Angel Napisano 25 sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2016 Oczywiście masz rację. Endo 2 nie ma ocieplonego charakteru. Ale jest to wzmacniacz na tyle dobry, że bardzo naturalnie poda dźwięk, nie wyostrzając ani nie rozjaśniając niczego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 25 sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2016 No ale niestety na Endo czy w miarę niezłego Moona to raczej 5 a nie 3 tysiące by się przydało. No i nie będzie to vintage...Pieniędzy to wystarczy spokojnie na Baltlaba Epoca 2, a jak trochę dołożysz, to również Epoca 3 się załapie Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2016 No to ciekawe bo sluchales na Cambridge a on ciepły nie jest za bardzo.Z czym to masz teraz? Polecam wypożyczyć jakiegoś musicala i sprawdzić czy takie brzmienie ci odpowiada. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrozu99 Napisano 26 sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2016 Zapewne wynika to też z okablowania że na testowanym zestawie grało to wszystko cieplutko i plastycznie.Problem polega na tym iz mój dziadek Onkyo tx 440 jest za słaby żeby sprawnie rozbujać te kolumny , brakuje mu mocy , sytuacja poprawia się gdy podłączę Onkyo tx-sr 604 ale jakośc dźwięku na tym amplitunerze jest taka że ma się ochotę spakować caly sprzęt w kontener. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrozu99 Napisano 29 sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2016 Co powiedziecie na tematych tych wzmacniaczy :Pioneer SA-7800Rotel RA-1212KENWOOD KA-4000Czy może darować sobie tak wiekowy sprzęt i pójść w coś nowszego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 30 sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2016 Może i pójść w coś nowszego.A jeśli ma być vintage, to może spytaj kolegów w wątku o Sansui?http://forum.audio.com.pl/index.php?showto...&start=1590 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrozu99 Napisano 30 sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2016 na weekend z zaprzyjaźnionego komisu wypozyczam Sony str v6 i Sansui qrx-3000 zobaczymy czy będzie duża poprawa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrozu99 Napisano 1 września 2016 Autor Udostępnij Napisano 1 września 2016 Niestety z powodu niezaplanowanych wydatków zmuszony jestem znacznie obniżyc kwotę poszukiwanego wzmacniacze max 1000złmoże jakis Marantz , Denon lub Integra od Onkyo ? co sądzicie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 1 września 2016 Udostępnij Napisano 1 września 2016 Za nieduże pieniądze (koło 500zł) możesz spróbować Grundiga z serii Fine Arts - np. A-905 czy trochę drożej wyższą serię jak 9000Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 1 września 2016 Udostępnij Napisano 1 września 2016 Tak, tylko o ile się nie mylę są to wzmacniacze przyjmujące kolumny minimum 8 omowe. AA Hyperion IV są 4 omowe.Ja w cenie do 1000 zł proponuję AA MAP-105 albo Xindak A-06. Niełatwe ostatnio do zdobycia, ale warto się rozejrzeć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrozu99 Napisano 2 września 2016 Autor Udostępnij Napisano 2 września 2016 dzięki , będę na nie polował Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palusik Napisano 2 września 2016 Udostępnij Napisano 2 września 2016 AA Hyperion IV słyszałem przy okazji polowania na swoje, w końcu kupiłem Audio Physic Classic 20, jak dla mnie lepsze ale tamte AA też były super. Wypróbuj je zdecydowanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 2 września 2016 Udostępnij Napisano 2 września 2016 Zastanawiam się czy mimo wszystko nie warto by było posłuchać jakiegoś Rotela z Twoimi kolumnami (np. spokojnie się zmieścisz w tysiącu z RA-02, ma pilota i pre gramofonowe oraz nie boi się 4 omów).Albo coś ze starszych modeli-bez pilota, ale mocniejszych.Za bardzo ciepło nie będzie, ale źle też być nie powinno-a jest sporo dostępnych modeli i moze znajdziesz coś w okolicy by wypożyczyć i posłuchać (no chyba że chcesz jeździć ze swoimi kolumnami).Grundiga FineArts serii 90x oraz 9000 są 8 omowe-ale przy normalnym słuchaniu mój się nie przegrzewał i grał normalnie. Ale oczywiście może być różnie...Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrozu99 Napisano 6 września 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 września 2016 dzięki Panowie za wszystkie rady , dziś kupiłem pieknie grający wzmacniacz Technics su v700No dobra żartowałem nadal słucham roznych pozycji jak tylko czas pozwala i szukam szukam szukam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 6 września 2016 Udostępnij Napisano 6 września 2016 Aż mnie zmroziło... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 7 września 2016 Udostępnij Napisano 7 września 2016 O ja Cię, ale masz poczucie humoru. Mnie też po przeczytaniu ścierpło to i owo . Ale to dobrze, że żartowałeś.Szukaj i dawaj linki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrozu99 Napisano 7 września 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 września 2016 Sęk w tym że w okolice nic ciekawego się nie trafia narazie , sluchałem to co było w komisie czyli głownie Sony , Technics , Denon , Marantz i żaden wzmacniacz mnie nie zachwycił , miałem nadzieję że Sony TA-F 700 ES zabrzmi jakoś wyjąkowo ale niestety.Jutro poslucham Onkyo integra 9911 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrozu99 Napisano 14 września 2016 Autor Udostępnij Napisano 14 września 2016 Nadal nic nie kupiłem , prawdopodobnie podniosę troszeczkę kwotę gdyż w przedziale do 1000zł jakoś żaden wzmacniacz tych najbardziej znanych producentów ( Onkyo , Denon . Marantz , Sony , Pionieer ) nie rzucil mnie na kolana.Co powiedziecie o tych :http://allegro.pl/wzmacniacz-stereo-thule-...6472786439.htmlhttp://allegro.pl/micromega-tempo-1-i6472680008.htmlhttp://allegro.pl/integra-sansui-au-x701-i6496290361.htmli jeszcze jednen : http://allegro.pl/struss-140-2-stan-gabine...6496539929.htmlewentulnie jeszcze Densen B 100 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 16 września 2016 Udostępnij Napisano 16 września 2016 Ja bym wybierał pomiędzy Densenem B-100 a Thule Spirit.O Sansui zapytaj kolegów w wątku o tej marce, w zakładce "Sprzęt Znanych Marek". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrozu99 Napisano 27 września 2016 Autor Udostępnij Napisano 27 września 2016 Tak z ciekawości zapytam czy miał któryś z kolegów styczność z tym wzmacniaczem ?http://www.hifiengine.com/manual_library/pioneer/a-9.shtml Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 27 września 2016 Udostępnij Napisano 27 września 2016 Fajny staruszek. Nie znam, nie słyszałem jak gra. Ale miej świadomość, że od razu trzeba dać go do jakiegoś serwisu, by przejrzeli i ewentualnie wymienili kondensatory oraz ustawili prądy spoczynkowe. Może trzeba też przesmarować albo wymienić potencjometry.Na pewno kilka stówek trzeba w takie coś zainwestować. A jak zagra? To już zupełnie inna historia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrozu99 Napisano 27 września 2016 Autor Udostępnij Napisano 27 września 2016 dzięki za odpowiedź , jesli dogadam się ze sprzedającym co do ceny to zaryzykuję i kupię , oddam do serwisu na potrzebne zabiegi i podzielę się wrazeniami Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrozu99 Napisano 27 września 2016 Autor Udostępnij Napisano 27 września 2016 No niestety nie udało się kupić , ale pozyczyłem dziś z komisu Pioneera Sx-750 , tak na szybko moge powiedzieć że wysokie tony to bajka a resztę może przemilczmy , jutro wezmę do posłuchania Sony STR-V5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 27 września 2016 Udostępnij Napisano 27 września 2016 Mrozu99, nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi? Miałeś polecone naprawdę dobre wzmacniacze a szukasz jakichś ... hmmm. Jesteś masochistą czy jak? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrozu99 Napisano 27 września 2016 Autor Udostępnij Napisano 27 września 2016 słucham wszystkiego co mam pod reką , nic mnie to nie kosztuje a że akurat nie trafia się nic sensownego to co mi szkodzi Ten Pionieer co go akurat słucham to nie sx750 tylko SA750 teraz się przyjrzałem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts