Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Szanowni Koleżanki i Koledzy zapraszam do wątku, w którym będziemy zamieszczali linki do ciekawych, wartych uwagi, z Waszego punktu widzenia aukcji, ogłoszeń ze sprzętem audio – wideo.
W wątku też będziemy zamieszczali aukcje, ogłoszenia, które mogą bulwersować ceną sprzedawanego sprzętu lub jego stanem - wyglądem.
Napisano
Odnośnie tego Luxmana:
sformułowanie w opisie aukcji "Popularny laser SONY KSS-152S" -bezcenne icon_smile.gif

No ale często opisy na aukcjach nijak się mają do rzeczywistości icon_sad.gif
Pewnie zapomniał dodać "popularny kiedyś, obecnie raczej nieosiągalny". Ale co to obchodzi sprzedawcę...

Pozdrawiam
Napisano
Aukcja tego Luxmana też zwróciła moją uwagę.
Niestety, ale przegapiłem aukcję LV-113. icon_evil.gif Wzmacniacz sprzedał się w dobrej cenie, nawet wręcz bardzo dobrej. Nie zdziwię się jak za chwilę jakiś handlarzyna będzie go oferował na allegro za cenę dwu, trzykrotnie wyższą.
Napisano
No cóż, pewnie tak.... taki mamy rynek. Pamiętam tą aukcję, ale nie śledziłem jej już z czasem. Człowiek ma tysiąc spraw na głowie, więc nie myślałem o tym. Może też z uwagi na to, że mam taki sam wzmacniacz. Ostatecznie nie wiem za ile się sprzedał.

Napisano
Moi drodzy jak Wam się wydaje, czy ten klocek wart jest tej ceny?
Konstrukcyjnie na pewno. Pierwsza liga. Ale czy brzmieniowo warto?
Przecież do tego trzeba dokupić nie mniej kosztowny DAC. I wówczas mamy sumę pięciocyfrową.
A za takie pieniądze, to sami wiecie jakie CDki zintegrowane można kupić icon_biggrin.gif
Napisano
Piękny klocek, choć nie wiem, czy wart jest ceny, za którą ktoś chce go sprzedać.
Ja na pewno bym go nie kupił. Za taką kwotę można inaczej i nie wykluczone, że lepiej.
Do tego jeszcze dochodzi ewentualny problem jak padnie w nim laser. W tym odtwarzaczu jest akurat KSS-190A.
Napisano
Za takie pieniądze to można już całkiem poszaleć. Czy ten transport jest wart takiej ceny? Nie doszukałem się ceny katalogowej jak był nowy. Tu chodzi bardziej o kult marki i serii. Nie dałbym tyle... Szanuje markę Sony za serie np. ES, ale te sprzęty osiągają ceny nieadekwatne czasami do oferowanej jakości brzmienia (konstrukcyjnie jak f1angel napisał jak najbardziej), a już na pewno nieadekwatne w porównaniu do konkurencji.

Sprzęt jest tyle wart, ile ktoś jest w stanie za niego zapłacić... Dodam - Nic się nie dzieje, dopóki KTOŚ CZEGOŚ nie zechce SPRZEDAĆ....
Napisano
Jako ciekawostka-sprzedawca na Allegro dał inną wtyczkę do zwykłej listwy komputerowej i w ten sposób stała się już "audiofolska" icon_smile.gif
http://allegro.pl/audiofilska-sieciowa-lis...6225753228.html

A przy okazji jakoś nie jestem w stanie uwierzyć, że wtyczka jest oryginalna - bo kosztuje więcej niż obecnie ta listwa

Proponowałbym za taką kwotę (240zł) poszukać raczej czegoś innego...
No chyba że to cena za 4 listwy-ale cały czas jest to trochę mało audiofilskie wciskanie kitu icon_sad.gif

Pozdrawiam
Napisano
To jest zwykła listwa do komputera z lat 80-90. Miałem taką. Rozmontowałem ją kiedyś. Wewnątrz jest rozgałęziacz w postaci listwy z tworzywa i parę elementów filtrujących.
Faktycznie sama wtyczka jest dużo więcej warta od tej listwy. W każdym bądź razie pomysł na biznes niezły. icon_smile.gif
Napisano
Ale za to jaka masa tej listwy-solidny kawał blachy na obudowę i już mamy produkt dla tych, którzy opierają się tylko na kilogramach. A jakby jeszcze 2 cegłówki przymocować to już by było prawie "szczytowanie"...,,,

Pozdrawiam
PS. No to chwilowo starczy z tą "nieziemską" listwą icon_smile.gif