Kazumi Napisano 4 listopada 2016 Udostępnij Napisano 4 listopada 2016 Witam,zgodnie z poradami na forum zakupiłem na początek mojej przygody Denona PMA 980 i Dali 505...i teraz kolejne pytanie. Planuję zakup DACa Nostromo - Wolf plus zasilacz oraz CD. I teraz dwie drogi...Czy lepiej kupić np jakiegoś Marantza CD52 jako transport do tego DACa (bo nie mam sensu więcej mają DACA) czy lepiej kupić Cambridge Azur 640c V2 i go przerobić, a z DACiem poczekać jeszcze chwilę?Zaznaczam, że w rezultacie końcowym na niezależnym DACu mi zależy...Z góry dziękuję za pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 listopada 2016 Udostępnij Napisano 4 listopada 2016 Lepiej wybrać lepszy dac i prosty transport. To dac generuje dźwięk. Transport ma tylko odczytywać płynnie utwory. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 4 listopada 2016 Udostępnij Napisano 4 listopada 2016 Poza tym nostromo nie jest mistrzem świata. Jako, że dac generuje dzwięk ma na niego bardzo duży wplyw. On nadaje charakter brzmieniu razem z wzmakiem i kolumnami. Poczytaj o dac, a głównie o kościach bo co model to inna sygnatura dzwięku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazumi Napisano 4 listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 listopada 2016 Cytat Poza tym nostromo nie jest mistrzem świata. Jako, że dac generuje dzwięk ma na niego bardzo duży wplyw. On nadaje charakter brzmieniu razem z wzmakiem i kolumnami. Poczytaj o dac, a głównie o kościach bo co model to inna sygnatura dzwięku. Ok tylko, że rozmawiamy o sprzęcie w kategorii 1000 zł...a tu już Nostromo chyba jest w czołówce (DAC plus zasilacz)? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barry Napisano 4 listopada 2016 Udostępnij Napisano 4 listopada 2016 Cytat Transport ma tylko odczytywać płynnie utwory. Po ostatnich odsłuchach jakie przeprowadziłem w domu poszukując nowego zestawu stereo ciężko mi się zgodzić z powyższym. Na własnym uchu przekonałem się że transport MA znaczenie i nie można go traktować jak tylko urządzenie do "odczytu". W zestawieniu Yamaha CD N 301 vs Yamaha DVD S-2700 vs Marantz CD6006 różnice były bardzo słyszalne pomimo iż "półka" cenowa podobna. Nadmienię iż w zestawieniu tym Yamaha 301 poniosła klęske... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 4 listopada 2016 Udostępnij Napisano 4 listopada 2016 Swego czasu jak szukalem dac dla siebie to wpadłem na matrixa. Kosztował chyba dokladnie 1000zł. Jest bardzo chwalony.Wrzuciłem na A i jest nawet z pilotem. Zobacz czy wejścia Ci spasują. Oprucz tego do 1000zl jest tego mnustwo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazumi Napisano 4 listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 listopada 2016 Ok tylko ja dalej nie wiem czy kupować jak najtaniej CD jako transport czy jednak zainwestować w ten temat trochę więcej.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 4 listopada 2016 Udostępnij Napisano 4 listopada 2016 Co to znaczy "jak najtaniej"?Jeśli myślisz że kupisz byleco za 100zł i ładnie to zagra z DACem to niekoniecznie.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barry Napisano 4 listopada 2016 Udostępnij Napisano 4 listopada 2016 Cytat Ok tylko ja dalej nie wiem czy kupować jak najtaniej CD jako transport czy jednak zainwestować w ten temat trochę więcej.... Polecam samemu posłuchać a będziesz wiedział czy inwestować... Pozdro Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts