Angel Napisano 21 sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2016 No właśnie. Sam słyszysz, że nie samą mocą żyje człowiek Ale czasami bywa tak, że gorszy jakościowo/brzmieniowo element jest mocniejszy i bardziej się nadaje do napędzenia ale mniej się podoba dźwiękowo.Dlatego wracając do przykładu z Infinity i amplitunera Nakamichi, moc była, ale biorąc pod uwagę charakter brzmienia kolumn i wzmacniacza, to jest zbyt chłodny i za mało soczysty charakter prezentacji jak dla mnie.Oczywiście trzeba dążyć do takiej sytuacji by barwa, prezentacja dźwięku czyli w sumie muzyki się podobała a mocy nie zabrakło. Sprawdzisz obydwa ampli i zdecydujesz, który tymczasowo pogra. I uważaj, jeśli pojawi się zniekształcony dźwięk, jakieś dziwne odgłosy, to natychmiast przycisz amplituner a jakby i przy małych głośnościach tak się działo, trzeba wyłączyć zupełnie. Szkoda spalić głośniki w kolumnach.Osobiście wolałbym jednak Cantony niż Infinity. Może któryś z kolegów, kto je ma zaprosi Cię do siebie na odsłuch? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrozu99 Napisano 21 sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2016 f1angel powiesz mi coś jeszcze o Focal-ach np model 826 , jest to coś w tym kierunku ktorego szukam czy darować sobie odsluch? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 21 sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2016 Posłuchać zawsze warto, bo można nieraz przewartościować swoje upodobania, ale moim zdaniem to zdecydowanie nie Twój kierunek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrozu99 Napisano 21 sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2016 http://allegro.pl/kolumny-quadral-aurum-7-...6429040685.htmlobok mojej działki jutro z ciekawości podjadę posłuchać gdyz nigdy nie slyszałem jak grają kolumny tej firmy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 21 sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2016 Najlepiej umów się ze sprzedającym na odsłuch. Z tego co wiem, to ma do sprzedaży jeszcze sporo ciekawych kolumn. Weź wzmacniacze (oraz kable i co tam masz) ze sobą (dobrze jakby się trochę rozgrzały przed odsłuchem) i kilka płyt z dobrze Ci znaną, zróżnicowaną muzyką. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrozu99 Napisano 21 sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2016 powiesz coś na temat grania tych kolumn lub innych modeli tej firmy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palusik Napisano 21 sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2016 A i najważniejsze, nie "napalaj" się. Sam szukam teraz kolumny do podobnego budżetu i słucham ile wlezie, na jednym odsłuchu urzekły mnie kolumny, kolejny odsłuch pokazał, że da się lepiej. Przesłuchaj co się da, później przemyśl to jeszcze raz i dopiero wybierz.Udanych łowów życzę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrozu99 Napisano 21 sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2016 tak tez zrobię , poslucham wszystkiego czego tylko mi sie uda w tym budżecie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 21 sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2016 Grają żywo, dynamicznie, często jednak dość chłodno a nawet jasno. Z nieodpowiednim wzmacniaczem mogą zabrzmieć ostro.Dźwięk raczej twardy, konturowy, ofensywny. Oczywiście dużo zależy od wzmacniacza i reszty toru, ale kolumny najbardziej wpływają na rodzaj dźwięku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrozu99 Napisano 21 sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2016 chciałbym poczytać troche o tym modelu lecz niestety nigdzie nie ma żadnych informacji , testu cena wydaje mi się bardzo atrakcyjna , nie wiem ile kosztowały nowe ale chyba sporo bo to dośc wysoki model Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrozu99 Napisano 22 sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2016 http://allegro.pl/canton-vento-809-890-890...6436341042.htmlczy ten model dorównuje jakości dźwięku starej serii Ergo? nie ukrywam że wyglad rownież ma duże znaczenie szczegolnie dla mojej żony Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrozu99 Napisano 23 sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 23 sierpnia 2016 no dobra trochę posluchałem i jednak pojde w innym kierunku niz zakladałem na poczatku dylemat mam pomiędzy Focal chorus 826v - piekny bas , a Audio Physic Spark - niesamowita przestrzeń Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 24 sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2016 Bierz Audio Physic. Bas uzyskasz lepszym ustawieniem lub dokupieniem subwoofera. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2016 Raczej subem. W przypadku spark za wiele nie pomoże odstawienie ich do ściany. Choć bas łatwiej uzyskać niż przestrzeń więc to prawda.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrozu99 Napisano 24 sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2016 mam jeszcze w planach na dniach posłuchać ProAc Response D15 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 24 sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2016 Różnie to bywa. Czasami bas da sie uzyskać przestawieniem mebli w pomieszczeniu. Rozpraszania wysokich tonów już tak bardzo się nie poprawi zmianą akustyki. Co prawda da się trochę nadrobić ale przy basie efekty potrafią być spektakularne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrozu99 Napisano 24 sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2016 Kolejny dzień wolny od pracy spędzony na odluchach , Pylon Audio , Tannoy Revolution DC6 T , Martin Logan motion 15 , Sonus Faber VENERE 1.5 , Monitor Audio RX 8 oraz Audio Academy Hyperion IV i Wharfedale Jade 3 Jak widać skrajnie rożne kolumny dźwiękowo i gabarytowowszystko na wzmacniaczu Cambridge Audio Azur 851A i CD Cambridge Audio Azur 851 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 25 sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2016 Z powyższych wybrałbym Martina Logana. Ale skoro szukasz monitorów to sam używam takich i polecamhttp://sklep.rms.pl/definitive-technology-...mny-stereo-2szt Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrozu99 Napisano 25 sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2016 monitorki odpadają , mialem do tej pory , słuchalem z czystej ciekawości Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2016 Najlepiej wypadły monitor audio. Mam rację? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrozu99 Napisano 25 sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2016 z podlogowek w mojej ocenie najlepsze były Audio Academy a z monitorków Sonusy - piekny słodziutki dźwięk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrozu99 Napisano 25 sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2016 I kupiłem kupiłem Audio Academy Hyperion IV w okazyjnej cenie z ekspozycji niestety czar rysł po przywiezieniu do domu i podłączeniu pod mój obecny sprzęt na biegu poszukuję mocnego wzmacniacza o ciepłym brzmieniu , polecicie coś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 25 sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2016 Polecimy, gdy będziemy więcej wiedzieć.Na razie pozostajemy przy ASR Emitter polecanym przez Profi. Ja dodam Lavardin IS (Reference) i Baltlab Endo 2.Kolumny AA zagrały według Ciebie lepiej niż Infinity?Może masz jednak inny gust niż sądziłeś? Szkoda, że nie słuchałeś serblinowskich Sonus Faber z dobrym napędem Na przykład lampowym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 25 sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2016 Nie jestem tak do końca przekonany czy Endo2 będzie miał ocieplony charakter. Może być dobrze ze wzmacniaczem Moona, ale raczej nie tym z najtańszej półki (czyli tzw. "połówka" za 2 tysiące odpada).Albo coś z hybryd...Do jakiej kwoty interesuje Cię wzmacniacz?Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrozu99 Napisano 25 sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2016 Może nie zagrało lepiej ale jak poczytałem w sieci opinie osob posiadających te kolumny ile wzmacniaczy przewalili żeby to sensownie zagralo to wloś mi się zjeżył.Wzmacniacz do 3000zł najlepiej w stylu vintage Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts