batep Napisano 1 listopada 2016 Udostępnij Napisano 1 listopada 2016 Witam, jestem posiadaczem wzmacniacza stereo Marantz pm8003 i planuje kupić telewizor LCD najlepiej firmy Samsung w przedziale cenowym 2.000 - 25.000. Problem polega na tym że w nowych telewizorach nie ma możliwości podłączenia chinch przez co pojawił sie problem podłączenia mojego wzmacniacza. Możecie polecić jakiś dobry model?Dziękuje za odp. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 1 listopada 2016 Udostępnij Napisano 1 listopada 2016 Cytat Witam, jestem posiadaczem wzmacniacza stereo Marantz pm8003 i planuje kupić telewizor LCD najlepiej firmy Samsung w przedziale cenowym 2.000 - 25.000. No niezły przedział - górna cena jest wyższa 12,5 razy od dolnej.Poza tym nie określiłeś przekątnej.A najlepiej dokupić do wzmacniacza przetwornik DAC i podłączyć go kablem optycznym do TV, a parą kabli cinch do wzmacniacza i problem z głowy Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 listopada 2016 Udostępnij Napisano 2 listopada 2016 Wydaje mi się że to jakiś fake 2000 i 25000? I najlepiej Samsung? Czemu? Bo ma sąsiad? Czy reklama w TV bo inni nie mająZakładam że telewizor będzie przy najmniej dobry, wzmacniacz jest dobry a połączenie lipne. Zakładam także że TV nie będzie źródłem dźwięku np z You Tube? Bo to już profanacja przy takiej kwocie.Jeśli ma służyć tylko jako zastępstwo głośników w TV a sprzęt grający to co innego to jak doradza kolega wyżej DAC z optyka na analog. Chyba że chodziło o przedział 2000-2500 zł? To i tak uważam że szkoda wzmacniacza.Jakie są kolumny? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
batep Napisano 4 listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 listopada 2016 Chodziło o przedział 2000-2500 Kolumny to Canton Vento 820 + Canton AS 125SC Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 listopada 2016 Udostępnij Napisano 4 listopada 2016 Szkoda kolumn jeśli źródło to tv. Tak jak mówię jeśli chcesz lepiej słyszeć wiadomości to jakiś prosty dac fioo za 100 zł. Ale muzyki z Youtube to po prostu szkoda. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
batep Napisano 4 listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 listopada 2016 Możesz przyjacielu dać mi linka do aukcji z takim kablem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barry Napisano 4 listopada 2016 Udostępnij Napisano 4 listopada 2016 Przyjacielu, to nie kabelek tylko przetwornik cyfrowo analogowy który rozwiązuje Twój problem.. chyba nawet nie "wkleiłeś" nazwy aby sprawdzić co Ci koledzy z forum podpowiadają 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 4 listopada 2016 Udostępnij Napisano 4 listopada 2016 Batep, nie przeginaj bo ostatnio nie lubimy leni. Takie fajne kolumny pod tv? Świetokradztwo Dokup sobie choć jakiegoś niedrogiego cd żeby muzykę sluchać, a tv olej bo tam same bzdury Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 4 listopada 2016 Udostępnij Napisano 4 listopada 2016 Jak chcesz "nagłośnić" film z TV, czy wpiętego weń pendriva, to między TV a ten wzmacniacz podłącz DAC typu Fiio D3. zamienia sygnał z optyka na analogowy rca.Natomiast używanie TV jako odtwarzacza plików muzycznych , a zwłaszcza używania już YT jako źródła muzyki to porażka, zwłaszcza że masz niezłe kolumny , wzmacniacz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
batep Napisano 4 listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 listopada 2016 Panowie tu nie chodzi o lenistwo, nie cce kupić czegoś co nie bedzie działać, pomóżcie mi z tym proszę...a co do dźwięku z tv to nie podkreśliłem na początku że to dla mnie tylko żona sie uparła że do nowo kupionego telewizora "chce" mieć lepszy dźwięk niż oferuje sam telewizor Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts