JarekPL Napisano 19 maja 2017 Udostępnij Napisano 19 maja 2017 Cześć, jestem posiadaczem zestawu Edifier S760d podłączonego optykiem do PC (Sound Blaster Z, za kilka dni Zxr), Dolby Digital wg. preferencji ponad DTS. Zastanawiam się czy istnieją dostępni na polskim rynku konkurenci (cena bez znaczenia, no do 5000zł-10.000zł) w tej klasie - czyli głośniki 5.1 z wbudowanym wzmacniaczem ? Jak macie jakieś polecić chętnie zerknę, chcę mieć najlepsze nagłośnienie Od razu zaznaczę - kolumny i amplitudery mnie nie interesują. Kolumny nie, bo nie mam miejsca w pokoju i mieszkam w bloku. Jak zbuduję dom, kiedyś w przyszłości to na pewno o radę w kwestii kolumn się zwrócę Pozdrawiam Jarek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arko55 Napisano 19 maja 2017 Udostępnij Napisano 19 maja 2017 " Jak macie jakieś polecić chętnie zerknę, chcę mieć najlepsze nagłośnienie Od razu zaznaczę - kolumny i amplitudery mnie nie interesują." Czyli nici z możliwie najlepszego dźwięku Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JarekPL Napisano 21 maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 maja 2017 Tak jak powiedziałem - brak miejsca w pomieszczeniu. Najlepszy w ramach głośników 5.1 z wbudowanym wzmacniaczem. Na kolumny nie ma miejsca. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 21 maja 2017 Udostępnij Napisano 21 maja 2017 (edytowany) Jak nie masz miejsca na kolumny i normalne rozwiązania to chyba musisz szukać porad na forach komputerowych. albo wrzucić w Google "zestawy 5.1" i wyskakuje bardzo wiele linków a wśród nich http://audio.com.pl/testy/kino-domowe/zestawy-glosnikowe-5-1 Edytowano 21 maja 2017 przez Fafniak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JarekPL Napisano 21 maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 maja 2017 (edytowany) Dziękuję, nie znałem powyższych firm, chyba zrobię rozszerzony "research" w google Gdyby jednak ktoś miał doświadczenie z Edifier S760d i był w stanie polecić lepsze od nich 5.1 byłbym wdzięczny. Edytowano 21 maja 2017 przez JarekPL Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 maja 2017 Udostępnij Napisano 25 maja 2017 Nie znam tego systemu. Ale czy aby taki Onkyo 656 + Canton Movie 365 czy też droższe Tanoy Arena nie zagrają lepiej? Bo ja jednak obstawiam że tak. Wielkościowo to samo. Kable idą tak samo. Ewnetualnie jestem pewien że Onkyo 656 + Klipsch RP160+RP440C+RP240S i 110SW zagrają lepiej. Podjedz ze swoim systemem do nas i porównywamy z naszym Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Note Napisano 26 maja 2017 Udostępnij Napisano 26 maja 2017 (edytowany) Miałem doświadczenia z tym zestawem Edifier'a i muszę powiedzieć , że jak na swoją cenę to jest naprawdę świetne 5.1. Jednak powyższe propozycje jak Tannoy Arena, zarówno jak i ten zestaw Onkyo z Klipschami zdecydowanie zagra lepiej. @S4Home dobrze radzi. Niech Cię nie zmylą te małe głośniczki z zestawu Tannoya ... Edytowano 26 maja 2017 przez Note Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JarekPL Napisano 13 czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 czerwca 2017 Rozumiem, czyli zostaje mi tylko zestaw głośniki + wzmacniacz / DAC Dzięki za propozycję, obecnie się wstrzymam z rozbudową systemu, zainwestowałem w słuchawki i muszę się nimi nacieszyć (Sonorous VI) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts