paulina931 #1 Napisano 11 grudnia 2014 Bardzo proszę o pomoc w wyborze wieży tak do 500 zł (moze być używana). Chciałabym by dźwięk odtwarzany był czysty, bez szumów, zakłóceń, dobrej jakości, o dużej głośności, wejście usb. Wieża będzie stała w salonie. Dodam, ze zalezy mi tez na dobrych głośnikach. Jestem kompletnym laikiem jeśli chodzi o ten temat dlatego bardzo proszę o pomoc. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jacek75 #2 Napisano 11 grudnia 2014 Poczytaj pierwsze posty http://forum.audio.com.pl/Pierwsze-posty-i...-to-t35663.htmlCoś mi się wydaje że masz za duże oczekiwania, albo pomyliłeś się w budżecie . Cytat Chciałabym by dźwięk odtwarzany był czysty, bez szumów, Szumiały kiepskie kasety, w kiepskich magnetofonach Co znaczy czysty dźwięk według paulina931 ? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MobyDick #3 Napisano 11 grudnia 2014 Nowa wieża za 500 zł z kolumnami, która gra głośno faktycznie może szumieć jak las za niespełna 700 zł jest coś takiego : Kruger & Matz KM1584 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
paulina931 #4 Napisano 11 grudnia 2014 Dodam, ze słucham głownie muzyki Indie, rock, folk, akustycznej. Czysty dźwięk bardziej chodziło mi o różnice miedzy sprzętem za 200 zł a dajmy na to 500 zł podczas odtwarzania tego samego utworu. Jak napisałam wyżej jestem totalnym laikiem jeśli chodzi o sprzęt Hi Fi. A i proszę powiedzcie mi co sądzicie o Yamaha Pianocraft? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MobyDick #5 Napisano 11 grudnia 2014 Pianocraft to cała seria mini-wierz Yamahy. Te lepsze modele zwykle miewały dobre głośniki i prezentowały dobrą jakość. Czytałem że niektóre nowe modele (i pewnie te starsze również) bywają dość awaryjne. Warto zainteresować się używana wierzą w takiej cenie. Ale w ciemno bym nie kupował. Żeby wiedzieć czy nas zadowoli trzeba posłuchać. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marcinzp #6 Napisano 11 grudnia 2014 Dołóż 55 złotych i kup taką miniwieżę. Nie ma ona USB.http://allegro.pl/onkyo-cr-515-miniwieza-s...4890498108.html Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zieluwid #7 Napisano 13 grudnia 2014 Pianocraft (używany) jest z pewnością wart polecenia, ale za 500 zł raczej nie kupisz takiego zestawu z kolumnami. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Angel #8 Napisano 14 grudnia 2014 Szkoda tylko, że pierwszy post nie jest napisany zgodnie z zasadami, by można Ci było rzetelnie pomóc.Wiemy bardzo mało o pomieszczeniu, muzyce (o ile będzie to muzyka, napisałeś tylko o dźwięku), gustach brzmieniowych, wymaganiach itp... Dla własnego dobra powinieneś to zrobić. http://forum.audio.com.pl/Pierwsze-posty-i...-to-t35663.htmlBo taka Yamaha PianoCraft o ile nieźle zagra w mniejszym pomieszczeniu, w większym może trochę anemicznie zabrzmieć.No i jeśli taki zestaw to tylko z odtwarzaczem CD. Te z DVD są na ogół fatalne. A do czego Ci wejście USB? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach