Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 55
  • Created
  • Ostatnia odpowiedź

Top Posters In This Topic

Napisano

Ponownie: Lepiej kupić zestaw stereo niż amplituner kina domowego-w dodatku przeciętny model.

Jaką kwotą teraz dysponujesz? Na Allegro jest teraz niezły komplet Arcama za 1600zł: wzmacniacz+CD+tuner.

Pozdrawiam

Napisano

Nie zauważyłem, ze to amplituner, tego nie chcę. Temat zamknięty. Tylko stereo i najlepiej Onkyo , bo jakoś mi się spodobało. Biorę też pod uwagę kolumny Melodika BL30 lub Avanto Fs-20, bo są wąskie, mogę je odsunąć od ściany na jakieś 15-20 cm. Dla mnie te wymiary to priorytet.

Napisano
Dnia 5.08.2017 o 15:44, agaj666 napisał:

STX-y 140 wracają skąd przyszły.
Zaczynamy od nowa. Kolumny podłogowe, nie podstawkowe. Wąskie, max szerokość to 20 cm. Więcej po prostu nie wejdzie. Wysokość ok. 100-110 cm. 

Hehehe :)

A nie mówiłem

Bl30 zaskakują wielkością do dźwięku. Dobry wybór. Z avanto musisz uważać na boczny głośnik. Masz na to miejsce?

Co do onkyo to z nowych od modelu 9050 nie niżej.

Ze starszych integra 8850 lub 8870.

Pozdrawiam

Napisano (edytowany)

Mówiłeś ale jak się nie przewrocis to się nie naucys ?. Miejsca z boku raczej nie ma więc Avanti odpadają. Szukam teraz piecyka i kompakcika. Onkyo na pierwszym miejscu, a ktoś poleca mi również Denona PMA1500R i DCD1450AR. 

Edytowano przez agaj666
Napisano (edytowany)

Na 70% będzie Danonek DCD 1550R + DENON PMA-1500R 
30% zostawiam na  Onkyo Integra A-9711 albo 9911 + Onkyo DX-7051 lub CD Onkyo DX- 7711 ew. 
ONKYO Integra 9711, CD Onkyo Integra 7711.
Kolumny: 
Tannoy Fusion F3 
KEF Q5 
Mission 774 
Monitor Audio Bronze B4 
Dali Concept 6. 

Melodika BL 30
Które najlepiej zagrają z Danonkami, a które z Onkyo ?

Dalej szukał nie będę. Ma być coś z tego więc poproszę o dobranie głośników do tych zestawów. 

Edytowano przez agaj666
  • 2 weeks later...
Napisano

JEST Denon DCD 1550R + DENON PMA-1500R + Tannoy Fusion F3 i Mission 774.
Podłączone na szybko Miśki dają całkiem nieźle. W piątek mam wolne, posłucham całości, bo jedne z nich będe musiał odesłać.

Napisano

Kupiłem Denon DCD 1550R + DENON PMA-1500R + Tannoy Fusion F3 i Mission 774 i jeszcze wpadła mi w ręce integra Onkyo 9911. Danonki grają ładnie, lepiej z kolumnami F3. Postanowiłem ożenić Onkyo z DCD i.... wbiło mnie w ziemię. Jest władza, moc i potęga ale... nie wiem które kolumny wybrać :-D Jedne mogę i muszę oddać. Siedzę nad tym biednym przełącznikiem A-B i ...głupieję.

Napisano

Wygrzewanie to proces ''rozruszania'' fabrycznie nowych przetworników i ułożenia się elementów zwrotnicy głównie chodzi o kondensatory. Proces ten trwa conajmniej kilkadziesiat godzin. Czasem kilkaset....

Ale po kilkudziesięciu są największe zmiany.

Napisano

Tak dokładnie. Nie ma sensu sluchać kolumn po wyjęciu z pudelka. Podpowiem Ci, ze producent moich przetworników zaleca 400h wygrzewania.

Wiadomo też, ze czym głośniej grasz to proces jest szybszy. Ale bez przesady :). Na początku plumkanie po 2 dniach mozesz słuchać już głośniej.

Napisano

Nie tylko kondensatorów ale i zawieszenia. Ma grać nie głośno faktycznie dość długo. Aha i materiał który będziesz grał dobrze aby był lepszej jakości. 

Trzeba było iść w m4 lub f4 to wtedy to by było to :)

U nas też masz możliwość zwrotu jeśli chcesz nowe. Mogę podesłać też wygrzane. 

Pamiętaj że jak będzie widać że kolumny używałeś salon może ci ich nie przyjść na zwrot. Chyba że dogadasz się inaczej.