S4Home Napisano 30 listopada 2016 Udostępnij Napisano 30 listopada 2016 Nie ma sprawy Do arcama nie potrzebujesz sterowników a jeśli już to zainstaluj się same. Korzystaj oczywiście z opcji 2.0Kabel USB nie ma znaczenia.Te tanie lubią przerywać dźwięk, ale na jakości nie ma to znaczenia.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 1 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 1 grudnia 2016 Oprócz długości kabli głośnikowych podaj też minimalne długości dla innych kabli. Nie wiem jak będziesz miał ustawioną elektronikę i czy najkrótsze kable Ci wystarczą? Pewnie optyczny od telewizora będzie dłuższy?No i podaj budżet na wszystko, bo inaczej nie ma sensu szukać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scorp Napisano 1 grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 1 grudnia 2016 Ok. Doszedlem do wniosku, ze poczekam do weekendu i przywiezienia kolumn - wtedy bede dokladnie wiedzial w jakiej odleglosci je ustawie i ile kabla bede potrzebowal. Dam znac w sobote lub niedziele. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scorp Napisano 6 grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 grudnia 2016 Mam zagwozdke - jak prawidlowo polaczyc kontroler ze wzmakiem? To tyl mojego wzmaka: http://www.audioweb.ro/uploads/product/lar...pirit-ia100.jpgTo tyl kontrolera: http://bilder.hifi-forum.de/max/50895/cont...kabel_66694.jpgW tej chwili mam polaczone tak: main input w kontrolerze -> pre out we wzmacniaczu i main output w kontrolerze -> main in we wzmacniaczuNiby wszystko dziala, ale wole sie upewnic. No i dodatkowo - co sie zmieni jesli zmienie polozenie tego dzyndzla we wzmacniaczu MAIN? Narazie jedynym zrodlem jest tv podlaczony przez wejscie sluchawkowe kabelkiem do wzmacniacza. Chyba mozna tez go podlaczyc do kontrolera? Bedzie jakas roznica? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scorp Napisano 20 grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 20 grudnia 2016 Ok, nastepne pytanie. Dokupilem irdaca. Jak powinno wygladac polaczenie z kontrolerem od Cantonow? Zrodlo->Irdac->kontroler->stereo? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majtek2013 Napisano 20 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2016 Cześć,Gratuluję zakupu. Jak już posłuchasz zestawu to napisz jakie są Twoje wrażenia.O podłączeniu kontrolera możesz poczytać w tym wątku: LINK. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scorp Napisano 20 grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 20 grudnia 2016 Dziekuje Co do podlaczenia - juz wczesniej czytalem Twoj temat. Mam tez ksiazeczke. W tej chwili podlaczylem tak:zrodlo->irdac->stereo (pod tape1)Nie za bardzo rozumiem jak dziala ten kontroler, ale w tej chwili jest po prostu zapetlony (tak jak na obrazku) ze stereo (in->out; out->in). Rozumiem ze tak ma byc? Musialem troche dzialac metoda prob i bledow ale wydaje mi sie, ze juz wszystko dziala ok. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scorp Napisano 11 stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 11 stycznia 2017 Po tych kilku tygodnia jestem bardzo zadowolony. Jedyny problem jaki mam, to kolor kolumn :/ Jako ze czytalem, ze zmiana koloru kolumn to nie jest dobry pomysl, zaczalem myslec o wymianie. Gdyby ktos chcial zamienic swoje czarne rc-l na moje brazowe, to chetnie bym sie skusil. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2017 A czemu zmiana koloru to nie dobry pomysł?Nie ingerujesz w projekt i bebechy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scorp Napisano 11 stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 11 stycznia 2017 Myslisz? Tylko jak to sensownie zrobic? Sa jakies firmy ktore cos takie przeprowadzaja? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 12 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2017 Idź do stolarza, kolumna to kawał płyty MDF oklejona materiałem lub fornirem. Raczej nie liczyłbym na to że uda się zmienić kolor z zachowaniem jakiejś sensownej estetyki ale może znajdziesz chętnego magika. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scorp Napisano 25 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2021 Witam po dluzszej przerwie Sytuacja wyglada nastepujaco - kolumny Canton Ergo RCL graja ze wzmakiem Thule IA100. Do tego mam Arcam Irdac ktory laczy to z tv. Od czasu mojego ostatniego wpisu wpadl jeszcze gramofon Sony PS-X4 wraz z przedwzmacniaczem Black Cube od LehmannAudio. No i chyba przyszedl czas na zmiany. O ile kolumny wydaj sie ok, o tyle chetnie pozbylbym sie wzmaka i daca. Potrzebuje czegos bardziej uniwersalnego dlatego mocno zaczalem sie zastanawiac nad czesto tutaj polecanym Marantzem PM7000N. Zalezy mi na bezproblemowym polaczeniu z tv (i konsola PS5) i mozliwosci korzystania ze Spotify itp oraz z dysku USB z flackami. Jak to moze grac z tymi moimi Cantonami? Ma to w ogole sens? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2021 Możemy Ci go pożyczyć na testy. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scorp Napisano 27 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2021 Gdybym mial do Was blizej, to bylaby super opcja, ale niestety Wrocław to nie ten Sląsk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts