tych z HDMI w zależności od Twojego TV najlepsze będą modele ze skalowaniem do pełnego HDMI 1080p (droższe) lub trochę tańsze - do 1080i.PozdrawiamPS. No cóż - wychodzą 3 tysiące Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Trinon #15 Napisano 9 marca 2008 Pusty! Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RoRo #16 Napisano 9 marca 2008 Oczywiście da radę A może weź pod uwagę zakup używanego odtwarzacza CD?To koszt rzędu 100-200zł, a warto ...PozdrawiamPS. A przy okazji to jest jeszcze możliwość zakupu zamiast odtwarzacza nagrywarki DVD z HDD - jeżeli masz takie potrzebyhttp://allegro.pl/item324323094_nagrywarka...dmi_kurier.htmlZa 700zł kupisz nową z HDD 160GB, HDMI i wejściem USB, a za ok.550-600 z HDD 160GB ale bez USB (jest szansa, że z HDMI). Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DEVIL #17 Napisano 9 marca 2008 Cytat odtwarzał bym płyty CD w odtw. DVD. Tak jak napisał RoRo z tym nie ma problemu.PS.Nie trzeba być audiofilem,żeby usłyszeć różnicę pomiędzy odtw.CD a DVD. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rafal735r #18 Napisano 9 marca 2008 Do 1100zl masz pare kolumn i trudno powiedziec, ktore czy np Magnaty czy Jamo zagraja lepiej. Wszystkie konstrukcje podobnych wielkosci to nic rewelacyjnego. Wszystkie sa godne polecenia. Sek w tym ze kazde brzmia inaczej (nie lepiej czy gorzej), wiec trzeba by samemu posluchac i wtedy wybrac te najlepsze dla siebie pod wzgeldem brzmienia. A mamy do wyboru:Wspomniane Jamo S708 lub S718, Magnat Monitor 1000, Heco Victa 700 i to chyba na tyle... Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elpaso #19 Napisano 16 marca 2008 czyli nie bierzesz juz pod uwagę tego PianoCrafta E-810??? ja też zamierzam coś kupić w tym przedziale cenowym, i na dodatek to bedzie mój pierwszy bardziej profesjonalny sprzęt audio i z tego co poczytałem o E-810 to byłem nawet skłonny kupic bez odsłuchu ....... :]ale powiedzcie jak się ma E-810 do proponowanych przez Was wzmacniaczy i kolumn ......z góry THX za info Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cz58y #20 Napisano 16 marca 2008 PC E810 jest dobre w swojej klasie urządzeń mini z monitorkami. Nie można jego bezpośrednio porównywać, do wyżej postawionych klocków stereo z kolumnami podłogowymi. Posłuchaj sobie PC i sam osądź jak on gra. Wtedy podejmiesz decyzję o wyborze. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tench88 #21 Napisano 17 marca 2008 Ja mam heco victa 700 ale ciezko cokolwiek powiedziec jesli zrodlem jest komp, nie w kazda piosenka potrafi zatrzec oknami z tych kolumn ale jak sie cos trafi z pozadnym basem to mi monitor miga bo pewnie cos nie styka na ukladach scalonych, jedne piosenki brzmia fajnie inne kluja w uszy dziwne sa ale daja rade Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elpaso #22 Napisano 20 marca 2008 hmmm Wiem że muszę posłuchać sprzętu przed zakupem i na pewno tak zrobię tylko muszę wybrać do większego miasta bo u mnie kicha straszna ale do rzeczy: jak byście ocenili porównanie PianoCraft E810 do [wybór tylko na podstawie recenzji innych] denona PMA-700AE , YAMAHA RX-497 , HK 3480 tylko nie wiem jakie kolumny do tego .....i czy dużo wniesie do muzyki sub [SW030 albo FSW150 półkowy] Yamahy do PianoCrafta????? cały budżet to tylko 2000zł może ciut więcej ....muzyka różna, głównie z komputera 50% + 50% telewizja (a właśnie mam pytanko odnośnie TV, jak ma sie taki zestaw stereo to telewizję sie ogląda z dźwiękiem z tego sprzętu czy z głośników z telewizorka = sorry za takie dziwne pytanka ale jestem nOOb na całego jeśli chodzi o sprzęt RTV, a w niedługim czasie z żoną zamieszkamy wreszcie sami w mieszkanku i chciałbym takie centrum multimedialne zrobić :]pokój ok. 20m2z góry dzięki za pomoc i infopozdro Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elpaso #23 Napisano 22 marca 2008 trochę poczytałem i jeśli chodzi o kolumny to WHARFEDALE DIAMOND 9.5 bym wziął oczywiście najpierw sobie ich poslucham ............. a odpowie ktoś na moje wcześniejsze pytanka ????????? będę wdzięczny ..... Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cz58y #24 Napisano 22 marca 2008 Z PC jest problem tego typu, że kupuje się jego razem z kolumienkami. Po wymianie kabelków na lepsze, gra on naprawdę ładnie. Ale trzeba pamiętać, że głośnikami są monitorki, a nie kolumny podłogowe jak w dużych zestawach. Co prawda można podłączyć do niego suba i jest wtedy jeszcze lepiej, ale nie każdy preferuje takie rozwiązanie. Mnie taki układ podobał się, może dlatego że nie jestem krytyczny w swoich gustach. Podłączałem też PC do podłogowych kolumn, i nie miał problemu z ich rozruszaniem w pokoju 23m. Grał tak samo jak duża Yamaha. Cytat jak ma sie taki zestaw stereo to telewizję sie ogląda z dźwiękiem z tego sprzętu czy z głośników z telewizorka Jak sygnał z TV podłączysz do wejścia audio we wzmacniaczu, to dźwięk będziesz miał w kolumnach. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elpaso #25 Napisano 23 marca 2008 dzięki za odpowiedź .... a porównując PC do Harman Kardon HK 3480 + Wharfedale Diamond 9.5 co byś wybrał ???w piano jest odtwarzacz DVD, ja w sumie odtwarzacza nie potrzebuje bo sygnał będzie szedł tylko z TV i laptopa .....a znalazłem jeszcze takie kolumny, jakby cena nie podskoczyła wysoko to które są lepsze ??tannoy mercury F4 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach