tiimi83 Napisano 15 lutego 2017 Udostępnij Napisano 15 lutego 2017 Dzisiaj zobaczyłem nowy kawałek TEKI i przypomniały mi się czasy jego produkcji z 3Wymiarem czy Borixonemhttps://www.youtube.com/watch?v=FAVvg_0pdik Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania22 Napisano 19 lutego 2017 Udostępnij Napisano 19 lutego 2017 Uwielbiam ten kawałek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pboczek Napisano 23 lutego 2017 Udostępnij Napisano 23 lutego 2017 Polecił bym albumy: "Spalam się" Kazika Staszewskiego, "Żeby było miło" Grześka Bolca Borka, a później Paktofonika "Kinematografia" i Kaliber 44 - można zacząć od złotych płyt.Naszło mnie pytanie, kto mógłby być pierwszym polskim wykonawcą R&B? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nina955 Napisano 22 marca 2017 Udostępnij Napisano 22 marca 2017 Polecam wszystkie piosenki Tedego. Jest trochę irytujący jako osobowość, ale piosenki ma na prawdę dobre. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dareczek Napisano 26 maja 2017 Udostępnij Napisano 26 maja 2017 Tede, Zbuku i Polska Wersja najlepsi wykonawcy polskiego Hip Hopu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nico67 Napisano 9 lipca 2017 Udostępnij Napisano 9 lipca 2017 Ja polecam trzeci wymiar. Dla mnie najlepszy zespół hip hop w kraju Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pboczek Napisano 9 lipca 2017 Udostępnij Napisano 9 lipca 2017 (edytowany) Nico67 a dlaczego on taki dobry? Grasz w nim? Temat to jednopostowy więc pozwolę sobie na prowokację. Czy hip-hop to jeszcze muzyka, czy tylko rymowanki - lepsze lub gorsze wynurzenia do cudzej nuty? Czym są sample w hip-hopie? Edytowano 9 lipca 2017 przez Pboczek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eryk2kartman Napisano 30 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2017 (edytowany) Dnia 09/07/2017 o 11:45, Pboczek napisał: Temat to jednopostowy więc pozwolę sobie na prowokację. Czy hip-hop to jeszcze muzyka, czy tylko rymowanki - lepsze lub gorsze wynurzenia do cudzej nuty? Czym są sample w hip-hopie? Oczywiscie ze Hip Hop to muzyka, i sa tam sample tylko w dzisiajszych czasach wystarczy ze cos tam nucisz i moze pare rymow masz, nagrasz teledysk z dobrymi laskami i juz jestes mega gwiazda. Wszystkie malolaty robia WOW! tylko prawda taka ze bity ktorych teraz uzywaja sa bardzo proste, nie ma dobrych lini melodycznych i ogolnie to sie sprowadza do czegos w stylu Idola. Kiedys DJ czy producent musial sie znac na rzeczy, teraz juz mniej, bo komputer robi wszystko za ciebie. Popatrzcie na DJ-ow uzywajacych Serato, nic nie mam przeciwko, ale troche mija sie to z celem, Serato dobierze BPM, zrobi sync a DJ tylko wcisnie przycisk. Trzeba byc osoba medialna, talent to sie juz nie liczy - ale to sie dotyczy wiekszosci gatunkow muzycznych nie tylko hip hopu. I to nawet wszyscy mowia, niby to progress ale jaki to progress? dokladnie jest tak ja na zdjeciu ponizej hahaha teraz to dopiero prowokacja jest, juz widze wszystkich 15-to latkow broniacych swoich idoli Prawdziwa muzyka umarla gdzies okolo roku 2000-2005 uff moze troche mnie ponioslo ale musialem to powiedziec bez obrazy A co do polecania to jak najbardziej moge polecic Tomek Nowak Quartet, Nagrali pare plyt z Eskaubei, bardzo przyjemne, prawdziwi muzycy, zywe instrumenty! Edytowano 30 sierpnia 2017 przez eryk2kartman Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateo89 Napisano 27 września 2017 Udostępnij Napisano 27 września 2017 Syndykat , Arczi szajka , Nizioł , TPS , ZDR , Dobo , Bonus RPK , Polska wersja . To jest perła rapu oczywiście trzeba taki lubić a jest mocny . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PelekZwE Napisano 11 maja 2018 Udostępnij Napisano 11 maja 2018 Siemanko a co powiecie o moim nowym utworze/bicie/klipie? Polecam oglądnąć od początku do końca i posłuchać zanim wystawicie jakaś ocenę zdrówka mordki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matroszka Napisano 6 lipca 2021 Udostępnij Napisano 6 lipca 2021 (edytowany) 🎾🎾🎾 Sequel hitowego numeru "U MNIE ZIOMEK JAKOŚ LECI" i zarazem pierwszy singiel z płyty HARDOR MAX. https://www.youtube.com/watch?v=NQINLuxpRTw Edytowano 6 lipca 2021 przez Matroszka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 6 lipca 2021 Udostępnij Napisano 6 lipca 2021 (edytowany) Dla Mnie W rapie ważny jest przekaz! Podklad jest niejako dopełnieniem i ma tworzyć "klimat" - ale to tylko moje zdanie. Edytowano 6 lipca 2021 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 6 lipca 2021 Udostępnij Napisano 6 lipca 2021 Dnia 30.08.2017 o 15:11, eryk2kartman napisał: Prawdziwa muzyka umarla gdzies okolo roku 2000-2005 Dostanę złotą łopatę za to wykopalisko 😁 Co do Twojej wypowiedzi - bzdura. Określ jeszcze, w którym miesiącu i dniu, godziny nie musisz podawać 😄 Zresztą, Ty napisałeś, ze około 2000-2005 roku, ktoś inny napisze, że maksymalnie do lat 80. Jeszcze inny stwierdzi, że na przykład muzyka rockowa współcześnie nie istnieje - ta dobra i wartościowa, a to bzdura, bo akurat w tym roku wyszło kilka mocarnych rockowych albumów. Po drugie, co to znaczy prawdziwa muzyka? Dobra muzyka powstaje każdego roku, tylko trzeba trochę poszperać, bo w mainstreamie faktycznie jest dużo gówna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 6 lipca 2021 Udostępnij Napisano 6 lipca 2021 (edytowany) 5 minut temu, Adi777 napisał: Dobra muzyka powstaje każdego roku, tylko trzeba trochę poszperać, Dokładnie Edytowano 6 lipca 2021 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
narmer Napisano 13 lipca 2021 Udostępnij Napisano 13 lipca 2021 z północy a teledysk z południa 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Polski Rap Hip Hip Napisano 9 lutego 2022 Udostępnij Napisano 9 lutego 2022 Z kategorii Rap / Hip Hop polecamy sprawdzać podziemie. Ostatnio wyszła taka płyta: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasniutki Napisano 13 lutego 2022 Udostępnij Napisano 13 lutego 2022 No ja uważam obecną scenę za dramatyczną, a przede wszystkim to jak nadużywany jest autotune, lirycznie też spadek i rymy częstochowskie lub w ogóle brak rymów. Przez ostatnie lata poszedł taki downgrade, a to i tak umówmy się był gatunek z najniższym progiem wejścia - że nie wiem co jeszcze można zdowngradować. Pewien YT i pisarz tekstów dla hip hopowców dobrze podsumował obecne trendy Raczej wciąż zostaję przy starszych kawałkach, Moja obawa, Film Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 19 lutego 2022 Udostępnij Napisano 19 lutego 2022 Robi się niestety taką muzykę na którą jest popyt. Społeczeństwo w większości to bezguscie któremu wystarczy mocniejszy bit i skoczny rytm jak w disco polo. Nie liczy się tekst czy wokal i instrumental. Po prostu ma być wesoło jak na zabawie w remizie w 1995 roku 🙃 Prawdziwi artyści mają przesrane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szkice Napisano 13 maja 2022 Udostępnij Napisano 13 maja 2022 Dnia 22.03.2017 o 08:56, nina955 napisał: Polecam wszystkie piosenki Tedego. Jest trochę irytujący jako osobowość, ale piosenki ma na prawdę dobre. ostatnie to raczej disco nie rap Moge polecic jedynie to co mi się podoba: A więc tak twórczosc Bisza - nie każdemu podejdzie ale gość jest jednym z lepszych tekściarzy w Polsce a co nie przeklada się na popularność. Gry słowne i żonglowanie znaczeniami to sztuka w jego wykonaniu. Łona - rzadko wydaje mega inteligentny gość z zajebsitym flow. Dwa sławy - humor i dobra technika Eldo - refleksje Trzeci Wymiar - technika, której trudno dorównać Tau - wartości Chrześcijańskie ponad cały ten pseudo syf co niektórzy raperzy proponują to tak na szybko Dnia 26.05.2017 o 11:48, Dareczek napisał: Tede, Zbuku i Polska Wersja najlepsi wykonawcy polskiego Hip Hopu. wg Ciebie, nie ma czegos takiego jak najlpeszy wykonawca... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fantomas Napisano 14 maja 2022 Udostępnij Napisano 14 maja 2022 Paluch, Sobota, to są KOTY. Słoń, etc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekPijowczyk Napisano 26 maja 2022 Udostępnij Napisano 26 maja 2022 Warto jeszcze dodać Pezeta. Zdecydowanie jednak wolę starsze jego płyty jak Muzyka klasyczna itd. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 26 maja 2022 Udostępnij Napisano 26 maja 2022 (edytowany) DGE, - jedyny raper ktorego mam wszystkie płyty! Pih - specyficzne klimaty i teksty Sokół - "magiczny" wokal Narazie tyle odemnie Edytowano 26 maja 2022 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekPijowczyk Napisano 26 maja 2022 Udostępnij Napisano 26 maja 2022 9 minut temu, Chyba Miro 84 napisał: DGE, - jedyny raper ktorego mam wszystkie płyty! Pih - specyficzne klimaty i teksty Sokół - "magiczny" wokal Narazie tyle odemnie Co do Sokoła to mam płytę sprzed jakichś 3 lat. Nazywała się chyba Wojtek Sokół, z taką czerwoną okładką. Dość specyficzna, ale spoko Warto jeszcze wspomnieć o Paktofonice. RIP Magik Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 26 maja 2022 Udostępnij Napisano 26 maja 2022 (edytowany) Tak. Ta płyta jest wogóle bardzo dobrze nagrana moim zdaniem (audiofilsko) heh zaraz sie audiofile rzucą fajne kawałki to: - za ręce - pomyłka a w sumie to większość utworów z tej płyty Ps. RIP CHADA Edytowano 26 maja 2022 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekPijowczyk Napisano 27 maja 2022 Udostępnij Napisano 27 maja 2022 20 godzin temu, Chyba Miro 84 napisał: Tak. Ta płyta jest wogóle bardzo dobrze nagrana moim zdaniem (audiofilsko) heh zaraz sie audiofile rzucą fajne kawałki to: - za ręce - pomyłka a w sumie to większość utworów z tej płyty Ps. RIP CHADA Dokładnie, RIP Chada. Przykre że tak skończył. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts