Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
witam.
scr55 jak już wygrzejesz swój zestaw napisz może swoją opinię , sam jestem ciekaw. Np w testach dużo się czyta dobrego o Nadach 316/326 ale z opinii użytkowników wiem, że potrafią przy min głośności grać nie równo kanałami i dźwięk jest dość płaski, oraz mało precyzyjne sterowanie głośnością z pilota. Takie małe wady a czasem potrafią irytować, a tego nie napisali w teście icon_razz.gif
Stąd wole czytać opinie użytkowników, ale choć kapkę znających się na tematyce, ostatnio znalazłem wadę Denona 720AE, trzymajcie się: kurzy się icon_eek.gif
pozdrawiam.
  • Odpowiedzi 55
  • Created
  • Ostatnia odpowiedź

Top Posters In This Topic

Napisano
Taką ,,wadę,, można zripostować ,, tak przyjemnie się słucha muzyki, że nie ma kiedy sprzątać,, icon_wink.gif Swoją drogą czëstym plusem dla brudasków i leniuszków były srebrne wersje sprzętu rtv, zwane przez nich klasycznymi, lub premium icon_wink.gif
Napisano
A do czyszczenia szczelin wentylacyjnych i radiatorów - dobra jest szczoteczka do zębów.
Najlepiej stara szczoteczka icon_eek.gif

Tylko warto ją chwilę pomoczyć, by nie była za ostra. Do czyszczenia frontów raczej nie polecam...

Aha - i jeszcze nie powinna to być szczoteczka elektryczna icon_mrgreen.gif

Pozdrawiam
Napisano
Cytat

Trzymam kciuki za dobry wybór icon_smile.gif

Dzięki icon_smile.gif

Jacek75 - Dziękuję za cenne uwagi w kwestii Denona, będę musiał posłuchać więcej niż sądziłem, także jeszcze raz tych Dali 5. Miękki bas to dobra rzecz,
jednak może się nie z każdą muzyką sprawdzić. Chyba za mało napisałem o oczekiwaniach i warunkach zakupu, więc żeby bardziej nie mieszać i nie zaciemniać sytuacji założę wątek wg przyjętych na forum zasad.
Napisano
Wracam po kilkudniowej przerwie/testach.

Jak na 16m2 to kolumny są .... duże i mocne icon_smile.gif Trzeba uważać z potencjometrem!

Jakość dźwięku - kolumny stoją na podstawkach (nie na kolcach - jeszcze) i mimo tego bas rozchodzi się rewelacyjnie, nie buczy! Tony wysokie i średnie czyste, nawet odniosłem wrażenie, że wokale są tak wyraźne, że jestem w stanie usłyszeć więcej tekstu. Ale nei ma się co dziwić jak przesiadłem się z boom boxa icon_smile.gif

Rotel sprawuje się dobrze i co najważniejsze świetnie napędza kolumny nawet przy cichej muzyce, a i kolumny przy cichej muzyce dobrze grają basem (ta cecha przy mieszkaniu w bloku jest całkiem ważna). Teraz jestem w 100% zadowolony, ze wybrałem wzmacniacz stereo bo często bawię się equalizerem i wystarczy tylko podejść, a nei grzebać w ustawieniach przez telewizor.

Najlepszą oceną rozchodzenia się basu w powietrzu, a nie w podłodze jest to, że sąsiedzi jeszcze nie przyszli icon_smile.gif

Muszę jeszcze poczytać o wygrzewaniu sprzętu żeby sprawdzić czy jest jakaś różnica.

Teraz już wiem po co ludzie kupują płyty cd, zaczynam odkrywać muzykę na nowo icon_smile.gif