Bartas89 Napisano 21 lipca 2016 Udostępnij Napisano 21 lipca 2016 Witam. Czy jest możliwość podłączenia suba z takiego zestawu: https://www.morele.net/glosniki-komputerowe...er-c6xd-547759/ do amplitunera Denon x1200w wraz z kolumnami Magnat Quantum 673? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 21 lipca 2016 Udostępnij Napisano 21 lipca 2016 CześćWyjście na suba jest, ale czy ten dokładnie się nadaje, to nie wiem. To jest zestaw głośników komputerowych, nie jestem pewien czy będziesz zadowolony z efektu. Zastanawiasz się nad kupnem, czy masz takie głośniki w domu ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 21 lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 lipca 2016 Mam i te Edifiery i kolumny Magnat. Edifiery zamieniłem na Magnata i tych starych nie mogę sprzedać dlatego pomyślałem, żeby wykorzystać chociaż suba. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 21 lipca 2016 Udostępnij Napisano 21 lipca 2016 Ja na Twoim miejscu sprzedałbym całość nawet trochę taniej, osobno tym bardziej będzie Ci ciężko je upłynnić. Sprzedać, dołożyć trochę i kupić porządnego używanego suba. Tak ja bym zrobił. A co do podłączenia, to możesz spróbować. Jeżeli chodzi o Denona, to tylko wyprowadzasz z niego sygnał. Tylko czy ten sub ma gniazdo, czy sygnał prowadzisz do tego segmentu sterującego ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 lipca 2016 Udostępnij Napisano 21 lipca 2016 Witaj,Wygląda że to sub pasywny więc nie podlaczysz go do tego zestawu. Lepiej to puścić za ile kto weźmie i kupić używany sub aktywny.W razie pytań zapraszam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 21 lipca 2016 Udostępnij Napisano 21 lipca 2016 Właśnie o to chodzi.A jeżeli będziesz miał 500-600 zł, to już kupisz coś w miarę przyzwoitego. Oczywiście z drugiej ręki. Sprawdź choćby na allegro dostępność sprzętu w tym przedziale cenowym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 21 lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 lipca 2016 Nie puszczę tego za taką cenę ponieważ chyba lewa tylna jest uszkodzona. Konkretnie czasem nie grają średnie tony i muszę kolumienkę odłączyć od wzmacniacza i podłączyć jeszcze raz i wtedy wszystko gra. Dlatego jak ludzie takie coś wiedzą to nie chcą kupić, a jak już ktoś chce to za śmieszny hajs (250zł), gdzie nówki chodzą za ponad 900. Poza tym zestaw nie uszkodzony i w bardzo dobrym stanie technicznym wizualnym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 21 lipca 2016 Udostępnij Napisano 21 lipca 2016 A podpinałeś felerną kolumnę w inny kanał lub na innym kablu-tak, by sprawdzić czy to wina samej kolumienki czy jednak coś się dzieje w kablu lub kanale wzmacniacza?Masz możliwość wyjęcia głośników z kolumny i sprawdzenia okablowania wewnętrznego?Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 21 lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 lipca 2016 Nie da się rozmontować kolumny. Nie podłączałem pod inny kanał bo tak się nie da. Na wzmacniaczu są odpowiednie gniazda i pod innymi nie będzie grało. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 lipca 2016 Udostępnij Napisano 22 lipca 2016 Rozumiem. Ale tych subwooferów nie podpinaj bo uszkodzisz amplituner, a było by szkoda. Myślę że jakoś da się rozebrać i pewnie coś nie kontaktuje w środku z kablami. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 22 lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 22 lipca 2016 Nie, nie podłącze bez obaw A satelitek nie da się rozebrać bo są klejone z każdej strony... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 22 lipca 2016 Udostępnij Napisano 22 lipca 2016 A tylne kolumny też mają różne wtyki?Bo powinno się przecież dać podłączyć odwrotnie (lewą zamiast prawej - i prawą zamiast lewej).Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 23 lipca 2016 Udostępnij Napisano 23 lipca 2016 Cytat Nie podłączałem pod inny kanał bo tak się nie da. Na wzmacniaczu są odpowiednie gniazda i pod innymi nie będzie grało. Trochę dziwne co pisze autor, bo patrząc na zdjęcia z necie, każda kolumienka ma oddzielne wejście w dolnej części jednostki sterującej. Rozwiązanie jest wejścia typu RCA i jako połączenie kolumn jest nieco dziwne , ale w sumie... Na zdjęciach to widać. Wejście dla kolumienki L, P, SR, SL, C, sw.Kolumienka lewa, od prawej budową się nie różni, a kolory wejścia i wtyczki mają tylko pomóc w standardowym podłączaniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 25 lipca 2016 Udostępnij Napisano 25 lipca 2016 Kolumny, które pokazaleś są aktywne, a do amplitunera podłącza się kolumny pasywne. Ponadto, zapewne ten edifier sam rozdziela dźwięk między glośnikami, co oznacza że jest uproszczoną formą amplitunera. Na koniec, te głośniki nie będą dźwiękowo współgrać z Magnatami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 25 lipca 2016 Udostępnij Napisano 25 lipca 2016 Wskazujesz głośniki aktywne, zaś do amplitunera podłącza się głośniki pasywne. Poza tym, podłącza się głośniki z tej samej linii producenta, żeby uzyskać efekt spójnej barwy dźwięku. Innymi słowy, Twoja propozycja to jak krzyżowanie kozła z mułem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts