jankow Napisano 2 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2017 (edytowany) W odsłuchu podobało mi się połączenie cd6006+pm6006+ tannoy mercury 7.4 Jak zagra ten zestaw po zmianie cd6006 na ud7007? Czy ud odtwarza z pendrive filmy *.mp4? Edytowano 3 kwietnia 2017 przez jankow Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barry Napisano 3 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2017 Jak zagra to samemu trzeba sprawdzić - ot, taka "złota" zasada... natomiast co odtwarza a co nie to napewno jest zamieszczone w instrukcji urządzenia która to jest dostępna w sieci... tu recenzja z "naszego" podwórka: http://audio.com.pl/testy/kino-domowe/odtwarzacze-blu-ray/2224-marantz-ud7007 pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2017 Zagra niemal tak samo. Bo nawet jeśli dźwięk z UD 7007 po analogu Ci nie odpowie to wyjdziesz cyfrowo do PM6006 i to on zadba o barwę dzwięku. Więc chyba wygodnie W razie pytań lub wycen zapraszam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jankow Napisano 3 kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2017 2 godziny temu, S4Home napisał: Zagra niemal tak samo. Bo nawet jeśli dźwięk z UD 7007 po analogu Ci nie odpowie to wyjdziesz cyfrowo do PM6006 i to on zadba o barwę dzwięku. Więc chyba wygodnie W razie pytań lub wycen zapraszam O taką konkretną odpowiedź mi chodziło. Dzięki. Proszę o wycenę na priva. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 4 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 4 kwietnia 2017 14 godzin temu, S4Home napisał: Zagra niemal tak samo. Bo nawet jeśli dźwięk z UD 7007 po analogu Ci nie odpowie to wyjdziesz cyfrowo do PM6006 i to on zadba o barwę dzwięku. Więc chyba wygodnie Dokładnie tak. Napęd UD jest jak widać dobrej klasy ( bo często podnoszone są głosy, że samo przetwarzanie sygnału to nie wszystko) , więc nie powinien on być tutaj słabym ogniwem. Szkoda, że czasem brakuje, ba brak jest, takich "nieoczywistych" testów typu wspomniane dwa elementy, czy drogi amplituner, a tańszy wzmacniacz itd. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 4 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 4 kwietnia 2017 (edytowany) W niemieckich miesięcznikach (Audio, Stereoplay, Stereo) brzmienie urządzeń jest określane w kategoriach bezwzględnych. Studiując tabelki można sobie porównać jakość brzmienia sprzętów z różnych kategorii (np. BR vs. CD). Edytowano 5 kwietnia 2017 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 5 kwietnia 2017 Całkowicie bezwzględnych? Zawsze musi być punkt odniesienia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 5 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 5 kwietnia 2017 Każde pismo inaczej to definiuje, ale materiał do porównań sprzętów z różnych kategorii jest. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2017 Szkoda tylko że nie ma już prawdziwych rzetelnych testów. Takich którzy nie boją się wyjść na przeciw producentom. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 6 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2017 Nie wiem, czy nie ma rzetelnych testów. Może jednak są. Miesięczniki Audio i Stereoplay mają chyba jednego wydawcę (czyli producent zamawia reklamy w jednej firmie) a wyniki testów często się rozjeżdżają. Wysoka pozycja w Audio i dużo niższa w Stereoplay (albo odwrotnie). Gdyby to wszystko było sterowane reklamami, to takie sytuacje nie powinny mieć miejsca. Z drugiej strony, jeśli recenzje są uczciwe, to fakt, że jeden recenzent uważa dany sprzęt da wybitny, a inny za przeciętny, też nie zbliża nas do poznania "prawdy obiektywnej". Skoro każdemu się co innego podoba, to po co w ogóle się tym zajmować. Pozostaje polegać jedynie na własnym wyrobieniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2017 Ja wiem, że nie ma. "Pozostaje polegać jedynie na własnym wyrobieniu." Doszedłem do tego długo przed statusem "branża". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasny Napisano 8 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2017 Dnia 6.04.2017 o 19:24, Kraft napisał: Nie wiem, czy nie ma rzetelnych testów. Może jednak są. Jak znajdziesz kilka mocno krytycznych to byłby jakiś trop. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 8 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2017 Otóż są takie! W miesięczniku Audio-Video potwornie zjechali nowe flagowce Tonsilu. Tak słabej oceny końcowej jeszcze nie widziałem. Odmiennie, ale też krytycznie, rozprawili się z Grajpudłami. Wytknęli im wiele niedoróbek, na końcu jednak wystawili dźwiękowi ocenę pozytywną (jednak w stosunku do ceny, chyba jednak umiarkowanie entuzjastyczną). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nightmare00000 Napisano 5 marca 2018 Udostępnij Napisano 5 marca 2018 Korzystając z powiązanego tematu... czy Marantz CD6006 może odtwarzać pliki flac bezpośrednio z podpiętego do niego pendrive? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts