Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Bardzo proszę o pomoc w wyborze wieży tak do 500 zł (moze być używana). Chciałabym by dźwięk odtwarzany był czysty, bez szumów, zakłóceń, dobrej jakości, o dużej głośności, wejście usb. Wieża będzie stała w salonie. Dodam, ze zalezy mi tez na dobrych głośnikach. Jestem kompletnym laikiem jeśli chodzi o ten temat dlatego bardzo proszę o pomoc.
Napisano
Dodam, ze słucham głownie muzyki Indie, rock, folk, akustycznej.

Czysty dźwięk bardziej chodziło mi o różnice miedzy sprzętem za 200 zł a dajmy na to 500 zł podczas odtwarzania tego samego utworu. Jak napisałam wyżej jestem totalnym laikiem jeśli chodzi o sprzęt Hi Fi. A i proszę powiedzcie mi co sądzicie o Yamaha Pianocraft?
Napisano
Pianocraft to cała seria mini-wierz Yamahy. Te lepsze modele zwykle miewały dobre głośniki i prezentowały dobrą jakość. Czytałem że niektóre nowe modele (i pewnie te starsze również) bywają dość awaryjne. Warto zainteresować się używana wierzą w takiej cenie. Ale w ciemno bym nie kupował. Żeby wiedzieć czy nas zadowoli trzeba posłuchać.
Napisano
Szkoda tylko, że pierwszy post nie jest napisany zgodnie z zasadami, by można Ci było rzetelnie pomóc.
Wiemy bardzo mało o pomieszczeniu, muzyce (o ile będzie to muzyka, napisałeś tylko o dźwięku), gustach brzmieniowych, wymaganiach itp... Dla własnego dobra powinieneś to zrobić.
http://forum.audio.com.pl/Pierwsze-posty-i...-to-t35663.html
Bo taka Yamaha PianoCraft o ile nieźle zagra w mniejszym pomieszczeniu, w większym może trochę anemicznie zabrzmieć.
No i jeśli taki zestaw to tylko z odtwarzaczem CD. Te z DVD są na ogół fatalne.
A do czego Ci wejście USB?