Top Hi-Fi Szczecin Napisano 27 marca 2017 Udostępnij Napisano 27 marca 2017 A ja bym jeszcze raz podkreślił, że chodzi o nowego Rotela. Myślę, że dużo osób w tym wątku powinno posłuchać z otwartą głową nowego Rotela, a nie skreślać go na bazie tego, jak Rotele grały kiedyś. Szczególnie, jak widzę porównania do 06 to mi się kopułka tytanowa w kieszeni otwiera. Swoją drogą, połączenie z NAD 375 również bardzo sensowne, ale w tą stronę iść już z wiedzą, że zmieni on znacząco charakter kolumn. No, i nie dostajemy wodotrysków w postaci USB DAC'a, armii wejść cyfrowych itp. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 28 marca 2017 Udostępnij Napisano 28 marca 2017 (edytowany) Top Hi-Fi Może zaproponujcie specjalną ofertę dla forumowiczów, nie tylko na Rotele - było by to mile widziane. Czy to prawda, że Rotel połączył się z B&W? Od jakiego czasu wzmacniacze i kolumny produkowane są nazwijmy to do wspólnego grania? Gdzieś o tym czytałem, ale nie potrafię zweryfikować. Jak wygląda sprawa odsłuchów w domu? Czy wysyłacie sprzęt kompletnie nowy czy już wygrzany? Bo ustawowe 14 dni to trochę mało na wygrzanie elektroniki. Z mojego doświadczenia jest to min. 150-200 godzin, co rozkładając w czasie może wyjść około 2 miesięcy. Edytowano 28 marca 2017 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kangur1981 Napisano 28 marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 28 marca 2017 Witam wszystkich uczestników. No to się porobiło teraz dopiero mam bałagan :-). Mój budżet to około 3-4 tyś na wzmacniacz. Cały czas chodzi mi po głowie nowy sprzęt proszę wziąść to pod uwagę. Co do cd zostawię narazie obecny czyli yamaha dvd/cd s2700 jest w super stanie. Uważam może się mylę najpierw wzmacniacz a z czasem dokupię cd. Pozdrawiam serdecznie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 28 marca 2017 Udostępnij Napisano 28 marca 2017 (edytowany) Za 3.5 masz uzywanego nad 375. Za sprzetem używanym przemawia wyższa jakość za takie same pieniądze. Sprzęt w tych kategoriach cenowych jest szanowany przez użytkowników. Ja bym wymienił te bw, ale to ja bym zrobił. Niestety to kolumny wymagające często amplifikacji droższej niż one same. Radzę podpytać w klubach tej marki o opinię o tym modelu i z czym jest łączony. Ja bym tak zrobił gdybym ich się nie pozbywał. Decyzję musisz podjąć sam. I życzę słusznego wyboru :). Powodzenia. Edytowano 28 marca 2017 przez audiowit Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 marca 2017 Udostępnij Napisano 28 marca 2017 Ender a skąd wziąłeś ta informację że się połączyły? I gdzie są zestawianie do wspólnego grania? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi Szczecin Napisano 28 marca 2017 Udostępnij Napisano 28 marca 2017 Firmy nie tyle połączyły się, co współpracują w kwestii dystrybucji Rotela. Samo B&W używa wzmacniaczy Rotela do napędzania swoich systemów demonstracyjnych na głośnikach serii CM i 600. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 28 marca 2017 Udostępnij Napisano 28 marca 2017 S4Home Gdzieś czytałem na jakimś forum i za chol..ę nie mogę znaleźć. Wyjaśnienie już napisał kolega z branży. Ja dzisiaj wyjeżdżam i na forum będę dopiero jutro lub pojutrze - jak się ogarnę. Do zobaczenia wkrótce. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 marca 2017 Udostępnij Napisano 28 marca 2017 W Polsce jest po prostu ten sam dystrybutor. Co mówiąc prywatnie wcale nie oznacza najlepszego połączenia:) Ci w temacie wiedzą o co chodzi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi Szczecin Napisano 29 marca 2017 Udostępnij Napisano 29 marca 2017 S4, nie do końca zrozumiałeś. To nie "wina" polskiego dystrybutora, że ma obie marki. To wola samego Rotela i B&W. Ci w temacie wiedzą, jak te dwie marki się zgrywają. Nie trzeba nikogo przekonywać, wystarczy włączyć muzykę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kangur1981 Napisano 29 marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 29 marca 2017 Czyli Panowie rotel a12 plus cd np. a14 i b&w 603 s3 i będzie gitara prawda? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barry Napisano 29 marca 2017 Udostępnij Napisano 29 marca 2017 Witaj, nic tu po odpowiedziach że się nada czy też nie... jak sam nie sprawdzisz to się nie dowiesz niestety - a przy chęci wydania tylu złotówek to jednak trzeba na własnej skórze (uchu) się przekonać. Pozdrawiam i powodzenia życzę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathew Napisano 29 marca 2017 Udostępnij Napisano 29 marca 2017 Dnia 28.03.2017 o 09:33, Kangur1981 napisał: Witam wszystkich uczestników. No to się porobiło teraz dopiero mam bałagan :-). Mój budżet to około 3-4 tyś na wzmacniacz. Cały czas chodzi mi po głowie nowy sprzęt proszę wziąść to pod uwagę. Co do cd zostawię narazie obecny czyli yamaha dvd/cd s2700 jest w super stanie. Uważam może się mylę najpierw wzmacniacz a z czasem dokupię cd. Pozdrawiam serdecznie Propozycji jest wiele. Tak więc zostaje tylko odsłuch. Zdanie wyrobisz sobie sam. Do listy dopisz sobie jeszcze wzmacniacz Harman Kardon. myślałeś nad lampą? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 29 marca 2017 Udostępnij Napisano 29 marca 2017 Jasne, że będzie gitara. O ile chcesz wydać tyle kasy na nowy sprzęt. Zagra sporo gorzej niż używany za takie pieniądze, a przy odsprzedaży stracisz ze 40 - 50 %. A pewnie to nie zestaw docelowy, prawda? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathew Napisano 29 marca 2017 Udostępnij Napisano 29 marca 2017 A co to za różnica czy Rotel połączył sie z Bowersem czy nie? Trzeba podłączyć i posłuchać. Mnie osobiście połączenie takie odpowiadało. Dla kogoś może być zbyt jaskrawe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 marca 2017 Udostępnij Napisano 29 marca 2017 3 godziny temu, Top Hi-Fi Szczecin napisał: S4, nie do końca zrozumiałeś. To nie "wina" polskiego dystrybutora, że ma obie marki. To wola samego Rotela i B&W. Ci w temacie wiedzą, jak te dwie marki się zgrywają. Nie trzeba nikogo przekonywać, wystarczy włączyć muzykę. A to przepraszam nie wiedziałem że poza polską to wspólna sieć sprzedaży. Dzięki Bardzo słuszna uwaga mathew Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 31 marca 2017 Udostępnij Napisano 31 marca 2017 (edytowany) Jak nie chcesz wydawać za dużo kasy to możesz pomyśleć o starszych używanych Rotelach - te co prawda trzymają cenę, ale zawsze jakiś chętny nabywca się znajdzie. Wyjdzie Ci to dużo taniej, za jakieś 1500-2500 zł można czegoś poszukać. Przy odsprzedaży nic nie tracisz lub bardzo mało. Edytowano 31 marca 2017 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts