Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
A co to są kolumny "audiofilskie"? Jakies specjalne? Nic nie napisales... przejdz sie po salonach audio i posluchaj. Moze cos wybierzesz.

Nie napisales ani do jakiej muzyki, ani z czym to ma grac. Nie napisales jak duze jest pomieszczenie...

Chce kupic ekstra samochód...
Napisano
ja doradzam spróbować w firmie akustyk w Warszawie lub akkus w Wejcherowie. Można kupić do montażu we własnym zakresie rasowe zestawy (głośniki + zwrotnica + obudowy). To najlepszy sposób na dobry dźwięk przy umiarkowanym wydatku. Myślę, że zaoszczędziś conajmniej 30%. Jak dasz radę z robotami lutownicz-monterskimi to warto spróbować. Tam mają dobre głośniki i projekty.
Napisano
Jak pod komputer i audiofilskie to proponuję cokolwiek z Sonus Fabera icon_razz.gif Tylko budżet nie ten. To oczywiście żart icon_biggrin.gif
A swoją drogą "audiofilskie" to bardzo szerokie pojęcie. I tak dla jednego będą to głośniki piękne i wysublimowane dźwiękowo a przy tym baaaardzo drogie. Dla drugiego natomiast każde głośniki które spełnią jego oczekiwania muzyczne i cena nie jest tu wyznacznikiem. Mogą być nawet tanie.
I na koniec i bez obrazy - jakbym miał głosniki za 3000 zł. podpiąć pod komputer to chyba bym padaczki dostał icon_confused.gif Za 3000 zł. można skompletować sobie całkiem sprytny zestawik ( CD, wzmak i głośniki) który zagra wspaniale i co najważniejsze nie będzie profanował szerokiego pojęcia audiofilizmu.
Napisano
Kończąc swoje pisanie na ten temat, do komputera polecam dobry zestaw Creativa za ok. 200 - 350 zł. z subwoferem. Creative to właśnie "audiofilska" firma jeżeli chodzi o łup - łup na blaszakach. Ma kopa jak diabli. Oczywiście na dobrej karcie dźwiękowej też Creativa a nie na integrze z płyty głównej.
Napisano
Jak mają być do kąputera to ja Ci polecam zestaw Logitecha (z Subwooferem) a konkretnie Z-5500, nie mają żadnej konkurencji w tej cenie. Mam okazje często ich słuchać u znajomego i powiem szczerze że nie mogę im nic zarzucić.. Piszesz że słuchasz Techno, hip-hop...więc pewnie na basie ci zależy...a tam go masz od groma icon_wink.gif
albo szukaj Creativa tak jak kolega Perkoz_1 radzi...
Powodzenia